oaednews

Παρασκευή 28 Νοεμβρίου 2014

ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ 2014 ΓΙΑ ΤΑ ΥΠΗΡΕΣΙΑΚΑ ΣΥΜΒΟΥΛΙΑ

ΕΚΛΟΓΕΣ ΓΙΑ ΤΑ ΥΠΗΡΕΣΙΑΚΑ ΣΥΜΒΟΥΛΙΑ
ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ

ΔΗΜΟΣΙΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ - ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ
(ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΤΟΥ logtupo+pame2ΣΤΟΝ ΟΑΕΔ)


Συναδέλφισσα, Συνάδελφε,

Τα Υπηρεσιακά Συμβούλια ασχολούνται με ζητήματα διοίκησης και με τις υπηρεσιακές μεταβολές των εργαζομένων.
          Πρόκειται για κρατικά όργανα που αποτελούνται από τρία (3) «διορισμένα στελέχη» της Διοίκησης και από δύο (2) αιρετούς εκπροσώπους των εργαζομένων.  Να σημειώσουμε την αντίθεσή μας στην επιστολική ψήφο που προβλέπεται για την  επαρχία  με ότι αυτό συνεπάγεται.
Το θεσμικό-νομικό πλαίσιο των Υπηρεσιακών Συμβουλίων κινείται στα προκαθορισμένα πλαίσια  που κάθε φορά χαράζουν το αστικό κράτος και οι κυβερνήσεις του. Είναι ένας ακόμα μηχανισμός χειραγώγησης των εργαζομένων που επιχειρεί να πείσει, επιπλέον, ότι το σύστημα δουλεύει δήθεν δημοκρατικά, σε συνθήκες «συμμετοχικής δημοκρατίας» και «λαϊκού ελέγχου».
Φιλολαϊκοί μηχανισμοί του αστικού κράτους δεν υπάρχουν όμως! Είναι ψευδαίσθηση να πιστεύουμε ότι το Υπηρεσιακό Συμβούλιο μπορεί να λειτουργεί με όρους «αξιοκρατίας» και «δικαιοσύνης», σ’ αυτές τις συνθήκες που ζούμε στο πετσί μας, στο πλαίσιο της ματωμένης πολιτικής που στηρίζεται στις απολύσεις-διαθεσιμότητες, στην ανατροπή των εργασιακών σχέσεων, την επέκταση των ελαστικών-κακοπληρωμένων μορφών απασχόλησης, τον αυταρχισμό και την εντατικοποίηση!

Συναδέλφισσα, Συνάδελφε,

          Βασικό κριτήριο της ψήφου και για τα Υπηρεσιακά Συμβούλια πρέπει να είναι ποιο κίνημα μπορεί σήμερα να τους σταματήσει, να τους εμποδίσει, να ανατρέψει αυτούς που μας παίρνουν πίσω κατακτήσεις και δικαιώματα:
·     Κίνημα που «αναθέτει» τάχα στους αιρετούς και στις συνδικαλιστικές ηγεσίες να λύσουν τα προβλήματα ή κίνημα που παλεύει για τη συσπείρωση των εργαζομένων στα σωματεία, στις Γενικές Συνελεύσεις, στον αγώνα, σε συμμαχία με ταξικά σωματεία καισυνταξιουχικές οργανώσεις;
·     Κίνημα που να παλεύει κατά των αντιδραστικών αναδιαρθρώσεων στο Δημόσιο ή κίνημα που σπέρνει αυταπάτες για μια «άλλη, καλή» αξιολόγηση, στα πλαίσια της κυρίαρχης αντιλαϊκής πολιτικής και του καπιταλιστικού δρόμου ανάπτυξης;
·     Κίνημα που θα παλεύει για αποκλειστικά Δημόσιο ΟΑΕΔ στην υπηρεσία των ανέργων και εργαζομένων, που θα υπερασπίζεται τη σταθερή και μόνιμη δουλειά, ή κίνημα που αποδέχεται την ανακύκλωση της ανεργίας και την εγκαθίδρυση των ελαστικών βάρβαρων μορφών απασχόλησης, όπως είναι ο προσανατολισμός του ΟΑΕΔ σήμερα;


Συναδέλφισσα, Συνάδελφε,

Αυτή είναι η αντίληψή μας για το ρόλο των Υπηρεσιακών Συμβουλίων και το ρόλο των αιρετών. Είμαστε η μόνη δύναμη που δεν καλλιεργούμε αυταπάτες για το ρόλο των Υπηρεσιακών Συμβουλίων, η μόνη δύναμη που λέμε ότι χωρίς ισχυρό κίνημα που θα συγκρούεται αποφασιστικά με κάθε αντιδραστική-αντιλαϊκή πολιτική, δεν μπορείς να υπερασπιστείς τα δικαιώματα των εργαζομένων και στο πλαίσιο των Υπηρεσιακών Συμβουλίων.
Όλες οι άλλες δυνάμεις θεωρούν δεδομένους τους νόμους που διέπουν τα Υπηρεσιακά Συμβούλια, σπέρνουν αυταπάτες για το ρόλο τους.
ΚΑΤΑΨΗΦΙΣΕ
Ολους αυτούς που είναι το μακρύ χέρι του κρατικού μηχανισμού -και στα Υπηρεσιακά Συμβούλια- για την προώθηση των αντιδραστικών αλλαγών. Οι αιρετοί τους αποδείχτηκαν όλα τα προηγούμενα χρόνια «κρατικοί υπάλληλοι», αρχιμάστορες των πελατειακών σχέσεων, της συναλλαγής και του ρουσφετιού. Πουλάνε εκδούλευση για πράγματα που είναι αυτονόητα δικαιώματά μας. Μη δέχεσαι να σου τσαλακώνουν την αξιοπρέπεια και τη συνείδηση σου.
Μην εμπιστέυεσαι αυτούς που έχουν συγκεκριμένη πολιτική ταυτότητα που σκόπιμακρύβουν,αφού όλα τα προηγούμενα χρόνια στήριζαν τον αντιδραστικό θεσμό των Υπηρεσιακών Συμβουλίων ασκώντας συνδιοίκηση.
Μην εμπιστεύεσαι αυτούς που εκπαιδεύουν τους εργαζόμενους να ζουν με ψίχουλα, με μειωμένες απαιτήσεις, να συμβιβάζονται με τη λογική του μικρότερου κακού.

Ψήφισε ενάντια στον αντιδραστικό θεσμό των υπηρεσιακών συμβουλίων και στους αιρετούς του ρουσφετιού και της συναλλαγής. Στους αιρετούς που έχουν βάλει πλάτη για την εφαρμογή της αντιλαϊκής πολιτικής, που δεν προετοίμασαν το κίνημα να αντιπαλέψει τη βάρβαρη επίθεση. Τιμώρησέ τους. Άλλαξε τους συσχετισμούς δύναμης.


Ενίσχυσε τις δυνάμεις του ΠΑΜΕ που αντιπαλεύουν ανυποχώρητα την αντιλαϊκή πολιτική, την ευνοιοκρατία και τον αυταρχισμό. Είναι οι μόνες δυνάμεις που, με ταξική πυξίδα, μπορούν να μάχονται από κάθε μετερίζι, για την ενημέρωση των εργαζομένων, την αποκάλυψη των σχεδίων της διοίκησης, την υπεράσπιση της αξιοπρέπειας των συναδέλφων απέναντι στην αυθαιρεσία και την αδικία.

ΔΗΜΟΣΙΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ-ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ
ΑΝΔΡΙΟΠΟΥΛΟΣ ΔΙΟΝΥΣΗΣ  (ΚΠΑ2 ΠΑΤΗΣΙΩΝ)
ΓΡΗΓΟΡΙΑΔΗΣ ΠΑΝΤΕΛΗΣ (ΚΠΑ2 ΒΟΛΟΥ)
ΔΟΒΡΙΔΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ (ΔΙΟΙΚΗΣΗ)
ΖΟΥΜΠΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ (ΚΠΑ2 ΑΘΗΝΩΝ)
ΚΡΗΤΙΚΟΥ ΣΟΦΙΑ (ΚΠΑ2 ΔΑΦΝΗΣ)
ΜΑΡΟΥΣΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ (ΔΙΟΙΚΗΣΗ)
ΣΧΙΖΑ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ (ΠΔΑΝ)

ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ 2014

2 σχόλια: