oaednews

Τρίτη 4 Αυγούστου 2015

Η ΠΟΕ-ΟΤΑ καταγγέλει απουσία συνεργασίας με τον ΟΑΕΔ

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία των Εργαζομένων σε ΟΤΑ με ανακοίνωση της αναφέρει πως η παντελή απουσία συνεργασίας από πλευράς του ΟΑΕΔ προκαλεί την δυσφορία της. Φυσικά αφορμή ήταν οι διευκρινίσεις του ΟΑΕΔ για την υλοποίηση της Δημόσιας Πρόσκλησης.
Η ομοσπονδία θα προσφύγει στους Επιθεωρητές Εργασίας αν βρεθεί περίπτωση κάποιου υπαλλήλου Υ.Ε. που εργάζεται στην καθαριότητα, αφού δεν είναι νόμιμο.
Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει: « Είναι μη κατανοητή η εμμονή σας για τη μη νόμιμη απασχόληση εργαζομένων, με αποτέλεσμα να εκθέτετε σε κίνδυνο τόσο τους ίδιους όσο και τους φορείς που πιθανόν θα τους απασχολούσαν παράνομα, αφού σας καταστήσαμε γνωστό ότι θα προσφύγουμε στις κατά τόπους Επιθεωρήσεις Εργασίας».
Τέλος, η ανακοίνωση κλείνει ως εξής: «οι πολιτικές ηγεσίες των Υπουργείων Εσωτερικών και Εργασίας καλούνται να παρέμβουν ώστε να ανακληθούν τα έγγραφα των «αναρμοδίων» υπηρεσιών. Σε διαφορετική περίπτωση, δηλώνουμε ότι θα καταθέσουμε ΑΝΑΦΟΡΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή αναλαμβάνοντας και αυτοί την ευθύνη στα προβλήματα που θα δημιουργηθούν στην εφαρμογή του Προγράμματος».
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΟΕ_ΟΤΑ


aftodioikisi.gr

1 σχόλιο:

  1. Με τη μόνη διαφορά ότι δεν ήταν διευκρινίσεις από τον ΟΑΕΔ, αλλά από την ΕΙΔΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΣΥΓΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΟΥΜΕΝΩΝ ΕΝΕΡΓΕΙΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΕΚΤ - Γενική Γραμματεία Διαχείρισης Κοινοτικών και Άλλων Πόρων. Έχει σημασία η λεπτομέρεια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή