oaednews

Τρίτη 10 Νοεμβρίου 2015

O Αγιος Βασίλης στο χωριό των προσφύγων

Χάθηκε ο Άγιος Βασίλης! Δεν τον βρίσκει κανείς! Ούτε στην Καισαρεία, ούτε στο Ροβανιέμι, ούτε πουθενά. Άφησε το χωριό του και δεν ετοιμάζει πια δώρα. Δεν έχει έλκηθρο και καμινάδες φέτος. Δεν έχει "χο χο χο". Ο Ρούντολφ έδωσε την ανακοίνωση στο Silver Alert. Χωρίς Άγιο Βασίλη, πώς θα 'ρθουν τα Χριστούγεννα, πώς θα 'ρθει ο νέος χρόνος;
Χάθηκε ο Άγιος Βασίλης! Άφησε το χωριό του και κίνησε. Κίνησε για ένα άλλο χωριό, κάπου στη Μυτιλήνη, κάπου στη Χίο, κάπου στη Σάμο, κάπου εκεί. Τα μάτια του θολά από τα δάκρυα. Δεν κουβαλάει σάκο με παιχνίδια. Ο σάκος του γέμισε με άψυχα κορμάκια. Δεν έχει δώρα γι' αυτά τα παιδιά. Δεν έχει τίποτα. Μόνο δάκρυα.

Χάθηκε ο Άγιος Βασίλης! Περνάει μπροστά από τις στολισμένες βιτρίνες με τα εποχικά είδη και λαχταρά η ψυχή του να ζωντανέψει τα ζώα της φάτνης, να ζεστάνουν με τα χνώτα τους τα παγωμένα κορμάκια, που άλλα ζώα έριξαν στην αφιλόξενη θάλασσα ενός φιλόξενου λαού.
Χάθηκε ο Άγιος Βασίλης! Πήρε μαζί του τα λαμπάκια των χριστουγεννιάτικων δέντρων. Ψάχνει να βρει φάρους ζωής να ανάψει. Μα ένα γύρω μοναχά σκοτάδι.
Χάθηκε ο Άγιος Βασίλης! Περπατάει στις ακτές του Αιγαίου με βήμα βαρύ, βαρύ από την ανθρώπινη απανθρωπιά, κρατώντας στην αγκαλιά του ένα παιδάκι, Αϊλάν θαρρώ το λένε.
Χάθηκε ο Άγιος Βασίλης...
Καλά μας Χριστούγεννα, λοιπόν!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου