oaednews

Δευτέρα 28 Σεπτεμβρίου 2015

Ε.Σ.Α.μεΑ.: Προτάσεις του αναπηρικού κινήματος στη νέα Κυβέρνηση

Eπιστολή στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και στη νέα Κυβέρνηση απέστειλε η Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία (Ε.Σ.Α.μεΑ.), για την άρση των αδικιών που έχουν υποστεί τα άτομα με αναπηρία, χρόνιες παθήσεις και οι οικογένειές σας και για την εκπόνηση και εφαρμογή ενός Εθνικού Προγράμματος για την κοινωνική ένταξη, την κοινωνική προστασία των ατόμων με αναπηρία και χρόνιες παθήσεις και τις οικογένειές τους, την άμεση ενίσχυση των εισοδημάτων τους και την άρση όλων των αδικιών και μορφών διάκρισης σε βάρος τους.

Αδιαμφισβήτητα τα άτομα με αναπηρία και  χρόνιες παθήσεις και οι οικογένειές τους  έχουν πληγεί με τον πιο σκληρό τρόπο από την οικονομική κρίση και τις οριζόντιες μνημονιακές πολιτικές. Τα μέτρα λιτότητας που επιβλήθηκαν αφενός αύξησαν δραματικά την διαχρονική ανεργία και τη φτώχεια των ατόμων με αναπηρία αφετέρου υπονόμευσαν την πρόοδο εφαρμογής της Σύμβασης των Ηνωμένων Εθνών για τα δικαιώματα των ατόμων με αναπηρία, την οποία η χώρα μας επικύρωσε μαζί με το προαιρετικό της πρωτόκολλο (ν. 4074/2012) αποδεχόμενη την υποχρέωση εφαρμογής της. Το 3ο Μνημόνιο φέρνει μαζί του ακόμη μεγαλύτερη λιτότητα και μέτρα φτωχοποίησης.
Στη βάση της δικαιωματικής προσέγγισης, η  Ε.Σ.Α.μεΑ. καταθέτει το διαχρονικό αίτημά της για  τον σχεδιασμό και την εφαρμογή ενός Εθνικού Προγράμματος για την κοινωνική ένταξη και την κοινωνική προστασία των ατόμων με αναπηρία, χρόνιες παθήσεις και των οικογενειών τους. Παράλληλα καταθέτει τις προτάσεις της για την ανεργία, την κοινωνική ασφάλιση, την εκπαίδευση, τα επιδόματα κλπ., τα βασικά και φλέγοντα δηλαδή θέματα της Αναπηρίας.
Δείτε ΕΔΩ την επιστολή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου