oaednews

Παρασκευή 2 Ιανουαρίου 2015

Πρωτοχρονιά στον ΟΑΕΔ!

Συνολικά 61 εργαζόμενοι απολύθηκαν τις ημέρες των εορτών από το ξενοδοχειακό συγκρότημα «Πόρτο Καρράς» και τα σουπερμάρκετ «Αρβανιτίδη»



Στον δρόμο παραμονές Πρωτοχρονιάς 61 εργαζόμενοι σε Θεσσαλονίκη και Χαλκιδική από εργοδοσίες της συμφοράς... Τις ημέρες των γιορτών, οπότε η τουριστική κίνηση μεγαλώνει, το ξενοδοχειακό συγκρότημα «Πόρτο Καρράς» του κ. Στέγκου απέλυσε 46 άτομα. Αντιστοίχως, από τα σουπερμάρκετ «Αρβανιτίδη», που πλέον εκμεταλλεύεται ο όμιλος «Μαρινόπουλος», απέλυσαν 15 υπαλλήλους, παρά την αυξημένη καταναλωτική κίνηση της εποχής.

●Η εργοδοσία του «Πόρτο Καρράς» προχώρησε υπό αυτές τις συνθήκες σε 46 απολύσεις ξενοδοχοϋπαλλήλων, ενώ συνολικά από τις 28 Νοεμβρίου μέχρι και σήμερα έχουν γίνει 78 απολύσεις, σύμφωνα με όσα καταγγέλλει το σωματείο εργαζομένων. Λίγες μέρες πριν από τις γιορτές, στις 15 Δεκέμβρη είχαν απολυθεί ακόμη 10 άτομα από το καζίνο, γιατί αρνήθηκαν να υπογράψουν ατομική σύμβαση τρίμηνης απασχόλησης κι έναν μήνα εκ περιτροπής εργασίας. Το σωματείο Κέλυφος καταγγέλλει ωμό εκβιασμό εκ μέρους της εργοδοσίας και συνθήκες εργασιακού μεσαίωνα, απειλώντας με μήνυση, για να προστατέψει τα δικαιώματα των εργαζομένων.
«Κανιβαλισμό δίχως τέλος», καταγγέλλει με ανακοίνωσή της η βουλευτής Χαλκιδικής του ΣΥΡΙΖΑ, Κατερίνα Ιγγλέζη, υποσχόμενη ότι η νέα κυβέρνηση θα σταθεί στο πλευρό του κάθε εργαζομένου και θα εξαντλήσει κάθε νόμιμο μέσο, ώστε να διασφαλιστεί η προστασία των εργασιακών του δικαιωμάτων.
●Στο μεταξύ, πίσω από τις... ελκυστικές προσφορές, τις χαρούμενες μουσικές και τα γιορτινά περιτυλίγματα των πολυκαταστημάτων «Μαρινόπουλος» φαίνεται ότι βρίσκεται μια άλλη αδίστακτη εργοδοτική λογική που πετάει στον δρόμο τις μέρες των γιορτών τους υπαλλήλους που «περισσεύουν». Οπως έγινε γνωστό από το Πανελλαδικό Σωματείο Εργαζομένων στα σουπερμάρκετ «Αρβανιτίδη» που ανήκουν στον όμιλο Μαρινόπουλου, στον βωμό του κέρδους θυσιάστηκαν ακόμη 15 εργαζόμενοι. Το σωματείο καταγγέλλει πως η μείωση του προσωπικού έχει αποτέλεσμα την εντατικοποίηση της δουλειάς, που έγινε ακόμη περισσότερη με την κατάργηση της κυριακάτικης αργίας.
«Η εργοδοσία, αξιοποιώντας την αντεργατική πολιτική που εφαρμόζεται εδώ και χρόνια, ξεφορτώνεται τους συναδέλφους με δικαιώματα, για να προσλάβει πάμφθηνους, χωρίς δικαιώματα και πολλές φορές επιδοτούμενους μέσω προγραμμάτων ΟΑΕΔ, ώστε να έχει πρόσθετα κέρδη», αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, ενώ υπενθυμίζεται ότι κατά τη γιορτινή περίοδο αυξήθηκαν ο τζίρος και τα κέρδη της επιχείρησης...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου