oaednews

Παρασκευή 13 Φεβρουαρίου 2015

Καταγγελία απο την "Ενοτητα" Υπαλληλων ΟΑΕΔ Κεντρικής και Δυτικής Μακεδονίας

Θεσσαλονίκη, 13/02/2014
ΑΡ. ΠΡΩΤ.: 04


«ΕΝΟΤΗΤΑ» ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ Ο.Α.Ε.Δ.
ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ & ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ


ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ


Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,

στις 02 Δεκεμβρίου 2014 εκδόσαμε ανακοίνωση – καταγγελία για την πρόταση για Νομική Κάλυψη που εξαγγέλθηκε από το, ελεγχόμενο από την ΔΑΚΕ, Προεδρείο του Συλλόγου μας. Προειδοποιήσαμε τότε το Προεδρείο να μην προχωρήσει αυθαίρετα στη Σύμβαση για Νομική Προστασία, καθώς αυτό θα απαιτούσε ένα υπέρογκο ποσό – 15.000 Ευρώ - που θα απογύμνωνε το ταμείο του Συλλόγου μας.


Δυστυχώς, το Προεδρείο, χωρίς την σύμφωνη γνώμη των μελών του Συλλόγου, εκχώρησε το ποσό αυτό σε μια ιδιωτική εταιρία και υπέγραψε την Σύμβαση, λειτουργώντας κυριολεκτικά ως πλασιέ με τα λεφτά των άλλων. Ταυτόχρονα, αγνοήθηκε η δοκιμασμένη τακτική νομικής υπεράσπισης κατά περίπτωση που προτάθηκε κατά τη Συνεδρίαση του Δ.Σ. και που εφαρμόζεται από άλλους Συλλόγους και απ'την Ομοσπονδία μας.

Έτσι, το συντριπτικό κομμάτι των εισφορών που παρακρατούνται από την μισθοδοσία των μελών μας παραδίδεται “με το καλημέρα” σε μια ιδιωτική ασφαλιστική εταιρία.
Ποιος και ποια από σας Συνάδερφοι και Συναδέρφισσες ρωτήθηκε αν επιθυμεί η συνδρομή του στον Σύλλογο να καταλήγει στο μεγαλύτερο μέρος της στις τσέπες κάποιων ασφαλιστών?

Πραγματικά, δεν μπορούμε να φανταστούμε πόσο περισσότερο απαξιωτικά μπορεί να ενεργήσει το Προεδρείο του Συλλόγου απέναντι στα εγγεγραμένα μέλη του. Πόσο πιο αυθαίρετα και καταχρηστικά μπορούν να ενεργούν με τα λεφτά του Συλλόγου;

Διαβεβαιώνουμε όλους τους Συναδέρφους και Συναδέρφισσες ότι η προκλητική κατάχρηση εξουσίας και των πόρων του Ταμείου μας από το Προεδρείο του Συλλόγου δεν πρόκειται να περάσει και θα κάνουμε ότι μπορούμε για να αποτρέψουμε τις απαράδεκτες μεθοδεύσεις τους.

9 σχόλια:

  1. Η κυβέρνησή τους, τους δίδαξε τον δρόμο..Με ξένα κόλυβα..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΟΣΟΙ ΔΕΝ ΕΠΙΘΥΜΟΥΝ ΝΑ ΖΗΤΗΣΟΥΝ ΤΗΝ ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΤΟΥΣ ΑΠΟ ΤΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΚΑΙ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΑΥΤΗ Η ΠΑΡΑΚΡΑΤΗΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΜΙΣΘΟ ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΓΙΑΤΙ ΕΧΕΙ ΚΑΤΑΝΤΗΣΕΙ ΜΙΑ ΑΤΕΛΕΙΩΤΗ ΚΟΡΟΙΔΙΑ ΜΗΝ ΤΟΥΣ ΔΙΝΕΤΕ ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΕΥΡΩ

      Διαγραφή
  2. Είναι κατάντια ένα συνδικαλιστικό οργανο που ελέγχεται από τη ΔΑΚΕ, που ήταν κυβέρνηση, αντί να αξιοποιεί τις δυνάμεις της Ένωσης να λειτουργεί ως πλασιέ και να θεωρεί τη συγκεκριμένη πράξη κορυφαία!!! Έχει χαθεί η μπάλα! Τη στιγμή μάλιστα που εργοδότης και συνδικαλιστής συνυπάρχουν

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. όλοι ή σχεδόν όλοι οι συνδικαλιστές της ΔΑΚΕ κατέλαβαν θέσεις ευθύνης με κυβέρνηση τη ΝΔ, αυτό ήταν το μόνο τους μέλημα... τοποθετήσεις σε θέσεις , μετακινήσεις συγγενών και φίλων σε θεσούλες κλπ κλπ Μπράβο μας. Ελπίζω να μπει μια τάξη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αυτοί που δεν σέβονται καν δικαστικές αποφάσεις και παραμένουν σε θέσεις διευθυντικές παρ ότι έχουν κερδίσει δίκες αλλοι υπάλληλοι που προσέφυγαν κάνουν κονέ με ιδιωτική ασφαλιστική για νομική προστασία!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Για τον ανώνυμο 07:38,μήπως υπάρχουν και σε ΚΠΑ ταυτόχρονα εργοδότες και συνδικαλιστές ?Οι μισές αλήθειες αποτελούν το χειρότερο ψέμα.
    Για τον ανώνυμο 7:41,μην ανησυχείς βεβαίως και θα μπει τάξη στις θέσεις ευθύνης.
    Δεν μας λές όμως με ποια κριτήρια θα μπει αυτή η τάξη που είναι και το ουσιαστικότερο,ελπίζω να μην έχεις κατά νου μεθόδους κομματοκρατίας, αναξιοκρατίας,ρουσφετιού,καταστάσεις δηλαδή που ρήμαξαν χρόνια και χρόνια την Δημόσια Διοίκηση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ποιοί είναι στο προεδρείο; Ας αρχίσουμε να λέμε κ ονόματα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ποιοί είναι Συνδικαλιστές και ταυτόχρονα κατέχουν και θέσεις ευθύνης στην Δημόσια Διοίκηση? (Προϊστάμενοι ή Διευθυντές)
    Είναι συμβατό Προϊστάμενος να ζητεί ψήφο απο τους υφιστάμενούς του ?
    Και μετά πως διασφαλίζεται η αμερόληπτη διοίκηση στους υφισταμένους του ?
    Πως διασφαλίζεται η αμερόληπτη αξιολόγηση των υφισταμένων του.
    Πως εκφράζεται ελεύθερα η βούληση των υπαλλήλων στην κάλπη, όταν ο προϊσταμενός τους είναι υποψήφιος συνδικαλιστής και ταυτόχρονα ασκεί πάνω τους διοίκηση.
    Αποψή μου ή θα ασκείς διοίκηση ή θα μαζεύεις ψήφους απο τους υφισταμένους σου. και τα δυο,δεν γίνεται. ενδεχομένως και για να μην αδικείς και για να μην γίνεσαι ο ίδιος ρόμπα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Μια διόρθωση στην ανάρτησή μου.
    ή θα ασκείς διοίκηση ή θα μαζεύεις ψήφους απο τους συναδέλφους σου,και τα δυο δε γίνεται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή