oaednews

Τετάρτη 13 Μαΐου 2015

Το ΚΕΚ ΔΗΜΗΤΡΑ «διερευνητής» των εκπαιδευτικών στελεχιακών αναγκών του Ο.Α.Ε.Δ.

Στα πλαίσια του Re-engineering , στο πιλοτικό Κ.Π.Α. 2 Ιωαννίνων προέκυψαν προβληματισμοί από την επίσκεψη εκπροσώπου του Κ.Ε.Κ. ΔΗΜΗΤΡΑ στις διοικητικές δομές του Οργανισμού του Ο.Α.Ε.Δ.
    Διατυπώθηκε στις μηνιαίες συναντήσεις ένσταση τόσο για το ότι δεν υπήρξε η ανάλογη προειδοποίηση και προετοιμασία για την προγραμματισμένη διάθεση του απαιτούμενου χρόνου στη συνάντηση/συνομιλία όσο και για την ίδια την ύπαρξη και τη διεξαγωγή της.
   Η Διοίκηση του ΟΑΕΔ που εκπονεί και υλοποιεί το εγχείρημα του Reengineering μέσα από τη μέχρι στιγμής “ομφαλοσκόπηση” της δομής και του ρόλου του ΟΑΕΔ και την έως τώρα συντελούμενη αναδιάρθρωση (Συναντήσεις, Ημερίδες, Πιλοτικές Υπηρεσίες , Μηνιαίες Συναντήσεις, Προτάσεις ... κ.α.) και μέσα από την κατασταλαγμένη πια πολιτική και διοικητική βούληση και στόχευση, θα έπρεπε να ορίσει κα να απαιτήσει από μόνη της, αποκλειστικά, την εκπαιδευτική “επένδυση”, την εξειδικευμένη κατάρτιση των στελεχών της.
Δε νοείται ο ίδιος ο ΟΑΕΔ να επιζητά το “δεκανίκι” κανενός ΚΕΚ για να “επιμορφωθεί”. Δε νοείται να υπάρχει διαφοροποίηση εκπαιδευτικών αναγκών ανά ΚΠΑ2, ανά πόλη, ανά γεωγραφική και κοινωνική  ιδιομορφία κάθε τόπου.
Ο ΟΑΕΔ είναι ενιαίος Οργανισμός, έχει ενιαία πολιτική, έχει σταθερότητα και επίγνωση του οράματός του αλλά και της στόχευσής του. Ο ΟΑΕΔ από μόνος του μπορεί να είναι δημιουργός και διαμορφωτής της “διαμόρφωσης της επιμόρφωσής του”. Η συνάντηση με το ΚΕΚ Δήμητρα περιόρισε σημαντικά τις προσδοκίες, την αισιοδοξία και τη βεβαιότητα του στελεχιακού δυναμικού των ΚΠΑ2 για το που, πως και γιατί οδεύουμε προς το Reengineering.

1 σχόλιο:

  1. ΑΥΤΟ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΠΩΣ ΘΑ ΤΟ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΟΥΝ ΔΙΟΙΚΗΣΗ, ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΑΙ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ.
    ΕΔΩ ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ Η ΠΑΡΟΙΜΙΑ ''ΔΩΣΕ ΘΑΡΟΣ ΣΤΟΝ ΧΩΡΙΑΤΗ ΝΑ Σ΄ΑΝΕΒΕΙ ΣΤΟ ΚΡΕΒΑΤΙ''.

    ΑπάντησηΔιαγραφή