oaednews

Πέμπτη 4 Δεκεμβρίου 2014

«Οχι» από Δούρου σε προγράμματα ΟΑΕΔ

Δεν θα συμμετέχει στα προγράμματα κοινωφελούς χαρακτήρα του Οργανισμού Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού (ΟΑΕΔ) για πεντάμηνη απασχόληση η Περιφέρεια Αττικής. «Οι ανάγκες σε προσωπικό στην Περιφέρεια Αττικής είναι πιεστικές, αλλά για θέσεις εργασίας που καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες», επισημαίνεται σε σχετική ενημέρωση. Οι πενταμηνίτες συμβασιούχοι πρέπει να χρησιμοποιούνται μόνο για την κάλυψη εποχικών αναγκών, τονίζεται.
Όπως αναφέρει η Περιφέρεια Αττικής εξηγώντας τους λόγους που δεν θα συμμετάσχει στο πρόγραμμα, «η χρησιμοποίηση των 5μηνων συμβάσεων για την κάλυψη τακτικών αναγκών όχι μόνο δεν αντιμετωπίζει το οξυμένο πρόβλημα της ανεργίας, αλλά ανακυκλώνει τις θέσεις ανεργίας χωρίς να αντιμετωπίζει την ανάγκη για την εύρυθμη λειτουργία της Περιφέρειας. Επιπλέον, η παραβίαση της προστασίας των τακτικών θέσεων εργασίας μέσω της προσωρινότητας ή της επισφαλούς εργασίας, από το ίδιο το Δημόσιο, σηματοδοτεί τελικά τη διαιώνιση πρακτικών εκτεταμένης καταστρατήγησης των εργασιακών δικαιωμάτων».

Η περιφερειακή αρχή εξηγεί ότι μέσω των πεντάμηνων συμβάσεων το ίδιο το Δημόσιο καταστρατηγεί το ύψος του κατώτερου μισθού (από 571 ευρώ σε 495) «και στέλνει μήνυμα σε όλους ότι μπορούν και παραβιάζουν ακόμα και την εναπομένουσα σε εφαρμογή εργατική νομοθεσία. Για την κάλυψη των πραγματικών αναγκών σε προσωπικό, με απόφαση του περιφερειακού συμβουλίου έχει ζητήσει την πρόσληψη προσωπικού για την κάλυψη των επειγουσών-στοιχειωδών αναγκών της, και στην κατεύθυνση αυτή θα λάβει και νέες πρωτοβουλίες».

1 σχόλιο:

  1. Τσιντότας Περικλής5 Δεκεμβρίου 2014 στις 9:08 π.μ.

    Πολύ σωστή και ρεαλιστική θέση της Δούρου κατα την άποψη μου..Αυτή η Θέση κατοχυρώνει την Εργασιακή αξιοπρέπεια και ενισχύει τους σταθερούς εργασιακούς Θεσμούς.
    - σε πάγιες παραγωγικές θέσεις χρειάζονται σταθερά άτομα και όχι εναλλασσόμενα και μάλιστα σε διάρκεια 5 μηνών..πότε θα εκπαιδευτεί πότε θα αρχίσει ένα άτομο να αποδίδει κλπ...
    Τα 5μηνα δεν είναι μόνο επικοινωνιακές ρουκέτες αλλά πολύ απαλά και υπόγεια χτίζεται στον εργασιακό τομέα ένα καθεστώς κινούμενης άμμου...Ας παρακολουθήσουμε τις τακτικές πχ των Διαθεσημοτήτων - των Απολύσεων - των Μετατοπίσεων και όλου αυτού του Συνδιασμού που είναι Εργασιακό Ολοκαύτωμα και την ταυτόχρονη θεσμοθέτηση των 5μήνων σε θέσεις που στο παρελθόν υπήρχε σταθερό προσωπικο και χρειάζεται ακόμη αμέσως θα δούμε για τους υπαλλήλους του εγγύς μελλοντος τηςν εναλλακτικότητα της θέσης την χαμηλή ανταποδοτικότητα λόγω χρόνου του ατόμου και στην τελική εικόνα την Πλήρη Αποδόμιση του Δημοσίου Τομέα και ενίσχιση των Ιδιοτικών Συμεφορόντων που θα έχουν την τελευταία λέξη στην Κοινωνική ζωή του Ελληνικού γίγνεσθαι..η Νεοφιλελεύθερη πρακτική της σκλαβοποίσης του Εργαζόμενου..ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΗΝ ΡΕΝΑ ΔΟΥΡΟΥ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή