oaednews

Τετάρτη 11 Νοεμβρίου 2015

ΟΟΣΑ: Στην Ελλάδα οι περισσότεροι άνεργοι πτυχιούχοι παγκοσμίως

Στην κορυφή λίστας του ΟΟΣΑ με τις χώρες που έχουν τους περισσότερους άνεργους πτυχιούχους βρίσκεται η Ελλάδα, αναφέρει σε άρθρο του το γνωστό αμερικανικό περιοδικό Forbes, απονέμοντας έτσι ακόμα μια αρνητική πρωτιά στη χώρα μας.
Σύμφωνα με πρόσφατη έκθεση του ΟΟΣΑ, το ποσοστό των ανέργων που έχουν αποφοιτήσει από κάποιο ίδρυμα της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης στην Ελλάδα βρίσκεται μια ανάσα από το 20% και συγκεκριμένα στο 19,4%. Σημειώνεται δε πως πολλές χώρες σε όλο τον κόσμο που έχουν τα υψηλότερα ποσοστά ανεργίας μεταξύ των πτυχιούχων ανώτατης εκπαίδευσης, έχουν επηρεαστεί πολύ έντονα από την παγκόσμια οικονομική κρίση.

Μεγάλο ποσοστό έχει και η Ισπανία που βρίσκεται πίσω από την Ελλάδα με ποσοστό 14,9% . Η Τουρκία βρίσκεται στην τρίτη θέση με ποσοστό άνεργων πτυχιούχων στο 7,7%, ενώ Ιταλία και Ιρλανδία καταλαμβάνουν την τέταρτη και την πέμπτη θέση αντίστοιχα με ποσοστά 7% και 6,7%. Ποσοστό 5,3% έχει η Γαλλία.
Παρατηρούμε έτσι ότι η πρωτιά της Ελλάδας, είναι πρωτιά με αξιοσημείωτη διαφορά από τις υπόλοιπες χώρες της λίστας, καθώς ένας στους πέντε πτυχιούχους είναι άνεργος.
Στον αντίποδα, οι άνεργοι πτυχιούχοι είναι είδος προς… εξαφάνιση στην Νορβηγία (1,8%), στην Γερμανία (2,4%) και στην Νότια Κορέα (2,9%).
Χαμηλά ποσοστά ανεργίας μεταξύ των πτυχιούχων έχουν επίσης οι ΗΠΑ (4,1%) και η Ιαπωνία (3,2%).
Δείτε τη λίστα του ΟΟΣΑ, όπως την δημοσίευσε το Forbes:
forbess
Πηγή : newmoney.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου