oaednews

Τρίτη 16 Ιουνίου 2015

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

ΒΥΖΑΝΤΙΟΥ 13 ΔΑΦΝΙ - ΧΑΪΔΑΡΙ 124 62
Επικοινωνία:
Τηλ. 6947506885 - E-mail: president.anadrasis@yahoo.gr (Πρόεδρος)





Το Διεθνές Πολιτιστικό Κέντρο «ΑΝΑΔΡΑΣΙΣ» και η LIFE SOURCES MANAGEMENT & ARTS σας προσκαλούν να παρακολουθήσετε τις εργασίες και να συμμετάσχετε στο διάλογο στο πλαίσιο της Φιλοσοφικής και Διεπιστημονικής Ημερίδας που διοργανώνουν

στις 20 Ιουνίου 2015, στο Μέγαρο της Παλαιάς Βουλής
με θέμα:

«ΗΘΙΚΗ και ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΡΙΣΗ»

Ώρα έναρξης 10πμ

Η Ημερίδα διεξάγεται στο πλαίσιο του 2ου Διεθνούς Φιλοσοφικού Φόρουμ
και του Εορτασμού της Ευρωπαϊκής Ημέρας Μουσικής.
Συμμετέχουν με ομιλίες και παρεμβάσεις επιφανείς εκπρόσωποι του Ακαδημαϊκού και πνευματικού κόσμου. Τις εργασίες θα ανοίξει με μουσική εκδήλωση ο μαέστρος Α. Πυλαρινός σε συνθέσεις του Ε. Μουτσόπουλου.
Οι προβλεπόμενες γλώσσες διεξαγωγής της ημερίδας είναι η Ελληνική και η Αγγλική.
Θα δοθούν βεβαιώσεις παρακολούθησης

O Πρόεδρος του Δ.Π.Κ. «ΑΝΑΔΡΑΣΙΣ»              O Πρόεδρος της Επιστημονικής Επιτροπής

Ηλίας Δεμιρτζόγλου                                              Ευάγγελος Μουτσόπουλος


ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ
Ηλίας Δεμιρτζόγλου, Πρόεδρος, Στέλιος Σπιτιέρης, Υπεύθυνος Management ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΥ
Άννα Λάζου, Ιωάννα Μάστορα, Κώστας Καλαχάνης







ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Σε καιρούς ανάστροφους και χρόνους χαλεπούς ένα σημαντικότατο ΣΥΝΕΔΡΙΟ λαμβάνει χώρα στις 20 Ιουνίου 2015 στο ΜΕΓΑΡΟ της ΠΑΛΑΙΑΣ ΒΟΥΛΗΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ με το επίκαιρο θέμα:

ΗΘΙΚΗ και ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΡΙΣΗ
ή ETHICS and ECONOMICAL CRISIS

Πρόκειται για μια διεπιστημονική στην ουσία ημερίδα με πρωτοκαθεδρία στη φιλοσοφική κριτική του πολιτικοκοινωνικού παρόντος που διοργανώνει το Διεθνές Πολιτιστικό Κέντρο «ΑΝΑΔΡΑΣΙΣ», ως το πρώτο από το δύο που προγραμματίζει στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του 2ου Φιλοσοφικού Forum για το 2015 (Η επόμενη διοργάνωση θα λάβει χώρα στις 22 Νοεμβρίου 2015 και πάλι στην ΠΑΛΑΙΑ ΒΟΥΛΗ και θα έχει θέμα ΜΟΥΣΙΚΗ, ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΗ ΕΠΙΣΤΗΜΗ και ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ).
Συμμετέχουν εξέχουσες προσωπικότητες των γραμμάτων, ακαδημαϊκοί καθηγητές, επιστημονικοί ερευνητές τόσο των ανθρωπιστικών όσο και των θετικών επιστημών. Το θέμα στο πνεύμα των ημερών αποτελεί πρόκληση και πρόσκληση για την εγχώρια και διεθνή διανόηση, αλλά και για κάθε ανήσυχο πολίτη. Η ποικιλία των εισηγήσεων προδιαγράφει την σημαντικότητα του συνεδρίου και τους στόχους του που δεν είναι παρά το αείποτε ζητούμενο της ΗΘΙΚΗΣ και της ΦΙΛΟΣΟΦΙΑΣ σε σχέση με την χρηστικότητα της οικονομίας σε εποχές Διεθνοποιημένης Κρίσης.
Οι ομιλητές θα αναδείξουν την διαφορετικότητα και το ελλείπον με προτάσεις εξόδου από την ΚΡΙΣΗ. Κύριο σημείο αναφοράς αποτελούν οι αρχαίοι πρόγονοι και φιλόσοφοι και πάλι ως πηγές έμπνευσης, αλλά και επιστημονικότητας, με τεκμηριωμένες θέσεις εφαρμογής των αξιωμάτων τους μέσα από μια πολυδιάστατη οπτική. Η ανάδειξη επιστημονικών συνιστωσών της Αρχαιοελληνικής Γραμματείας που συνάδουν και συνεπικουρούν σε σύγχρονες και μελλοντικές λύσεις εξόδου από το τέλμα της ΚΡΙΣΗΣ θα είναι το ζητούμενο των ομιλιών, των παρεμβάσεων και του ανοιχτού διαλόγου που θα ακολουθήσει. Η Διεθνοποίηση της ηθικής και οικονομικής κρίσης με συνταρακτικές κοινωνικές συνέπειες και αλλαγές και με ιδεολογικο-φιλοσοφικές προεκτάσεις καθιστά το συνέδριο ως μοναδικά επίκαιρο επιστημονικό και κοινωνικό γεγονός και τη γεωγραφική θέση της ΠΑΛΑΙΑΣ ΒΟΥΛΗΣ στην Αθήνα το επίκεντρο ενός παγκόσμιου προβληματισμού. Οι θεσμοί και οι θεσμικοί παράγοντες σίγουρα θα μπορούσαν να αντλήσουν ιδέες και λύσεις από το αποκύημα της πολύχρονης μελέτης Ελλήνων και ξένων ερευνητών. Άλλωστε πάντοτε η Ηθική και η Φιλοσοφία τροφοδοτούσαν την επιστήμη της οικονομίας, της διοίκησης και της κυβερνητικής.
Οι εργασίες θα ξεκινήσουν στις 10.00 το πρωί και θα κλείσουν στις 20.00 με βυζαντινή χορωδία, με χοράρχη τον Δ. Μαυραγάνη και χορωδία του Ωδείου Kodály, διεύθυνση Μ. Πατσέα.

Οι εκδηλώσεις του 2ου Διεθνούς Φιλοσοφικού Forum φέρουν την αιγίδα και την υποστήριξη της LIFE SOURCES MANAGEMENT & ARTS http://www.lsmsystems.gr/.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου