oaednews

Πέμπτη 12 Μαρτίου 2015

Ερώτηση από την Κατερίνα Μάρκου και την Αντιγόνη Λυμπεράκη για τη λειτουργία του ΟΑΕΔ.

Ερώτηση σχετικά με την περιορισμένη κάλυψη των ανέργων από το σύστημα επιδότησης του ΟΑΕΔ και τις καθυστερήσεις στην υλοποίηση ενεργητικών πολιτικών απασχόλησης κατέθεσαν οι βουλευτές του Ποταμιού Κατερίνα Μάρκου και Αντιγόνη Λυμπεράκη.
Η ερώτηση απευθύνεται στους Υπουργούς Εργασίας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Οικονομικών.
Στην ερώτησή τους, οι βουλευτές επικαλούνται πρόσφατα στοιχεία του ΟΑΕΔ, σύμφωνα με τα οποία, τον Ιανουάριο του 2015, σε σύνολο 864.377 εγγεγραμμένων ανέργων (αναζητούντων εργασία), οι επιδοτούμενοι από τον Οργανισμό άνεργοι ανέρχονται σε 167.537, δηλαδή ποσοστό μόλις 19,38%.
Εξίσου ανησυχητικά είναι τα στοιχεία για τους μακροχρόνια άνεργους, οι οποίοι, το τρίτο τρίμηνο του 2014, ανερχόταν στους 927.682 ενώ οι διαθέσιμες κενές θέσεις για το ίδιο χρονικό διάστημα ανέρχονταν μόλις σε 105.541 [στοιχεία από έκθεση Συνθηκών Διαβίωσης στην Ελλάδα της 6ης/3/2015 και Τριμηνιαία Έρευνα Κενών Θέσεων Εργασίας της ΕΛΣΤΑΤ].

Με την ερώτησή τους ρωτούν τους αρμόδιους υπουργούς για τις προθέσεις τους σχετικά με τις επιδοματικές παροχές ανεργίας αλλά και τα προγράμματα απασχόλησης του ΟΑΕΔ που έχουν «παγώσει» καθώς και το χρονοδιάγραμμα υλοποίησης της προεκλογικής εξαγγελίας για δημιουργία 300.000 νέων θέσεων εργασίας στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα.
Τέλος, ρωτούν αν ενόψει του ορισμού νέας Διοίκησης στον ΟΑΕΔ, πρόκειται να υποβληθεί νέο αίτημα για μετατροπή των ταμειακών διαθεσίμων του ΟΑΕΔ σε ρέπος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου