oaednews

Παρασκευή 5 Δεκεμβρίου 2014

ΣΤΗΡΙΞΗ ΤΟΥ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟΥ «ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΑ – ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ ΣΤΟΝ ΟΑΕΔ»

ΣΤΗΡΙΞΗ ΤΟΥ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟΥ «ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΑ – ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ ΣΤΟΝ ΟΑΕΔ»

για τα Υπηρεσιακά Συμβούλια
ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΟΥ ΣΑΒΒΑΤΟΥ 6 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2014 ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΑΙΡΕΤΩΝ ΕΚΠΡΟΣΩΠΩΝ ΣΤΟ ΥΠΗΡΕΣΙΑΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ
Εμείς που στηρίζουμε το ψηφοδέλτιο «Αξιοκρατία – Διαφάνεια στον ΟΑΕΔ» συμμετείχαμε στη συγκρότησή του στη βάση αρχών και αξιών που συμπυκνώνονται με δυο λέξεις στον τίτλο του.
Η συγκρότηση του ψηφοδελτίου συζητήθηκε και αποφασίστηκε από την πλειοψηφία των συνέδρων της Ομοσπονδίας των υπαλλήλων του ΟΑΕΔ (πλην ΔΑΚΕ και Δημοσιουπαλληλικής  Ενότητας) στο τακτικό συνέδριο στις 4 Ιουλίου 2014, αλλά, δυστυχώς, η πίεση του χρόνου για υποβολή υποψηφιοτήτων δεν επέτρεψε οι διαδικασίες να είναι ανοιχτές σε περισσότερους συναδέλφους.
Λαμβάνοντας υπόψη ότι:
1.      Ο θεσμός των υπηρεσιακών συμβουλίων είναι υποβαθμισμένος μάλιστα με τους τελευταίους μνημονιακούς νόμους έγιναν αλλαγές σε βάρος των εργαζομένων με στόχο πειθαρχικές διώξεις και απολύσεις στο Δημόσιο, σε βάρος των αξιοκρατικών κρίσεων για την ανάδειξη Προϊσταμένων και Διευθυντών.

2.      Χρειάζονται θεσμικές αλλαγές μεγάλης κλίμακας που να αναβαθμίζουν τον ρόλο των Υπηρεσιακών Συμβουλίων και την αυτονομία τους απέναντι στην εκάστοτε Κυβέρνηση και Διοίκηση, ώστε να διασφαλίζουν τα συμφέροντα των εργαζομένων με διαφάνεια και αξιοκρατία και να αποτρέπουν πελατειακές και ρουσφετολογικές πρακτικές (θέμα που μας υπερβαίνει γιατί αφορά το σύνολο του συνδικαλιστικού κινήματος των Δημοσίων Υπαλλήλων).
3.      Έχουμε ευθύνη ως συνδικαλιστικό κίνημα του ΟΑΕΔ ότι δεν έχουμε καταφέρει μέχρι στιγμής να αποτρέψουμε (καθολικά και όχι μερικά) την εκάστοτε Διοίκηση του Οργανισμού να λειτουργεί αναξιοκρατικά και κάποιους συνδικαλιστές (εκλεγμένους ή μη σε αιρετά όργανα) να συμμετέχουν στο παιχνίδι των πελατειακών και ρουσφετολογικών λογικών και πρακτικών (ενδεικτικό παράδειγμα οι αναξιοκρατικές μετακινήσεις συναδέλφων εντός νομών και η μη ικανοποίηση αιτημάτων συναδέλφων με αξιοκρατικά κριτήρια).
4.      Τα συνδικαλιστικά όργανα πρέπει να αναλάβουν τις ευθύνες τους  (σε συνεργασία με τους εκπροσώπους των εργαζομένων στα υπηρεσιακά συμβούλια και τη συμμετοχή όλων των συναδέλφων μέσα από ανοιχτές διαδικασίες) και να διασφαλίσουν τις αρχές της διαφάνειας και της αξιοκρατίας.
5.      Οι συνάδελφοι που συμμετέχουν στο ψηφοδέλτιο είναι διατεθειμένοι με ανιδιοτέλεια να υπηρετήσουν αυτές τις αρχές και να συνεργαστούν με τα συνδικαλιστικά όργανα.
ΣΑΣ ΚΑΛΟΥΜΕ
·         Να συμμετέχετε μαζικά στις εκλογές το Σάββατο, 06/12/2014 και ώρα 08:00-17:00, στα γραφεία της Διοίκησης του Οργανισμού (αφορά στους συναδέλφους που εργάζονται στο Ν. Αττικής).
·         Να στείλετε επιστολική ψήφο μέχρι την Πέμπτη, 04/12/14 ή και την Παρασκευή, 05/12/14, εφόσον εξασφαλισθεί έγκαιρα να φθάσει στον παραλήπτη μέλος της εφορευτικής επιτροπής στο ΚΠΑ2 Πλ. Αττικής.
Πιστεύοντας ότι δεν κατέχουμε – και δεν θέλουμε να κατέχουμε - την μοναδική αλήθεια αρχών και αξιών και θεωρώντας ότι υπάρχουν και άλλες συνδικαλιστικές δυνάμεις ή μεμονωμένοι συνδικαλιστές που συμφωνούν μαζί μας και ότι θα πρέπει όλοι μαζί να αποδείξουμε στην πράξη ότι εννοούμε αυτά που λέμε - όλοι κρινόμαστε και θα κριθούμε από τους συναδέλφους-,  δηλώνουμε ότι είμαστε αποφασισμένοι
 (α) να ενημερώσουμε τους συναδέλφους για τα δικαιώματά τους (μετακινήσεις, μεταθέσεις, αποσπάσεις, αναγνώριση πτυχίων και μεταπτυχιακών, δυνατότητες και προϋποθέσεις δεύτερης εργασίας για όσους έχουν ανάγκη επιπλέον εισοδήματος, άδικες πειθαρχικές διώξεις και τρόποι αντιμετώπισης, κρίσεις προϊσταμένων κ.λ.π.), ώστε με την λειτουργία του νέου Υπηρεσιακού Συμβουλίου να κάνουμε μια νέα αρχή.
(β) να ενθαρρύνουμε τους συναδέλφους να απευθύνονται στα συνδικαλιστικά τους όργανα για κάθε θέμα τους και σε συνεργασία με τους εκπροσώπους των εργαζομένων στο Υπηρεσιακό Συμβούλιο να επιβάλλουμε τη διαφάνεια και την αξιοκρατία απέναντι στην εκάστοτε Διοίκηση του Οργανισμού.
(γ) να μην επιτρέψουμε φαινόμενα παραγοντισμού, προσωπικών φιλοδοξιών και ρουσφετολογικών πρακτικών (από οποιοδήποτε συνδικαλιστικό στέλεχος ή και υπηρεσιακό παράγοντα), που πολλές φορές φθάνουν σε ακραία φαινόμενα (αθέμιτες πρακτικές επηρεασμού και δημιουργία φόβου σε συναδέλφους, μαζική συγκέντρωση επιστολικών ψήφων και χρηματοδότηση του κόστους αποστολής κ.λ.π.). Απαιτούμε από κάποιους να καταλάβουν ότι είναι συνδικαλιστικά και ηθικά ασυμβίβαστο να κατέχουν ταυτόχρονα θέσεις Διευθυντών, μελών συνδικαλιστικών οργάνων και εκπροσώπων στο Υπηρεσιακό Συμβούλιο και να κάνουν επιτέλους τις επιλογές τους.
(δ) με πρωτοβουλίες της Ομοσπονδίας μετά τις εκλογές (έχει ήδη ληφθεί ομόφωνα η σχετική απόφαση) να συμβάλουμε, ώστε να αντιμετωπίζονται ισότιμα όλοι οι συνάδελφοι στον ΟΑΕΔ και να ανοίξει ένας διάλογος σε όλα τα συνδικαλιστικά όργανα αλλά και δημόσια με όλους τους συναδέλφους με στόχο την συνδικαλιστική ενοποίηση των πρωτοβάθμιων σωματίων χωρίς διαχωριστικές λογικές και πρακτικές.

ΤΑ 7 ΑΠΟ ΤΑ 11 ΜΕΛΗ ΤΟΥ Δ.Σ. ΤΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΤΟΥ ΟΑΕΔ (ΠΛΗΝ ΔΑΚΕ)

ΤΑ 6 ΑΠΟ ΤΑ 11 ΜΕΛΗ ΤΟΥ Δ.Σ. ΤΗΣ Π.Ε.Υ. (ΠΛΗΝ ΔΑΚΕ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΟΥΠΑΛΛΗΛΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ)

6 σχόλια:

  1. Καλή επιτυχία με διαφάνεια και σεβασμό στους συναδέλφους.
    Στη νίκη ή στην ήττα σημασία έχει να είσαι καθαρός στη διαδρομή και να αποδέχεσαι το αποτέλεσμα με αξιοπρέπεια.
    Δυστυχώς εμείς οι έλληνες έχουμε ένα πρόβλημα που λέγεται κμματική τοποθέτηση και γι αυτό τρωγόμαστε απο την αρχαιότητα.
    Στις εκλογές ΥΣ και ΔΣ δεν θα έπρεπε να έχει σημασία το κόμμα ή το χρώμα. Αυτό που έχει σημασία είναι να μας ενδιαφέρει ο συνάδελφος και να πολεμάμε για το δίκιο του και το δίκιο μας.
    Αυτό που έχει σημασία είναι να πολεμήσουμε τα ρουσφέτια και να μην επιτρέπρέπουμε σε κανένα "με πολιτικό πρόσωπο" να επεμβαίνει στα εσωτερικά μας.
    Ισονομία , Ισοτιμία και τιμιότητα.
    Δυστυχώς ζούμε σε εποχές δύσκολες και η πολιτική κατάσταση προσπαθεί να μας ωθήσει στην "ανθρωποφαγία". Αυτό είναι που πρέπει να αποφύγουμε .
    Επίσης μέσα στον προεκλογικό πανικό, βγήκαν, δυστυχώς, και οι οριστικοί πίνακες της διαθεσιμότητας. Λέω δυστυχώς γιατί κάποιοι συνάδελφοι-άνθρωποι θα μείνουν χωρίς δουλειά. Ισως να είμασταν ή να βρεθούμε εμείς στη θέση τους. Πρέπει να στηρίξουμε και να βοηθήσουμε αυτούς τους ανθρώπους χωρίς το κριτήριο των κομμάτων διότι μεταξύ αυτών είναι και άτομα των κυβερνώντων (κομμάτων).
    Καλό αγώνα συνάδελφοι, με την ευχή την επόμενη φορά να είμαστε όλοι ενωμένοι ενάντια σε ότι μας καταπατά τα δικαιώματα, μας φιμώνει το στόμα και μας δένει στο άρμα του φόβου της εξουσίας.

    Ευχαριστώ για την φιλοξενία (αν με φιλοξενήσετε)
    Δ. Βάλβη


    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. εμπρός για ελεύθερη, αντικειμενική και ακηδεμόνευτη παρέμβαση στα υπηρεσιακά μας θέματα, κοντά στον κάθε συνάδελφο και απέναντι στη κάθε αυθαιρεσία!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΠΟΛΥ ΩΡΑΙΑ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΑΛΛΑ ΝΑ ΠΑΤΕ ΝΑ ΤΑ ΠΕΙΤΕ ΣΕ ΣΥΛΛΟΓΟΥΣ ΑΛΛΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΠΟΥ ΔΕΝ ΣΑΣ ΞΕΡΟΥΝ, ΟΥΤΕ ΜΕ ΤΟ ΜΙΚΡΟ ΣΑΣ ΟΝΟΜΑ ΟΥΤΕ ΜΕ ΤΑ ΕΠΙΘΕΤΑ ΣΑΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Η αξιοκρατία και η διαφάνεια είναι δύο πράγματα που ο ΟΑΕΔ τα χρειάζεται σήμερα περισσότερο από ποτέ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΠΑΜΕ ΓΕΡΑ ΜΕ ΤΣΑΜΠΟΥΚΑ ΟΙ ΕΔΡΕΣ ΝΑ ΠΑΝΕ ΣΤΟΝ ΟΑΕΔ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. στον ΟΑΕΔ;;;; μα στον οαεδ πάνε οι έδρες γιατί αν εννοείτε ότι καταλαβαίνω , αν το εξετάσουμε σε βαθος τι είναι ο οαεδ; catering, olympic airways, ελκεπα, λιπάσματα, τραινοσε, διορυγα κορίνθου, κλπ κλ γιατι αν τα πω όλα θα μπερδευτούμε. Ας σοβαρευτούμε λίγο. Οι υπάλληλοι του οαεδ είναι οαεδ και αυτό αποδείχθηκε με τα αποτελέσματα. Ας μην κοιτάμε λοιπόν αυτό, ας κοιτάμε τι περνάμε και παρόλα αυτά πάλι η ΔΑΚΕ με περισσότερες μάλιστα έδρες απο την τελευταία φορά.

      Διαγραφή