oaednews

Παρασκευή 27 Μαρτίου 2015

Ανακοινωςη πρωτοβουλίας για της εκλογές στην ΕΝΩΣΗ Υπαλληλων δυτικής Ελλάδας και Πελοποννήσου

Η αυριανή ψηφοφορία είναι κρίσιμη, καθώς θα αποτελέσει κριτήριο για το αν ο Σύλλογος μας θα συμβαδίσει με τις εξελίξεις των καιρών ή θα μείνει προσκολλημένος στις λογικές του παρελθόντος.
Οι παρατάξεις που θα διεκδικήσουν την ψήφο των συναδέλφων ,έχουν εκ διαμέτρου αντίθετεςφιλοσοφίες. Οι συνάδελφοι που συμμετέχουν στην κίνηση μας, προέρχονται από διαφορετικούς ιδεολογικούς χώρους, που συμφωνούν και συμπορεύονται με γνώμονα τον κοινό εργασιακό συμφέρον. Σεβόμενοι τις διαφορές μας  καταλάβαμε ότι αυτά που μας ενώνουν είναι περισσότερα.
Στον αντίποδα η Δ.Α.Κ.Ε , δεν είναι ουδέτερηπροσήμου. Αποτελεί την συνδικαλιστική εκπροσώπηση της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Οι πληγές που άφησαν οι πολιτικές των παρελθόντων ετών και από τις οποίες προσπαθεί να αναρρώσει η χώρα, δεν ανοίχτηκαν χωρίς την στήριξη ή αδράνεια της.
Θυμίζουμε μερικά περιστατικά
·         Στις κινητοποιήσεις για το ειδικό πειθαρχικό των υπαλλήλων όλων των φορέων του Υπουργείου Εργασίας, τα φαξ που έφτασαν στις υπηρεσίες για τις ‘’επαρκείς’’ διορθώσεις που θα γίνονταν στο νομοσχέδιο , για να μην προχωρήσουν οι κινητοποιήσεις, που οδήγησαν σε ακύρωση της ψήφισης του Ν/Σ.
·         Στην μη στήριξη των κινητοποιήσεων για τις διαθεσιμότητες, με μόνη συμβολή στον αγώνα τις ‘’υποσχέσεις’’ για επανατοποθέτηση μέσω γνωριμιών στο υπουργείο.
·         Στις αξιολογήσεις, που όταν στάλθηκε το έντυπο για να υπογράψουν οι συνάδελφοι για την άρνηση της συμμετοχής τους στην διαδικασία, οι υπηρέσιες που υπήρχαν εκλεγμένοι αντιπρόσωποι δεν υπέγραψαν , παρά μόνο μετα από παρέμβαση σε Δ.Σ της Ένωσης.
·         Στην χρησιμοποίηση της ιστοσελίδας της Ένωσης για διαφήμιση των εκδηλώσεων που συμμετείχε ο τότε υπουργός και διοικητής.
Η αυριανή ψήφος είναι ψήφος ευθύνης. Κανείς δεν είναι άμοιρος ευθυνών και με τη ψήφο του επιβραβεύει ή αποδοκιμάζει πρόσωπα και καταστάσεις.
Την ώρα που στην χώρα πρόσωπα , νοοτροπίες , καταστάσεις αλλάζουν, ήρθε η ώρα να προχωρήσουμε και εμείς μπροστά.
Υ.Γ Απορίας άξιο είναι πως μπορούν συνάδελφοι που είναι αποσπασμένοι σε άλλους φορείς να κατέρχονται σαν υποψήφιοι για να εκλεγούν. Να διεκδικήσουν τιΑπό που; Για ποιόν;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου