oaednews

Σάββατο 25 Οκτωβρίου 2014

Γάλλος υπουργός Εργασίας για ανεργία: Ας είμαστε ειλικρινείς, αποτύχαμε

«Ας είμαστε ειλικρινείς, αποτύχαμε. Αυτό είπε ο Γάλλος υπουργός Εργασίας Φρανσουά Ρεμψαμέν, για να σχολιάσει τα νέα στοιχεία ανεργίας του μηνός Σεπτεμβρίου την ώρα που η πτώση της δημοτικότητας του Προέδρου Φρανσουά Ολάντ δείχνει να μην σταματάει.
Tα νούμερα της ανεργίας έφθασαν στους 3,43 εκατ. ανέργους καθώς η κύβέρνηση, σύμφωνα με την Deutsche Welle αδυνατεί να δημιουργήσει ακόμη και μηνιαίες θέσεις εργασίας. Έπειτα από μια μικρή βελτίωση τον Αύγουστο ο αριθμός των ανέργων αυξήθηκε τον περασμένο μήνα κατά 19.200 ή κατά 0,6%.

Η έκφραση «αποτύχαμε», από τα κυβερνητικά χείλη, προκάλεσε ένα σχετικό πάγωμα στην κοινή γνώμη, παρά την υπόσχεση του υπουργού ότι θα υπάρξει μείωση της ανεργίας μετά το τέλος του 2015. Πρόκειται για λόγια που θυμίζουν προηγούμενες ανεκπλήρωτες υποσχέσεις του Φρανσουά Ολάντ, τον οποίον δεν εμπιστεύεται πλέον σχεδόν κανείς. Σύμφωνα με σημερινή δημοσκόπηση για την εφημερίδα Λε Παριζιέν μόνο το 4% των Γάλλων συνεχίζει να τον βλέπει σαν τον καλύτερο υποψήφιο του Σοσιαλιστικού Κόμματος για τις προεδρικές του 2017.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου