oaednews

Δευτέρα 18 Μαΐου 2015

Ομοσπονδία Υπαλλήλων ΟΑΕΔ σχετικά με την έναρξη του προγράμματος του Κοινωνικού Τουρισμού

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ  ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ Ο.Α.Ε.Δ.

Εθνικής Αντίστασης 8 – 17456 Άλιμος 
Τηλ. 2109924316-2109989647
FAX2109924316
Ιστοσελίδα: www.oyoaed.gr
Αρ. Πρωτ. 165 / 18-5 – 2015
Προς Διοικήτρια ΟΑΕΔ,
Κα Καραμεσίνη Μαρία
Θέμα: «Πρόγραμμα Κοινωνικού Τουρισμού 2015»
Αναφορικά με την έναρξη του  προγράμματος κοινωνικού τουρισμού και έχοντας υπόψη την εμπειρία από το προηγούμενο έτος και τις δυσλειτουργίες που εμφανίστηκαν  θα πρέπει να δοθεί ιδιαίτερη προσοχή στον χρόνο υποδοχής από τις υπηρεσίες μας των αιτήσεων των ωφελουμένων, αλλά και του τρόπου με τον οποίο συνολικά οι υπηρεσίες χειρίζονται το πρόγραμμα.

Συγκεκριμένα, θεωρούμε ορθότερο και πρακτικότερο οι αιτήσεις για το πρόγραμμα κοινωνικού τουρισμού να γίνονται αρχές του έτους και όχι το «κατακαλόκαιρο», έτσι ώστε οι ωφελούμενοι να μπορούν αφενός να ενημερώνονται χωρίς να χρειάζεται εντός των διακοπών τους να «τρέχουν» να υποβάλουν αίτηση -όσοι το πληροφορηθούν- και αφετέρου να μη διαταράσσεται η ομαλή λειτουργία των υπηρεσιών μας λόγω πρόσθετου αυξημένου βάρους εργασίας τη στιγμή που πολλοί συνάδελφοι βρίσκονται σε κανονική θερινή άδεια.
Δεν συντρέχει εξάλλου, κανένας λόγος η έναρξη του προγράμματος του κοινωνικού τουρισμού να γίνεται Αύγουστο.

Επίσης, για την καλύτερη εξυπηρέτηση του κοινού, θεωρούμε ότι η παραλαβή και ο έλεγχος των αιτήσεων θα πρέπει να γίνονται διαδικτυακά, χωρίς την υποχρέωση, δηλαδή, του ωφελούμενου να προσέλθει στις υπηρεσίες μας για να ελεγχθούν δικαιολογητικά, τα οποία μπορούν να ελέγχονται πλέον διαδικτυακά.

4 σχόλια:

  1. Οι μήνες από τα μέσα Ιούνη εως τα μέσα Σεπτέμβρη είναι οι μήνες που οι πλειοψηφεία των εργαζομένων παίρνουν την καλοκαιρινή τους άδεια. Οι μήνες που πηγαίνουν επιτέλους τα παιδάκια τους για μπάνια αλλά και που ξεκουράζονται και οι ίδιοι.Το πρόγραμμα πρέπει να σχεδιαστεί διαφορετικά και το σημαντικότερο, οι υπάλληλοι να ναι κατάλληλα προετοιμασμένοι - καταρτισμένοι πρίν την έναρξη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΜΗΝ ΤΡΕΛΑΘΟΥΜΕ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ.....ΣΙΓΑ ΝΑ ΜΗΝ ΒΑΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΑΜΠΕΛΙΤΣΑ <>.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Δεν υπάρχει κανένας λόγος οι αιτήσεις να ξεκινήσουν Ιουλιο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ούτε τον Ιούλιο ούτε και τον Αύγουστο.Για όλα τα προαναφερόμενα επιχειρήματα. Ας έχουν επίσης υπόψην τους στη Διοίκηση πως πολλά ΚΠΑ2 από τον Οκτώβρη έως τον Δεκέμβρη δεν παίρνουν ανάσα από τις αιτήσεις για ταμείο ανεργίας των εποχικά απασχολούμενων στον τουρισμό. Η πρόταση της Ομοσπονδίας για αιτήσεις στις αρχές του έτους, π.χ.20Γενάρη είναι πολύ σωστή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή