oaednews

Δευτέρα 2 Μαρτίου 2015

Σε κατάληψη ο ΟΑΕΔ από τους δικαιούχους των Εργατικών Άη Γιάννη

Όταν ένας εργαζόμενος περιμένει επί περισσότερα από πέντε χρόνια να παραλάβει την εργατική κατοικία η οποία του έχει κληρωθεί, το ποτήρι ξεχειλίζει.

Πόσο μάλλον όταν το κράτος επί περισσότερα από πέντε χρόνια τον κοροϊδεύει και μέσα σε αυτό το διάστημα, έχει δει 7 από τους συνολικά 176 δικαιούχους να έχουν αποβιώσει πριν προλάβουν να παραλάβουν αυτό που δικαιούνται από την Πολιτεία...
Οι δικαιούχοι των εργατικών κατοικιών στην περιοχή του Αγίου Ιωάννη, προχώρησαν σήμερα σε κατάληψη των γραφείων του ΟΑΕΔ στην Κέρκυρα, καθώς από τα τέλη της δεκαετίας του 2000 αν και ουσιαστικά τα κτίρια έχουν σχεδόν ολοκληρωθεί, περιμένουν μάταια να μπουν στα σπίτια τους...
Η κατάληψη είχε αποφασιστεί από τη Γενική τους συνέλευση, αφού έχουν εξαντληθεί όλα τα άλλα μέσα και πλέον οι αρμοδιότητες του ΟΕΚ έχουν περάσει στον ΟΑΕΔ.

Διαχρονική αδιαφορία...


Πρόκειται για 176 οικογένειες, οι οποίες περιμένουν να λυθούν σοβαρά ζητήματα τα οποία παραμένουν σε εκκρεμότητα παρά τις δεκάδες επανειλημμένες υποσχέσεις των προηγούμενων κυβερνήσεων και Αυτοδιοικήσεων. Οι εκκρεμότητες αυτές έχουν να κάνουν με την επίλυση της μη σύνδεσης του αποχετευτικού δικτύου του συγκροτήματος αλλά και την ηλεκτροδότησή του, ενώ τις προηγούμενες ημέρες οι εκπρόσωποι των δικαιούχων είχαν συναντήσεις τόσο με το Δήμαρχο Κ. Νικολούζο όσο και με το βουλευτή Στ. Σαμοΐλη.
Συναντήσεις που δεν είναι οι πρώτες, αφού έχουν συναντήσει βουλευτές και κυβερνητικούς παράγοντες των προηγούμενων κυβερνήσεων χωρίς κανένα αποτέλεσμα και παρά τις 8 (!) επερωτήσεις που κατά καιρούς έχουν κατατεθεί στη Βουλή...

Ο ΟΑΕΔ κάνει πως δεν ξέρει τίποτα...

Το πρωί της περασμένης Πέμπτης οι δικαιούχοι πραγματοποίησαν συμβολική παράσταση διαμαρτυρίας στα γραφεία του ΟΑΕΔ και ζήτησαν από τον προϊστάμενο της υπηρεσίας στην Κέρκυρα ενημέρωση για το τι γίνεται με την υπογραφή προγραμματικής συμφωνίας από τον δήμο Κέρκυρας, τη ΔΕΥΑΚ και τον ΟΑΕΔ, ο οποίος είναι και χρηματοδότης του έργου. Απαντήσεις ουσιαστικές από τα κεντρικά του οργανισμού δεν υπήρξαν, όπως λέει η κ. Κοσκινά, η οποία εξηγεί πως βάση αυτής της συμφωνίας ο δήμος, σε συνεργασία με τις τεχνικές υπηρεσίες της ΔΕΥΑΚ, θα αναλάβει την προκήρυξη του αποχετευτικού, ενώ θα γίνει τροποποίηση της αρχικής μελέτης.
Το θέμα βέβαια θα πρέπει να περάσει από το δημοτικό συμβούλιο, κάτι που εκκρεμεί. Από την άλλη, οι δικαιούχοι ζητούν επιτακτικά να διευκρινιστεί τι ακριβώς έχει γίνει με την τροποποίηση της μελέτης, αφού όπως λένε αναγκάζονται να «παίζουν κρυφτό» με τον δήμο, μη έχοντας καμία απολύτως ενημέρωση.

Και με τη ΔΕΗ

Σημειώνεται ότι εκκρεμότητα υπάρχει και με τη ΔΕΗ καθώς για την επαρκή ηλεκτροδότηση των κατοικιών απαιτείται νέα παροχή ρεύματος. Οι δικαιούχοι είναι αποφασισμένοι να συνεχίσουν την κατάληψη μέχρι να δοθούν άμεσες λύσεις.

«Δεν μας έχει δοθεί κανένα χρονοδιάγραμμα»

Η εκπρόσωπος των δικαιούχων Ανδριάνα Κοσκινά, μιλώντας στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων υπογράμμισε πως η απόγνωσή τους ξεχειλίζει και ότι είναι αποφασισμένοι να συνεχίζουν την κατάληψη μέχρι να δοθεί δεσμευτικό χρονοδιάγραμμα αποπεράτωσης του έργου. Μάλιστα, αποκάλυψε πως επτά δικαιούχοι που με κόπο και αγώνα ζωής κατάφεραν να πάρουν ένα σπίτι, δεν θα το χαρούν ποτέ γιατί πέθαναν, ενώ πρόσθεσε: «Υπάρχουν οικογένειες δικαιούχων στην κατηγορία των ΑμεΑ, οι οποίες έχουν τη μεγαλύτερη ανάγκη να έχουν το σπίτι τους, που πλήρωσαν με τις εισφορές και είναι ειδικά κατασκευασμένο για άτομα με ειδικές ανάγκες».

Το ΠΑΜΕ

Σε ανακοίνωσή του το ΠΑΜΕ υπογραμμίζει μεταξύ άλλων ότι «ιδιαίτερη ευθύνη έχει η δημοτική αρχή του ΣΥΡΙΖΑ που τόσους μήνες δεν έχει ακόμα καταθέσει μελέτη για το αποχετευτικό, που είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα. Στο πλευρό των δικαιούχων βρέθηκαν δυνάμεις του ΠΑΜΕ και Δημοτικός Σύμβουλος της Λαϊκής Συσπείρωσης. Οι δικαιούχοι θα συνεχίσουν και θα κλιμακώσουν τον αγώνα τους με διάφορες μορφές».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου