oaednews

Σάββατο 26 Σεπτεμβρίου 2015

Συνταγματική η διάταξη 142 Υπαλληλικού Κώδικα

Συμφωνα με απόφαση του  ΣτΕ, εκτός δημοσίου θα βρίσκονται στο εξής δημόσιοι υπάλληλοι όλων των ειδικοτήτων, στους οποίους θα επιβληθεί η πειθαρχική ποινή της οριστικής παύσης, εφόσον η προσφυγή τους στο ανώτατο δικαστήριο δεν εκδικαστεί εντός εξαμήνου.
Η απόφαση είναι της Ολομέλειας του ΣτΕ, που έκρινε συνταγματική τη διάταξη, του  Υπαλληλικού Κώδικα, απορρίπτοντας προσφυγή υπαλλήλου από το ΙΚΑ-ΕΤΑΜ.

Η υπάλληλος στην οποία το δευτεροβάθμιο πειθαρχικό συμβούλιο είχε επιβάλει την ποινή της οριστικής παύσης, για παράβαση καθήκοντος, αναξιοπρεπή συμπεριφορά και χρησιμοποίηση της υπαλληλικής ιδιότητάς της προς εξυπηρέτηση ίδιων συμφερόντων, προσέφυγε στο ΣτΕ ζητώντας την ακύρωση της πειθαρχικής απόφασης και εν τω μεταξύ με απόφαση του διοικητή του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ απολύθηκε βάσει του άρθρου 142 του υπαλληλικού κώδικα.

6 σχόλια:

  1. ΕΝΑ ΠΟΛΥ ΩΡΑΙΟ ΚΟΛΠΟ ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΩΧΝΟΥΝ ΤΟΥΣ ΔΗΘΕΝ ΕΠΙΟΡΚΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΥΣ ΕΝΟΧΟΥΣ ΝΑ ΤΟΥΣ ΚΡΑΤΑΝΕ ΣΤΙΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ. ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΟΙ ΙΘΥΝΟΝΤΕΣ ΜΑ ΝΤΡΕΠΟΝΤΑΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΕΧΕΙΣ ΔΙΚΙΟ ΑΝΩΝΥΜΕ 28/9/2015 8.16ΜΜ ΠΟΣΟΙ ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΕΝΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΘΑ ΣΠΕΥΣΟΥΝ ΝΑ ΑΛΛΑΞΟΥΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΔΙΧΩΣ ΔΕΥΤΕΡΗ ΣΚΕΨΗ ΕΠΕΙΔΗ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΣΕΒΑΣΤΗΚΕ ΤΟ ΥΠΑΡΧΟΝ ΕΡΓΑΣΙΑΚΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΚΑΙ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΕΚΤΙΜΗΣΕ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. 29/09/15 , ευγενικό τηλεφώνημα σε πάροχο Κοινωνικού Τουρισμού.
    Καλημέρα ο .κ Ηλιθιόπουλος ? Ονομάζομαι Τάδε , εργάζομαι στον ΟΑΕΔ , με ποιόν μπορώ να μιλήσω σχετικά με την αίτηση παρόχου Κοινωνικού Τουρισμού που έχει υποβληθεί στον Οργανισμό μας παρακαλώ ?
    «Με’μένα».
    Ξέρετε, κ.Ηλιθιόπουλε έχετε κάνει το τάδε λάθος στην ηλεκτρονική υποβολή της αίτησης σας και θα πρέπει να διορθωθεί.
    «Όχου , την αίτηση την έκανε ο γιός μου, εμείς είπαμε να μπούμε στο πρόγραμμα , άμα δεν γίνεται , άστο».
    Κύριε Ηλιθιόπουλε , μπορείτε να μπείτε στο πρόγραμμα , πρέπει απλώς να διορθωθεί η αίτηση σας στο τάδε σημείο.
    Τότε ο (αμήχανος) υπάλληλος αντιλαμβάνεται ότι ο συνομιλητής του δεν τον ακούει , έχει αφήσει απλώς το τηλέφωνο στο τραπέζι και χωρίς να καταλάβει ότι ΔΕΝ έκλεισε το τηλέφωνο , απευθύνεται σε τρίτο συνομιλητή του που βρίσκεται στο ίδιο δωμάτιο :
    «…είπα να τον βρίσω τον μαλ@κα , αλλά …. Να αλλάξουμε την αίτηση λέει ο πούθτης , ο μαλ@κας .
    Ρε αϊ στο διάολο από ‘δω μαλ@κα , υπάλληλος είσαι , εσύ θα μου πεις να κάνουμε αυτό , να κάνουμε εκείνο» ?
    Έλα ντε …. Ο υπάλληλος έκλεισε το τηλέφωνο.
    Συγνώμη για την κατάχρηση του χώρου ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. P.S. Ο μαλ@κας υπάλληλος, τηλεφώνησε στον πάροχο χωρίς να έχει καμμία υποχρέωση να ενημερώσει τον κ.Ηλιθιόπουλο , παρά μόνο απο ευσεινηδησία.

      Διαγραφή
  4. Το πρόγραμμα μέσω ΟΑΕΔ απέτυχε. Ούτε οι πάροχοι αλλά ούτε και οι υπαλληλοι ήταν έτοιμοι να εφαρμόσουν τις νέες πρακτικές ελλείψη αντίστοιχης ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΟΛΟΙ ΤΖΑΜΠΑΤΖΗΔΕΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΛΙΓΟΥΡΙΑ ΞΕΣΚΙΣΤΕ ΤΟΥΣ ΟΛΟΥΣ ΣΤΟ ΦΠΑ ΚΑΙ ΕΙΣΠΡΑΞΤΕ ΤΟ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΛΙΓΟΥΡΙΑ ΚΑΠΙΤΑΛΕΣ

      Διαγραφή