oaednews

Τετάρτη 4 Νοεμβρίου 2015

Ασφαλιστικό: Οι εργαζόμενοι στην Αυτοδιοίκηση έδειξαν τον δρόμο...

Για ακόμη μία φορά, οι εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση έδειξαν τον δρόμο, ενόψει των επικείμενων μεταρρυθμίσεων στο Ασφαλιστικό, προαπαιτούμενο για την εφαρμογή του 3ου Μνημονίου και την εκταμίευση της υπο-δόσης των 2 δις Ευρώ.
Από νωρίς το πρωί της Τετάρτης, εργαζόμενοι στους Δήμους, απέκλεισαν συμβολικά κεντρικά κτίρια Δημαρχείων, εγκαταστάσεις Δήμων, σ' ολόκληρη τη Χώρα, διαμαρτυρόμενοι για τις αλλαγές στο ασφαλιστικό και την ενδεχόμενη κατάργηση των Βαρέων & Ανθυγιεινών σε συναδέλφους τους, σε εφαρμογή της σχετικής απόφασης της Γενικής Συνέλευσης της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α., της 14ης Οκτωβρίου.


Η σημερινή κινητοποίηση και ο χαρακτηρισμός της Τετάρτης, 4 Νοεμβρίου 2015, ως Πανελλαδικής Ημέρας Συμβολικής Κατάληψης όλων των Δημαρχείων της Χώρας, από τις 10:00 το πρωί έως τη 13:00 το μεσημέρι, είναι μόνο η αρχή των κινητοποιήσεων, αφού όπως έχει ήδη προειδοποιήσει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης, δυναμική και μαζική θα είναι η συμμετοχή της, στην 24ωρη Πανελλαδική Απεργία, την Πέμπτη, 12 Νοεμβρίου 2015, σε συντονισμό με την Α.Δ.Ε.Δ.Υ. και τις άλλες Δευτεροβάθμιες Ομοσπονδίες του Δημοσίου.
Μάλιστα, πηγαίνοντας ένα βήμα παρακάτω, έχουν προειδοποιήσει ότι, «σε περίπτωση που προκύψει έστω και η υποψία πιθανότητα κατάργησης του ειδικού καθεστώτος των Βαρέων και Ανθυγιεινών Επαγγελμάτων (Β.Α.Ε.)», εξουσιοδοτείται η Εκτελεστική Επιτροπή της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. να λάβει τις ενδεδειγμένες αποφάσεις στην κατεύθυνση κατάληψης όλων των Χ.Υ.Τ.Α. της Χώρας, αλλά και όλων των εργοταξίων σε κάθε Δήμο. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου