oaednews

Τρίτη 1 Δεκεμβρίου 2015

Ομοσπονδία για απεργιακή κινητοποίηση 3ης Δεκεμβρίου

Θέμα: «Απεργιακή κινητοποίηση Πέμπτη 3 Δεκεμβρίου 2015»

Η Ομοσπονδία Υπαλλήλων ΟΑΕΔ συμμετέχει στην Πανελλαδική Πανεργατική Απεργία, που έχει κηρύξει η ΑΔΕΔΥ και η ΓΣΕΕ την Πέμπτη, 3 Δεκεμβρίου 2015.
Την ίδια μέρα, στις 11πμ, διαδηλώνουμε όλοι μαζί στην πλατεία Κλαυθμώνος, με κύριο αίτημα την κατοχύρωση και διεύρυνση του δημόσιου-κοινωνικού και αναδιανεμητικού ασφαλιστικού συστήματος, με διατήρηση και βελτίωση των  συνταξιοδοτικών παροχών του. 
Διαδηλώνουμε κατά του νομοσχεδίου για το ασφαλιστικό που σχεδιάζει η κυβέρνηση και με το οποίο επιχειρείται  η εφαρμογή της ρήτρας μηδενικού ελλείμματος και η ολοκληρωτική ανατροπή του χαρακτήρα του ασφαλιστικού συστήματος που από δημόσιο, αναδιανεμητικό και αλληλέγγυο θα μετατραπεί σε ατομικό-κεφαλαιοποιητικό, χωρίς την εγγύηση του κράτους, με δραματικά μειωμένες παροχές και κατάργηση των επικουρικών συντάξεων.

Οι εργαζόμενοι στον ΟΑΕΔ συμμετέχουν στην απεργία και διεκδικούν επιπλέον:
1. Άμεσες προσλήψεις μόνιμου προσωπικού για την επαρκή στελέχωση των Υπηρεσιών του Οργανισμού, που στενάζουν κάτω από το βάρος της πρωτοφανούς ανεργίας. Μονιμοποίηση των stage.
2. Άμεση απόδοση των εισφορών που παρακρατούνται από εργαζομένους και εργοδότες υπέρ ΟΑΕΔ, έτσι ώστε να μπορεί να ασκηθεί μια αξιόπιστη πολιτική υπέρ των ανέργων.
3. Κατάργηση των προγραμμάτων εκείνων, που απλά οδηγούν σε ανακύκλωση της ανεργίας.
4. Καθιέρωση προγραμμάτων που οδηγούν σε σταθερές θέσεις εργασίας και πραγματικής στήριξης των ανέργων.
5. Καθιέρωση δίκαιου και αξιοκρατικού συστήματος επιλογής προϊσταμένων.
6. Παραμονή και αναβάθμιση των ΕΠΑΣ στον ΟΑΕΔ.
          Καλούμε όλους τους εργαζόμενους να συμμετάσχουν στην απεργιακή κινητοποίηση.
Προσυγκέντρωση για την Αθήνα στις 10:30πμ (Σταδίου 29, Αθήνα)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου