oaednews

Πέμπτη 30 Απριλίου 2015

Ανακοίνωση Ομοσπονδίας Υπαλλήλων ΟΑΕΔ για την Εργατική Πρωτομαγιά

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ  ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ Ο.Α.Ε.Δ.

Εθνικής Αντίστασης 8 – 17456 Άλιμος 
Τηλ. 2109924316-2109989647
FAX2109924316
Ιστοσελίδα: www.oyoaed.gr
Αρ. Πρωτ. 158 / 29 -4 – 2015
Προς τις Ενώσεις Μέλη μας
Προς Όλες τις Υπηρεσίες
          Αγαπητοί Συνάδελφοι,
          Έχουν περάσει πολλά χρόνια από την 1η του Μάη του 1886, τότε που στο Σικάγο, τα εργατικά συνδικάτα ξεσηκώθηκαν, διεκδικώντας καλύτερες συνθήκες εργασίας. Οι αιματοβαμμένοι αγώνες δίκαιων διεκδικήσεων συνέβαλλαν αποφασιστικά στη σταδιακή απόκτηση εργασιακών δικαιωμάτων. Εργασιακά δικαιώματα που στο όνομα της σημερινής οικονομικής κρίσης άρχισαν να συρρικνώνονται επικίνδυνα και να  οδηγούν πίσω ολοταχώς.
Στην Ελλάδα η 1η του Μάη άργησε πολύ. Το 1892 είχαμε την πρώτη πρωτομαγιάτικη συγκέντρωση από τον σοσιαλιστή Σταύρο Καλλέργη.
Τον Μάη του 1893 νέες διαδηλώσεις, νέες διεκδικήσεις: οκτάωρο, Κυριακή αργία και κρατική ασφάλιση στα θύματα εργατικών ατυχημάτων.
Και στην Ελλάδα  όμως, η τύχη των αγώνων ήταν ίδια. Νεκροί και τραυματίες…          Χωρίς νεκρούς η λευτεριά βήμα μπροστά δε κάνει…

Η 1η του Μάη παραμένει μια μέρα ορόσημο, μια μέρα αγώνα, μια μέρα αγωνίας για καλύτερες συνθήκες εργασίας, για καλύτερη εργασία και,  εν τέλει, μια μέρα διεκδίκησης για το ίδιο το δικαίωμα στην εργασία.
Καλούμε όλους τους συναδέλφους να μην εφησυχάζουν, να συνεχίζουν να διεκδικούν, να συνεχίζουν να μάχονται για κεκτημένα και απολεσθέντα εργασιακά δικαιώματα. Ο αγώνας θα συνεχίζεται όσο υπάρχουν άνεργοι, όσο υπάρχουν εργαζόμενοι χωρίς δικαιώματα.
Σας καλούμε να συμμετέχετε στις απεργιακές συγκεντρώσεις της εργατικής πρωτομαγιάς, κινητοποιώντας και ευαισθητοποιώντας εαυτούς και αλλήλους.
Για την Αθήνα η προσυγκέντρωση υπαλλήλων ΟΑΕΔ στις 11πμ (Σταδίου και Δραγατσανίου, Πλ. Κλαυθμώνος)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου