oaednews

Παρασκευή 20 Νοεμβρίου 2015

H κυβέρνηση επιμένει στην αύξηση των εργοδοτικών εισφορών

Σε μια χώρα όπου η ανεργία είναι ανεξέλεγκτη και χτυπάει πάνω από 1,5 εκ. άτομα. Η κυβέρνηση με την εμμονή της να αυξήσει τις εργοδοτικές εισφορές για να μην - δήθεν - περικόψει πολύ τις συντάξεις, δίνει άλλοθι στην εισφοροδιαφυγή και την αδήλωτη μαύρη εργασία και φυσικά αυξάνει την ανεργία.


Εμμένει το υπουργείο Εργασίας στην πρότασή του για σταδιακή αύξηση των εργοδοτικών ασφαλιστικών εισφορών κατά 3% έως το 2018, ώστε να περιοριστεί το μαχαίρι στις συντάξεις – μέτρο που συναντά την άρνηση των δανειστών και προκαλεί αντιδράσεις στους εργοδοτικούς φορείς.

Η πρόταση του υπουργείου Εργασίας προβλέπει αύξηση 1,5% το 2016, 0,5% το 2017 και 1% το 2018. Οι εκπρόσωποι των δανειστών εμφανίζονται αντίθετοι στο σενάριο αύξησης των εισφορών για τους εργοδότες και τους εργαζομένους, κάτι που έχουν ήδη γνωστοποιήσει στην κυβέρνηση.

Υπενθυμίζεται πως πέρυσι τον Ιούλιο είχαν μειωθεί στο 2,9% οι ασφαλιστικές εισφορές των επιχειρήσεων, ενώ είχαν μειωθεί και κατά 1% οι εισφορές των εργαζομένων.

Το νέο ασφαλιστικό  θα παρουσιαστεί τις επόμενες ημέρες στην Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ και μετά στα κυβερνητικά όργανα, ώστε μέχρι το τέλος Νοεμβρίου να κατατεθεί στη Βουλή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου