oaednews

Κυριακή 15 Νοεμβρίου 2015

Γράμμα συμπαράστασης στην πόλη του φωτός...

του Βασίλη Ζώη

Βαθιά  θλίψη για τα θύματα των ισλαμικών ζόμπι, που συνέβη στην πόλη του φωτός και του πολιτισμού, αλλά  συνάμα  οργή και αγανάκτηση, για την αδιάφορη παγκόσμια πολιτική παρέα, που τυλιγμένη με το  μεταξωτό   πέπλο  της υποκρισίας, εμφανίζεται συντετριμμένη από τη αποψινή φρίκη, στο Παρίσι.
Οργή και αγανάκτηση για την παγκόσμια παρέα  που  χάρη των  μεθόδων, τεμαχισμού και  αναδιανομής των  κρατών, γιγάντωσαν  τις  πολυεθνικές   εταιρίες, εις βάρος της ασφάλειας των λαών.
Οργή και αγανάκτηση για τις  κυβερνήσεις «πλασιέ όπλων», που με τις πολιτικές τους, έφεραν την οικονομική κρίση και εξέθρεψαν την ισλαμική  τρομοκρατία του ISIS,  για μας πλέον είναι  και τυπικά συνυπεύθυνες για  το λουτρό αίματος που συνέβη στη γαλλική πρωτεύουσα.


Αλήθεια, ας αναλογιστούμε πως δημιουργήθηκε το ισλαμοφασιστικό τέρας, ποιοι  οργάνωσαν την  Αλ Κάιντα και τις  άλλες εξτρεμιστικές οργανώσεις, ώστε αυτές να καταφέρνουν  να είναι αόρατες αλλά και   να ταξιδεύουν ανενόχλητα παντού; Σε ποιους άραγε πουλάνε και ποιοι αγοράζουν  το  κόκκινο, βαμμένο από αίμα,  πετρέλαιο που εξορύσσουν; 

Αυτά είναι ερωτήματα που μπορούν να απαντηθούν μόνο αν,  στη  πολιτική  ματιά των γεγονότων, προσδώσουμε τον    χαρακτήρα, ελικοπτέρου που υπερίπταται. Μόνο τότε  εύκολα θα αντιληφθούμε   ότι η   τρομοκρατική κτηνωδία στο Παρίσι, δεν είναι τίποτε περισσότερο από άλλη μια προσπάθεια, μεταφοράς του πολέμου που διεξάγεται με αγριότητα στη Συρία και στις  άλλες χώρες,  με απώτερο σκοπό πάντα, τον μαύρο χρυσό και τις διαδρομές που θα ακολουθήσει. Εξάλλου η  ιστορία του τελευταίου μισού αιώνα είναι πολύ σαφής και διαυγής,  στο θέμα αυτό.

Όσα   δάκρυα λοιπόν κι αν χυθούν δεν πρόκειται να ξεπλύνουν  τις ευθύνες των κυβερνήσεων της Δύσης, που με την πολιτική τους, εξέθρεψαν και ενίσχυσαν τον εξτρεμισμό και την τρομοκρατία.

Καθηλωμένοι στον καναπέ με τα tablet και smartphones στα χέρια, πολλοί θα είναι αυτοί που  αδυνατούν να αντιληφθούν  τι συμβαίνει, πως συμβαίνει, γιατί συμβαίνει, αυτό που εκτυλίσσετε  μπροστά στα μάτια τους.
Μέγα ζητούμενο των καθηλωμένων από δω και πέρα θα είναι να ανιχνεύσουν το πώς, οι Ευρωπαϊκές κυβερνήσεις θα επιχειρήσουν ν΄ αντιδράσουν, με αφορμή το μακελειό στη πόλη του φωτός.
Και εγώ  απαντώ, αν αυτό που τους προβληματίζει είναι το πώς και όχι το γιατί. Πιθανότατα θα πράξουν  ότι έπραξαν   και οι Αμερικανοί μετά την επίθεση  της 11ης Σεπτεμβρίου. Θα επιδιώξουν  να σπείρουν τον πανικό στους λαούς της Ευρώπης, καταλύοντας για άλλη μια φορά, ανθρώπινα  δικαιώματα και ιδανικά, όπως η ελευθερία και  η δικαιοσύνη.
Και ναι,   τότε πραγματικά  θα  έχουν   νικήσει!

Στους σημερινούς ενδιαφέροντες, αλλά και πονηρούς καιρούς που ζούμε, με την  ελληνική κοινωνία να κείτεται αποστεωμένη σε θέση άμυνας, έχει ιδιαίτερη προστιθέμενη αξία   να βρούμε το κουράγιο να  παραμερίσουμε το φόβο, την απόγνωση και την  απελπισία και  να βρούμε έστω, τους δικού μας τρόπους έκφρασης  Αλληλεγγύης,   στην  άλλη Γαλλία, αυτή των απλών  εργαζόμενων και των ανέργων πολιτών…….. της πόλης του φωτός!  


                                               ΒΑΣΙΛΗΣ ΖΩΗΣ 

2 σχόλια:

  1. μπράβο εύγε, το κείμενο σου δίνει ελπιδα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΤΟ SUCCESS STORY ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΜΕΡΚΕΛ/ΟΛΑΝΤ...............!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή