oaednews

Παρασκευή 23 Ιανουαρίου 2015

Τι έδειξε η δημοσκόπηση στο oaednews





  1. ΣΥΡΙΖΑ                           40%

  1. ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ     17%

  1. ΠΑΣΟΚ                            8%

  1. ΚΙ.ΔΗ.ΣΟ.                        5%     

  1. ΚΚΕ                                  5%

  1. ΔΗΜΑΡ

  1. ΠΟΤΑΜΙ                           4%

  1. ΑΝ.ΕΛ.                             2%

  1. Χ.Α.                                   3%

  1. ΑΛΛΟ/Αναποφάσιστοι   11%



4 σχόλια:

  1. Η αναμενόμενη, βάσει όλων των δημοσκοπήσεων, εκλογική νίκη του ΣΥΡΙΖΑ στην Ελλάδα είναι ώθηση για αλλαγή κατεύθυνσης στην Ευρώπη, τονίζει σε σημερινή συνέντευξή του στην αρχισυντάκτρια της αυστριακής εφημερίδας «Ντερ Στάνταρντ», ο γενικός γραμματέας της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Συνδικάτων, Φίλιπ Τζένινγκς, επισημαίνοντας πως αν η Αυστρία είχε πέσει θύμα της πολιτικής της τρόικα όπως η Ελλάδα, τότε θα ξεσπούσε επανάσταση.

    Ο ίδιος, προειδοποιώντας πως δεν θα πρέπει να πιστεύεται πως ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ένα μη ρεαλιστικό και ακραίο κόμμα, συμμερίζεται τη θέση του αρχηγού του, Αλέξη Τσίπρα, πως είναι αναγκαία «μέτρα πρώτων βοηθειών», καθώς οι άνθρωποι ζουν σε φτώχεια, δεν μπορούν πλέον να αγοράσουν φάρμακα και χρειάζεται να δοθεί μια ανάσα.

    Κατά την άποψή του, οι μεταρρυθμίσεις του Σρέντερ ήταν μετριοπαθείς σε σχέση με όσα υφίστανται τώρα οι νότιες χώρες της Ευρώπης, και αν αυτό είχε συμβεί στη Γερμανία ή στην Αυστρία, θα είχε οδηγήσει σε επανάσταση.

    «Θα πρέπει να δοθεί ανάσα στην Ελλάδα, δεν συζητάμε για ανευθυνότητα, αλλά η Γερμανία θα πρέπει να καταλάβει πως όταν μια οικονομία συρρικνώνεται κατά 40%, ο μισός αριθμός των νέων ανθρώπων δεν έχει εργασία, τότε δεν μπορεί να συνεχιστεί περαιτέρω η λιτότητα, αλλά χρειάζεται μια μετάγγιση αίματος», αναφέρει.

    Ο κ. Τζένινγκς επισημαίνει πως «εάν η Αυστρία είχε πέσει θύμα της πολιτικής της τρόικα, όπως η Ελλάδα, όπου μέσα σε μια νύχτα καταστράφηκαν οι κοινωνικοί θεσμοί, θα είχε ξεσπάσει επίσης μια επανάσταση» και υπενθυμίζει ότι στα μεταπολεμικά χρόνια είχε υπάρξει συμφωνία για τη Γερμανία με μια μείωση του χρέους της.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ομολογιούχος ζήτησε να κρατηθεί για να μην πλακώσει στο ξύλο βουλευτή του ΠΑΣΟΚ
    Δεν ήξερε πως θα αντιδρούσε αν έβρισκε μπροστά του τον Παναγιώτη Ρήγα


    Αυτή τη φορά δεν συνελήφθη ο πρόεδρος των oμολογιούχων του νομού Κυκλάδων Σταμάτης Άγας, αλλά ζήτησε να κρατηθεί στο αστυνομικό τμήμα για όσο χρειαστεί...

    Αιτία η παρουσία του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ στην Σύρο στην εκδήλωση της τοπικής οργάνωσης για την παρουσίαση των υποψήφιων βουλευτών.

    Όπως είπε στην αστυνομία δεν ήξερε πως θα αντιδρούσε αν τον έβρισκε μπροστά του και προτίμησε να πάει αυτοβούλως προκειμένου να μην επιτεθεί στο Παναγιώτη Ρήγα. ''Μας λήστεψαν και έχουν το θράσος να επιστρέφουν στις Κυκλάδες παραμονές των εκλογών να ζητάνε της ψήφους μας όταν δεν έχουν πατήσει τόσα χρόνια...

    Που ήσουν κύριε Ρήγα τόσο καιρό που σε χρειαζότανε ο λαός των Κυκλάδων; Τώρα έρχεσαι και μας ζητάς τι; Ο λαός και ο Θεός θα σας τιμωρήσει την Κυριακή 25 Ιανουαρίου και το ξέρεις καλά γι'αυτό δεν είσαι υποψήφιος στις Κυκλάδες''.

    Ο κ. Άγας τονίζει πως έχει χάσει μεγάλα χρηματικά ποσά από τις αποταμιεύσεις του λόγω του κουρέματος των ομολόγων του ελληνικού δημοσίου και εδώ και καιρό πρωτοστατεί σε όλες τις συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας των μικροομολογιούχων στην Αθήνα και έχει εκφραστεί πολλές φορές δημόσια, σε βάρος συγκεκριμένων προσώπων της σημερινής συγκυβέρνησης και της προηγούμενης κυβέρνησης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΦΕΥΓΟΥΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ
    Αδειάζει από ανθρώπους στην παραγωγική ηλικία η χώρα!
    Διαβατήριο» για δουλειά ζήτησαν πάνω από 341.000 Ελληνες


    Το 2014, συνολικά 341.334 κάτοικοι της χώρας συμπλήρωσαν το ευρωπαϊκό βιογραφικό σημείωμα (Europass CV), το οποίο αποτελεί «διαβατήριο» για την ευρωπαϊκή αγορά εργασίας, με την πλειονότητα αυτών -84%- να βρίσκεται στην πλέον παραγωγική ηλικία (21-35 ετών).

    Η Ελλάδα κατέλαβε, έτσι, την ένατη θέση, η οποία είναι ιδιαίτερα υψηλή, αν αναλογιστεί κανείς τον πληθυσμό της χώρας μας σε σύγκριση με αυτόν άλλων χωρών που προηγούνται, όπως είναι η Ιταλία, η Ισπανία, η Γερμανία και η Μεγάλη Βρετανία.

    Ειδικότερα, σύμφωνα με στοιχεία του ευρωπαϊκού οργανισμού Cedefop αναφορικά με τους χρήστες της ηλεκτρονικής πύλης Europass (https://europass.cedefop.europa.eu/el/home), που παρέχει πληροφορίες σχετικά με θέσεις εργασίας στην Ε.Ε., ο αριθμός των Ελλήνων οι οποίοι αναζητούν την τύχη τους εκτός συνόρων αυξάνεται διαρκώς τα τελευταία χρόνια. Είναι ενδεικτικό ότι κατά τη διάρκεια της πενταετίας 2010-2014, που η χώρα βρίσκεται στη δίνη της οικονομικής κρίσης, συνολικά 907.701 Έλληνες διερεύνησαν τις προοπτικές εργασίας στο εξωτερικό, συμπληρώνοντας βιογραφικά. Ο αριθμός αυτός ήταν διαρκώς αυξανόμενος -46.432 το 2010, 98.008 το 2011, 159.830 το 2012, 257.082 το 2013 και 341.334 το 2014- ενώ προ κρίσης και συγκεκριμένα, το 2007, μόλις 3.369 Έλληνες είχαν προβεί σε ανάλογη κίνηση.

    Πρόθυμοι από 21 - 35 ετών
    Ιδιαίτερα πρόθυμοι να μεταναστεύσουν στο εξωτερικό είναι οι νέοι, ηλικίας 21-35 ετών, ενώ σε μικρότερο ποσοστό μια θέση εργασίας στο εξωτερικό τολμούν να διεκδικήσουν και οι σαραντάρηδες. Αναλυτικά, το 54,7% των χρηστών του Europass CV είναι ηλικίας 26-30 ετών, το 20,5% είναι 21-25 ετών, το 10,9% είναι άνω των 35 ετών, το 8,8% είναι μεταξύ 31 και 35 ετών, ενώ ποσοστό 4,8% είναι έως 20 ετών.

    Η επαγγελματική εμπειρία των πολιτών που αναζητούν εργασία στο εξωτερικό ποικίλλει. Το μεγαλύτερο ποσοστό και συγκεκριμένα το 40,7% είναι έμπειροι επαγγελματικά με 6 - 10 χρόνια προϋπηρεσίας, το 22% δεν έχει εργαστεί καθόλου, το 21,3% βρίσκεται στην αφετηρία του εργασιακού του βίου με έως πέντε χρόνια προϋπηρεσίας, το 9,2% έχει 11-20 χρόνια προϋπηρεσίας, ενώ το 4,2% έχει εμπειρία άνω των 20 ετών.

    Φεύγουν και οι αλλοδαποί


    Τι συμβαίνει στην Ευρώπη
    Διαρκώς αυξανόμενο είναι το ενδιαφέρον στη συμπλήρωση του ευρωπαϊκού βιογραφικού σημειώματος από πολίτες και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες, ακόμα και σε εκείνες που δεν έχουν τόσο υψηλά ποσοστά ανεργίας. Ενδεικτικά, στην Αυστρία, η οποία δεν αντιμετωπίζει πρόβλημα δημοσιονομικής κρίσης ή υψηλά ποσοστά ανεργίας και έχει σχεδόν τον μισό πληθυσμό σε σύγκριση με την Ελλάδα, συμπληρώθηκαν το 2014 συνολικά 195.670 Europass CVs.

    Το ίδιο έτος, «πρωταθλήτρια» στην Ευρώπη αναδείχθηκε η Ιταλία με 2.763.262 βιογραφικά και ακολούθησαν η Πορτογαλία με 2.159.340 και η Ισπανία με 853.917 βιογραφικά.

    Συνολικά, τα βιογραφικά σημειώματα που κατετέθησαν το 2014 από τους πολίτες σε όλη την Ευρώπη ξεπέρασαν τα 13 εκατομμύρια, ενώ από το 2005 έως και το 2014 έφθασαν τα 47,8 εκατομμύρια.

    Ο φάκελος Europass
    Ολες οι δεξιότητες του κατόχου σε 5 έγγραφα

    O φάκελος εγγράφων Europass αναγνωρίζεται σε όλες τις χώρες της Ευρώπης και αποτελείται από πέντε έγγραφα τα οποία επιτρέπουν στον κάτοχό του να παρουσιάσει μια ολοκληρωμένη εικόνα των δεξιοτήτων και των προσόντων του προκειμένου να διεκδικήσει μια θέση εργασίας.

    Δημοφιλέστερο έγγραφο είναι το ευρωπαϊκό βιογραφικό σημείωμα το οποίο περιλαμβάνει όλα τα εκπαιδευτικά και επαγγελματικά προσόντα του κατόχου, όπως επαγγελματική εμπειρία, εκπαίδευση και κατάρτιση, καθώς και επιπλέον ικανότητες και δεξιότητες (όπως κοινωνικές, οργανωτικές, τεχνικές και καλλιτεχνικές ικανότητες), οι οποίες αποκτήθηκαν εκτός επίσημης εκπαιδευτικής διαδικασίας.




    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΔΕΝ τον ψήφισα για να κάνει αυτά που υπόσχεται....Γιαυτό και δεν με νοιάζει αν θα τα κάνει όλα , μερικά ή λίγα από αυτά που λέει. Τον ψήφισα για να ΜΗΝ κάνει αυτά που υπόσχεται ο Κυριάκος , ο ¨Άδωνις και ο Μάκης (αυτός με το τσεκούρι).

    ΑπάντησηΔιαγραφή