oaednews

Παρασκευή 24 Απριλίου 2015

Αναγνώριση Προϋπηρεσίας Υπαλλήλων ΟΑΕΔ



ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ  ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ Ο.Α.Ε.Δ.

Εθνικής Αντίστασης 8 – 17456 Άλιμος 
Τηλ. 2109924316-6973309354
FAX. 2109924316                                                                
e-mail: omosp.ypal.oaed@gmail.com


Αθήνα, 16 Απριλίου 2015
Aρ.Πρωτ.:156/16-4-2015

Προς: Αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης,
κ. Γιώργο Κατρούγκαλο
Κοιν:
1. Υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης & Κοινωνικής Αλληλεγγύης,
κ. Πάνο Σκουρλέτη
2.Αν. Υπουργό  Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης & Κοινωνικής Αλληλεγγύης,
κ. Ράνια Αντωνοπούλου 
3.Διοικήτρια ΟΑΕΔ, κ. Μαρία Καραμεσίνη  



Θέμα: Αναγνώριση Προϋπηρεσίας Υπαλλήλων ΟΑΕΔ

Αξιότιμε κ. Υπουργέ,

Σε συνέχεια της συνάντησής μας και για την ακόμα πληρέστερη ενημέρωσή σας, σας αποστέλλουμε συνημμένο υλικό που αφορά στην αναγνώριση προϋπηρεσίας εργαζομένων στον ΟΑΕΔ και παρακαλούμε για τις δικές σας ενέργειες. Συγκεκριμένα ζητάμε να ενταχθεί σχετική διάταξη στο υπάρχον σχέδιο νόμου, «Εκδημοκρατισμός της διοίκησης- Καταπολέμηση Γραφειοκρατίας και Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση- Αποκατάσταση Αδικιών και άλλες διατάξεις»  η οποία θα άρει την αδικία και θα αποκαταστήσει το μη αρμόζων σε ένα κράτος δικαίου γεγονός της διαφορετικής αντιμετώπισης από την Πολιτεία πανομοιότυπων περιπτώσεων.


Το ιστορικό, όπως γνωρίζετε, έχει ως εξής:

Από την προηγούμενη Κυβέρνηση κατατέθηκε ως τροπολογία, η οποία και ψηφίστηκε με τον ν.4305/2014,  άρθρο 24 (ΦΕΚ 237Α/2014), συγκεκριμένη διάταξη που αναγνωρίζει ως προϋπηρεσία τις συμβάσεις έργου περιοριστικά υπαλλήλων των ΚΕΠ.
Στον ίδιο νόμο η Ομοσπονδία Υπαλλήλων ΟΑΕΔ  επεξεργάστηκε τροπολογία, την οποία απέστειλε σε όλα τα κόμματα και στην Κυβέρνηση, ζητώντας να γίνει το αυτονόητο, να συμπεριληφθούν, δηλαδή, στην  ίδια διάταξη και οι υπάλληλοι του ΟΑΕΔ, οι οποίοι είχαν  τις ίδιες ακριβώς προϋποθέσεις. Δυστυχώς, η τροπολογία που αφορούσε τους υπαλλήλους του ΟΑΕΔ, ενώ στηρίχθηκε από όλα τα κόμματα, δεν έγινε δεκτή από τους Υπουργούς Εργασίας και Διοικητικής Μεταρρύθμισης.
Θεωρούμε ότι είναι επιβεβλημένη η αποκατάσταση του δικαίου και η προώθηση μιας γενικής ρύθμισης που να αφορά όλους τους δημοσίους υπαλλήλους, με τις ίδιες  προϋποθέσεις. Μια ρύθμιση που θα έχει, βεβαίως, άμεση εφαρμογή και ισχύ με αποτελέσματα βαθμολογικά και μισθολογικά.
 Παρακαλούμε για την άμεση εξέταση, προώθηση και επίλυση του ζητήματος.


Για το ΔΣ
Ο Πρόεδρος

Μακράκης Γεώργιος
Ο Γ. Γραμματέας

Ρέππας Ιωάννης

10 σχόλια:

  1. Χρεοκοπούμε το έχετε καταλάβει; Τα IOU τα ξέρετε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Θα μας σώσει ο Αδωνης! Μη φοβάστε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΠΑΝΤΩΣ ΟΤΙ ΓΙΝΟΤΑΝ ΠΡΙΝ ΤΟ ΙΔΙΟ ΓΙΝΕΤΑΙ ΚΑΙ ΤΩΡΑ, ΑΠΛΑ ΕΙΝΑΙ ΣΥΡΙΖΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Απλά επαναπροσλήφθηκαν οι διαθέσιμοι , ρυθμίστηκαν οι δώσεις στα ασφαλιστικά ταμεία αποκαταστάθηκε η δημοκρατία, απλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Η κυβέρνηση διαπραγματεύεται σοβαρά και με μοναδικό στόχο το τελος της λιτότητας! Να είστε σίγουροι οτι θα τα καταφέρει! Υπομονή λιγο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΕΙΣΤΕ ΩΡΑΙΟΙ. ΜΙΛΑΤΕ ΜΟΝΟΙ ΣΑΣ.
      ΥΠΟΜΟΝΗ... ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΘΗΚΕ Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ...
      ΑΡΕΣ ΜΑΡΕΣ ΚΟΥΚΟΥΝΑΡΕΣ.
      ΚΑΙ ΔΕΝ ΦΤΑΙΕΙ Ο ΣΥΡΙΖΑ ΓΙΑ ΤΑ ΜΥΑΛΑ ΣΑΣ ΠΟΥ ΠΗΡΑΝ ΑΕΡΑ - ΦΕΛΟΙ-.

      Διαγραφή
  6. ΞΥΔΑΚΙ ΑΝΩΝΥΜΕ ΠΑΙΔΙΑ ΠΡΟΧΩΡΗΣΤΕ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Καλημέρα παιδιά, μήπως είναι ώρα να δούμε και πέρα από τη Μύτη μας;;; Στο δημόσιο έχουν δουλέψει πολλοί άνθρωποι με διάφορες νόμημες και λιγότερο νόμιμες συμβάσεις. είναι όμως όλοι άνθρωποι και δικαιούνται ανθρώπινης αντιμετώπισης.
    Υποθέτω ότι εσείς που χαχανίζετε ανώνυμα παραπάνω, έχετε μπει όλοι με αδιάβλητες εξετάσεις, οπότε τα παρακάτω δε σας αφορούν. Από μια ευνομούμενη κοινωνία έχουμε την αξιωση να αντιμετωπίζει όλους τους πολίτες της με τον ίδιο τρόπο. Γι αυτό κ. Μακράκη ΅ζητάμε να αντιμετωπιστούν ίσα, όλοι όσοι δούλεψαν στο δημόσιο με οποιοδήποτε τρόπο΅ δηλαδή και τα πρώην stage και οι συνάδελφοι που διορίστηκαν με μπλοκάκι και είναι όλοι τους 8-10 χρονάκια υπάλληλοι στον ΟΑΕΔ ή αλλού. Και τους αντιμετωπίζουμε με τον ίδιο τρόπο όλους. Είτε τους έχει τακτοποιήσει η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, είτε τους έχει ακόμη στον αέρα. Αυτό λέγεται δικαιοσύνη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ωραία λοιπόν!
      Να διοριστούν και οι υπόλοιποι 800.000 στο δημόσιο που άφησε εκτός "ο κουρασμένος" (ως stage, με μπλοκάκι ή με οποιαδήποτε άλλη σχέση).
      Τότε μπορούμε να μιλήσουμε για δικαιοσύνη.

      Διαγραφή
  8. ΤΟ ΑΝΑΦΑΙΡΕΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΙΓΟΥΡΑ ΘΕΜΑ ΓΙΑ ΣΥΖΗΤΗΣΗ, ΚΑΙ ΒΕΒΑΙΑ ΝΑ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΤΕΙ Η ΠΡΟΫΠΗΡΕΣΙΑ. ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΟΜΩΣ ΤΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΔΕΝ ΑΝΑΦΕΡΟΝΤΑΙ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΘΕΜΑ ΑΛΛΑ ΣΤΗΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΜΕ ΕΝΑΝ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΓΛΕΙΩΔΗ ΤΡΟΠΟ ΚΑΙ ΜΕ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΟΛΟΓΙΑ ΕΚΤΟΣ ΘΕΜΑΤΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή