oaednews

Πέμπτη 7 Μαΐου 2015

Η τροπολογία που κατέθεσε το ΚΚΕ για τη δυνατότητα επαναπρόσληψης των διαθέσιμων υπαλλήλων και στον ΟΑΕΔ

Σας παρουσιάζουμε την τροπολογία που δίνει τη δυνατότητα στους διαθέσιμους συναδέλφους να επιστρέψουν στις οργανικές που κατείχαν εφόσον το επιθυμούν και η οποία κατατέθηκε από το ΚΚΕ και έγινε δεκτή.  Να επισημάνουμε ότι η τροπολογία δίνει μια παραπάνω δυνατότητα στους συναδέλφους που είχαν τεθεί σε διαθεσιμότητα, το βασικό μέτρο αποκατάστασης είναι ο ίδιος ο Νόμος.
Παρουσιάζουμε παρακάτω την τροπολογία για αποκατάσταση της αλήθειας και για να μη πουλάει κανείς εκδούλευση...
Ο αγώνας και η αγωνία των συναδέλφων έλαβε τέλος, αυτό είναι που έχει σημασία, αυτό είναι που προέχει, κατα τ άλλα  η νίκη έχει πολλούς πατέρες!

ΠΡΟΣ ΤΗ ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ-ΠΡΟΣΘΗΚΗ

 Στο σχέδιο νόμου του Υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης «Εκδημοκρατισμός της διοίκησης- Καταπολέμηση Γραφειοκρατίας και Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση- Αποκατάσταση Αδικιών και άλλες διατάξεις»

 ΑΙΤΙΟΛΟΓΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ

 Με την παρακάτω τροπολογία επανασυστήνονται θέσεις και κλάδοι, όπως και θέσεις προσωπικού των Ασφαλιστικών Ταμείων και ΟΑΕΔ που καταργήθηκαν με την παρ. 1 του αρ. 90 του Ν.4172/2013. Η αναγκαιότητα επιστροφής των εργαζομένων αυτών στις θέσεις των ασφαλιστικών ταμείων, που υπηρετούσαν πριν τεθούν σε διαθεσιμότητα βασίζεται στην τεράστια έλλειψη προσωπικού, που υπάρχει στις υπηρεσίες αυτές, στις μεγάλες καθυστερήσεις εξυπηρέτησης των πολιτών στα ζητήματα πχ απονομής σύνταξης, άλλων παροχών κλπ., καθώς και στην εξειδίκευση, που έχουν στα ζητήματα αυτά οι εργαζόμενοι αυτοί.


 ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ – ΠΡΟΣΘΗΚΗ

 Στο σχέδιο νόμου του Υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης «Εκδημοκρατισμός της διοίκησης- Καταπολέμηση Γραφειοκρατίας και Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση- Αποκατάσταση Αδικιών και άλλες διατάξεις» 1.Στην παρ. 1 του αρ. 18 του Σχεδίου Νόμου προστίθεται περ. δ ως ακολούθως: «δ) Επανασυστήνονται οι θέσεις και κλάδοι, όπως και το σύνολο των οργανικών και προσωποπαγών θέσεων μονίμου και με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου του προσωπικού των ασφαλιστικών ταμείων (ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, ΟΑΕΕ, ΟΓΑ και ΕΤΕΑ) και του ΟΑΕΔ που καταργήθηκαν κατ’ εφαρμογή της παρ. 1 του άρθρου 90 του ν. 4172 (Α’ 167). 1 2. Στο τέλος παρ. 2 του ως άνω άρθρου προστίθεται εδάφιο ως ακολούθως: «Υπάλληλοι της περ. δ’ της προηγούμενης παραγράφου, οι οποίοι περιλαμβάνονται σε τελικούς πίνακες διάθεσης δύνανται να δηλώσουν με αίτησή τους που υποβάλλεται στη Διεύθυνση Προσωπικού/Διοικητικού του φορέα υποδοχής, εντός δέκα (10) ημερών από τη δημοσίευση του παρόντος, ότι επιθυμούν να μεταφερθούν στις θέσεις τις οποίες καταλαμβάνουν βάσει των πινάκων αυτών». 

Αθήνα, 24 Απριλίου 2015

Οι προτείνοντες βουλευτές

Κατσώτης Χρήστος
Καραθανασόπουλος Νίκος
Βαρδαλής Θανάσης

 Συντυχάκης Μανώλης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου