oaednews

Πέμπτη 21 Μαΐου 2015

Σε ποιους άξονες θα βασίζεται το νέο μισθολόγιο στο Δημόσιο

Σε τέσσερις άξονες κινούνται οι δανειστές και η ελληνική κυβέρνηση, ως προς τις παρεμβάσεις για τη διαμόρφωση νέων μισθολογίων στο Δημόσιο.
Σύμφωνα με το Έθνος, οι παρεμβάσεις αυτές στηρίζονται στους εξής άξονες:

-Το μισθολογικό κόστος να παραμείνει σταθερό και να γίνουν εσωτερικές ανακατανομές πόρων. Με τον τρόπο αυτό στοχεύεται να αμβλυνθούν οι διαφορές στους μισθούς υπαλλήλων του ίδιου κλάδου και έχουν ίδια προϋπηρεσία και τα ίδια προσόντα. Σ’ αυτό το πλαίσιο εκτιμάται ότι θα συζητηθεί η σταδιακή περικοπή της προσωπικής διαφοράς που λαμβάνουν 66.000 υπάλληλοι, μεταξύ των οποίων υπάλληλοι του υπουργείου Οικονομικών, πολιτικοί μηχανικοί του πρώην υπουργείου Ανάπτυξης, κ.α.

-Ένας δεύτερος παράγοντας που εξετάζεται είναι η δημιουργία ειδικού μισθολογίου για τους υπαλλήλους των οικονομικών υπηρεσιών, όλων των υπουργείων και των εποπτευόμενων οργανισμών. Οι συγκεκριμένοι υπάλληλοι θα λαμβάνουν ένα επίδομα αντίστοιχο με το επίδομα ισολογισμού που λάμβαναν οι συνάδελφοί τους στον ιδιωτικό τομέα.

-Εξετάζεται ακόμη να καταργηθούν ή να περιοριστούν τα μη μισθολογικά επιδόματα που λαμβάνουν συγκεκριμένες κατηγορίες υπαλλήλων. Σε αυτή την κατηγορία ανήκουν παροχές για οδοιπορικά, κατασκηνώσεις και ασφαλιστικά προγράμματα ιδιωτικών εταιρειών που παρέχονται σε ομάδες υπαλλήλων στον στενό και ευρύτερο δημόσιο τομέα.

-Τέλος, μία άλλη παράμετρος είναι να μεγαλώσει η διαφορά στις αποδοχές των νεοεισερχόμενων και των κατόχων θέσεων ευθύνης. Αν και η κυβέρνηση δεν συμφωνεί στις μειώσεις μισθών στο Δημόσιο, εμφανίζεται να είναι θετικά διακείμενη στο ενδεχόμενο αύξησης των επιδομάτων σε όσους καταλαμβάνουν θέσεις ευθύνης.
 
 

7 σχόλια:

  1. ΟΙ ΚΑΝΑΛΑΡΧΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΧΡΥΣΟΠΛΗΡΩΜΕΝΟΙ ΤΡΑΠΕΖΙΚΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΠΟΤΕ ΚΑΝΕΝΑ ΦΟΡΟ ΚΑΙ ΚΑΜΙΑ ΕΙΣΦΟΡΑ. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΟΛΟΙ ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΙΚΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΜΕΣ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ 15 ΧΡΥΣΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ ΚΑΙ ΧΡΥΣΑ ΕΦΑΠΑΞ ΚΑΙ ΤΕΡΑΣΤΙΕΣ ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΕΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ. . . . . ΚΑΙ ΑΤΟΚΑ ΔΑΝΕΙΑ ΚΑΙ ΔΩΡΕΑΝ ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΖΩΗΣ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑΣ. . . . . ΚΑΙ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΠΛΗΡΩΝΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕΝΟΥΣ. . . . . . ΝΤΡΟΠΗ. . . ΕΛΕΟΣ. . . . ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΦΑΡΜΟΣΤΕΙ ΕΝΙΑΙΟ ΜΙΣΘΟΛΟΓΙΟ. . . . ΚΑΙ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ. . . . . . . . . . . . .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Και οι υπάλληλοι στο Υπ. Οικονομ δεν καταλαβαίνω γιατι πρεπει να τα τσεπώνουν ακόμα γερα και εκτος ενιαίου μισθολογίου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πολύ απλά, γιατί αυτοί "μαζεύουν" λεφτά για το Κράτος, ενώ εμείς τα ... "σκορπάμε"!

      Διαγραφή
  4. ΞΥΠΝΗΣΤΕ. ΤΑ ΙΔΙΑ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΟΙ ΜΑΣΚΕΣ ΘΑ ΠΕΣΟΥΝ ΓΙΑ ΝΑ ΦΑΝΕΙ ΟΤΙ ΜΟΝΟ ΕΚΤΟΣ ΕΕ ΘΑ ΤΕΛΕΙΩΣΕΙ Η ΥΠΟΤΑΓΗ-ΠΑΜΕ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Καμιά συμπαράσταση στους συμβασιούχους του ΟΑΕΕ που διεκδικούν σταθερή εργασία ?...........

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Αν οι συμβασιούχοι, οι απολυμένοι και οι διαθέσιμοι διεκδικούν (και καλά κάνουν) σταθερή εργασία...

    οι αδιόριστοι επιτυχόντες της προκήρυξης 6Κ/2008 μέσω ΑΣΕΠ(!!!) τι θα πρέπει να ζητούν;

    όταν παρακολουθούν, εδώ και 5 χρόνια, να καταπατώνται βασικά συνταγματικά δικαιώματα και να εξευτελίζεται η ανθρώπινη αξιοπρέπειά των ίδιων και συνανθρώπων τους;

    Απολυμένοι, άνεργοι και πτυχιούχοι οι περισσότεροι εξ αυτών, θύματα της μνημονιακής πολιτικής, έκαναν... "δώρο" τους μισθούς τους για 60 μήνες (που είχαν προϋπολογισθεί από το ΓΛΚ από το 2008!) για να επιδείξουν κάποιοι πλεονάσματα !!!

    ΕΥΤΥΧΩΣ ΟΙ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΤΟΥΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΣΙΓΑ ΣΙΓΑ ΕΚΔΙΚΑΖΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΟΥΝ ΚΑΠΟΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΣΤΗ ΘΕΣΗ ΤΟΥΣ ...

    ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩΣ ΝΕΟ ΜΙΣΘΟΛΟΓΙΟ !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή