oaednews

Πέμπτη 2 Οκτωβρίου 2014

Ετσι θα γίνεται η επιλογή προϊσταμένων στο Δημόσιο: Σε δύο φάσεις, με εξετάσεις και συνέντευξη

Με δύο εγκυκλίους, που περιγράφουν το πρώτο στάδιο της διαδικασίας επιλογής προϊσταμένων και υπουργικές αποφάσεις, η μία κοινή με τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών, για τα τυπικά και πρόσθετα προσόντα, καθώς και την απαιτούμενη εμπειρία, προχωρά το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης το σχέδιο για το νέο τρόπο επιλογής προϊσταμένων, όπως αποτυπώθηκε στο νομοσχέδιο που έφερε τον Ιούνιο στη Βουλή.

Υπενθυμίζεται ότι στόχος του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκου Μητσοτάκη είναι ως το τέλος του χρόνου να έχουν τοποθετηθεί οι πρώτοι γενικοί διευθυντές στο δημόσιο, που θα είναι μειωμένοι κατά πολύ, δεδομένου ότι σύμφωνα με τα νέα οργανογράμματα των υπουργείων, που θα τεθούν σε εφαρμογή στις 29 Οκτωβρίου, οι δομές τους μειώθηκαν κατά 40% .
Συνολικά, με το νέο σύστημα θα επιλεγούν: 81 γενικοί διευθυντές, 383 διευθυντές, 1384 τμηματάρχες και 1.848 προϊστάμενοι.
Το νέο σύστημα θα βασίζεται σε δύο άξονες, τις γραπτές εξετάσεις και τις προφορικές δομημένες συνεντεύξεις των υποψηφίων, υπό την υψηλή επίβλεψη του ΑΣΕΠ, ενώ σημειώνεται ότι η επιλογή των γενικών διευθυντών θα βασίζεται κατά 30% στις γραπτές εξετάσεις και κατά 70% στη συνέντευξη, ενώ η αντίστοιχη αναλογία για τους διευθυντές θα είναι 40% εξετάσεις και 60% συνέντευξη και για τους τμηματάρχες η αναλογία θα είναι 50-50.
Σύμφωνα με τις εγκυκλίους για τη διαδικασία επιλογής προϊσταμένων στο δημόσιο, οι αιτήσεις συμμετοχής των υποψηφίων, συνοδευόμενες από βιογραφικό σημείωμα, υποβάλλονται ηλεκτρονικά στο ΑΣΕΠ, εντός της προθεσμίας που θα οριστεί στην προκήρυξη, ενώ η αίτηση επέχει θέση υπεύθυνης δήλωσης σχετικά με τα στοιχεία που αναφέρει.
Μετά τη βεβαίωση των στοιχείων, οι αιτήσεις αποστέλλονται στο Ειδικό Συμβούλιο Επιλογής Προϊσταμένων (ΕΙΣΕΠ) του φορέα που προκηρύσσει τις θέσεις, το οποίο και θα αποφανθεί αιτιολογημένα για ποιους από τους συμμετέχοντες υποψηφίους, πληρούνται οι όροι, οι προϋποθέσεις και τα απαιτούμενα προσόντα.
Ακολούθως, με μέριμνα του γραμματέα του αρμόδιου ΕΙΣΕΠ η απόφαση και οι πίνακες προκρινόμενων και αποκλειόμενων υποψηφίων, αποστέλλονται έντυπα και ηλεκτρονικά στο ΑΣΕΠ, το οποίο θα καταρτίσει τους προσωρινούς πίνακες επιτυχόντων και μετά τις ενστάσεις τους οριστικούς πίνακες. Στη συνέχεια, η Κεντρική Επιτροπή Διαγωνισμού με απόφασή της θα καθορίσει τη μορφή της γραπτής εξέτασης και μετά τη βαθμολόγηση των γραπτών, καταρτίζονται πίνακες επιτυχόντων από το ΑΣΕΠ και τέλος οι υποψήφιοι θα περάσουν από συνέντευξη.
Επίσης, με αποφάσεις του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης καθορίζονται τα αποδεκτά βασικά πτυχία ή διπλώματα για την πλήρωση θέσεων γενικών διευθυντών, με αντικείμενο τη διαχείριση ανθρωπίνου δυναμικού και πληροφορικής, ενώ με κοινή υπουργική απόφαση καθορίζονται τα αποδεκτά πτυχία και διπλώματα για την πλήρωση των προϊσταμένων Γενικών Διευθύνσεων Οικονομικών Υπηρεσιών.

 
 
| iefimerida.gr

23 σχόλια:

  1. ΓΙΑΤΙ στον ΟΑΕΔ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΠΡΟΪΣΤΑΜΕΝΟΣ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ή ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ ΠΡΟΪΣΤΑΜΕΝΟΣ τακτικός υπάλληλος των κλάδων ΠΕ & ΤΕ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ? Με ποιά διάταξη , Υπουργική απόφαση ή Νόμο γίνεται αυτό ?
    περιμένω απάντηση

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Να κάνεις αίτηση για μετάταξη στον Κλάδο ΠΕ ή ΤΕ Διοικητικού, αλλά μάλλον σε βολεύει να το παίζεις δίπορτο και καταλαβαίνεις τι εννοώ, και μετά και βέβαια να κριθείς ώς προϊστάμενος.
      Τους εξυπνακισμούς αλλού.

      Διαγραφή
    2. ΤΟ ΜΟΝΟ ΣΙΓΟΥΡΟ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΔΟΥΛΕΥΕΙ ΤΙΠΟΤΑ

      Διαγραφή
  2. Εχουμε όμως ΣΤΟΝ ΟΑΕΔ Προϊσταμένους Διευθύνσεων και Τμημάτων με πτυχίο ΔΕ ΤΕΧΝΙΚΩΝ
    ΠΩΣ ΓΙΝΕΤΑΙ ΑΥΤΟ ? ¨Αλλες διατάξεις ισχύουν για τους ΔΕ ?
    Ποιός θα απαντήσει ? Ο σύλλογος γιατί ΔΕΝ ΠΑΙΡΝΕΙ ΘΕΣΗ ?
    ΠΟΙΟΥΣ ΚΑΛΥΠΤΕΙ ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εχουν πτυχίο ΔΕ τεχνικών αλλά ανήκουν στον κλάδο ΔΕ Διοικητικού (με δική τους επιλογή βέβαια),αυτό πρότεινα και σε ΄σένα, ή κάνεις πως δεν καταλαβαίνεις ή δεν γνωρίζεις το σύστημα Διοίκησης στο Δημόσιο.
      Τώρα βέβαια με πτυχίο ΔΕ Τεχνικού και να ΄σαι Προϊστάμενος?? Ελλάδα είναι και δέκα Τροϊκες να περάσουν αυτά δεν αλλάζουν.
      Είμαι λίγο σκληρός στις απαντήσεις μου,αλλά αυτή είναι η αλήθεια.

      Διαγραφή
    2. Μήν με αναγκάσετε να πώ δημόσια ΟΝΟΜΑΤΑ αλλά ΝΑΙ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΪΣΤΑΜΕΝΟΙ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗΣ & ΤΜΗΜΑΤΩΝ ΜΕ ΠΤΥΧΙΟ ΔΕ ΤΕΧΝΙΚΩΝ (ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΑΝ ΜΠΕΙΣ ΣΤΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟ ΤΟΥ ΟΑΕΔ ΣΤΗΝ ΕΠΕΤΗΡΙΔΑ ΤΟΥΣ ΑΝΑΦΕΡΟΝΤΑΙ ΩΣ ΔΕ ΤΕΧΝΙΚΟΙ ΚΑΙ ΟΧΙ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ) και επειδη ΓΝΩΡΙΖΩ ΑΠΟ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ (ΥΠΗΡΕΤΩ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 25 ΧΡΟΝΙΑ ) ΠΟΥΘΕΝΑ ....ΞΑΝΑΛΕΩ ΠΟΥΘΕΝΑ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟΥΠΑΛΛΗΛΙΚΟ ΚΩΔΙΚΑ ΔΕΝ ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΠΩΣ ΓΙΝΕΤΑΙ ΜΕΤΑΤΑΞΗ ΑΠΟ ΕΝΑ ΚΛΑΔΟ ΣΕ ΑΛΛΟ ΠΑΡΑ ΜΟΝΟ ΣΤΟΝ ΟΑΕΔ ΚΑΙ ΕΠΙΜΕΝΩ ΜΕ ΠΟΙΑ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΜΕΝΗ ΔΙΑΤΑΞΗ ΕΓΙΝΑΝ ΠΡΟΪΣΤΑΜΕΝΟΙ (ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΟΑΕΔ ΜΙΛΑΩ) ΟΤΑΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΥΦΙΣΤΑΜΕΝΟΙ ΤΟΥΣ ΠΕ & ΤΕ ΜΗΧΑΝΙΚΟΙ ΚΑΙ ΕΠΕΙΔΗ ΜΕ ΠΡΟΚΑΛΕΙΣ ΑΝ ΔΕΝ ΠΑΡΩ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΘΑ ΔΩΣΩ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΜΕΝΑ ΟΝΟΜΑΤΑ ΟΧΙ ΣΕ ΕΣΕΝΑ ΒΕΒΑΙΑ ΑΛΛΑ....ΣΤΟΝ ΕΠΙΘΕΩΡΗΤΗ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΓΙΑ ΤΑ ΠΕΡΑΙΤΕΡΩ........... ΜΗ ΜΕ ΠΡΟΚΑΛΕΙΤΕ ΛΟΙΠΟΝ ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΕΠΑΝΕΛΘΩ .....

      Διαγραφή
    3. ΜΠΑ...ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟ ΣΤΟΝ ΟΑΕΔ??? ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ?? ΚΑΙ ΠΟΣΟ ΤΟ ΧΡΥΣΟΠΛΗΡΩΣΑΜΕ ΓΙΑ ΝΑ ΧΟΥΜΕ ΚΑΛΟ ΡΩΤΗΜΑ???

      Διαγραφή
    4. Με εκπλήσει το γεγονός ότι υπάρχει μάχημος – ενεργός υπαλληλος στον ΟΑΕΔ και αγνοεί την ύπαρξη του εσωτερικού δικτύου πληροφόρησης.
      Μήπως είναι γενικός «απών/απούσα» από το εργασιακό περιβάλλον και ποιος του δίνει το δικαίωμα να σχολιάζει?
      Μην ξεχνάμε ότι με πρόσφατο έγγραφο της Διοίκησης αρ. πρωτ. 79239/23-09-2014 σας «ενεργοποιεί» με συγκεκριμένα βήματα – οδηγίες να κινηθείτε μέσα στο σύστημα αυτό.
      Πως λοιπόν αγνοείτε κ συνάδελφε το σύστημα της ΠΔΑ&Ν? Μήπως τόσα χρόνια πριν την ενεργοποίησή του από τον εξαίρετο συνάδελφό μας κ Μεσσήνη, κινιόσασταν εκτός Υπηρεσίας άσκοπα, ενώ τώρα υπάρχει με πρωτόκολλο έλεγχος για όλες τις εξω – υπηρεσιακές σας «ενέργειες»????
      Η κωδικοποίηση, λοιπόν, τρομάζει περισσότερο ή η άγνοια και οι λανθασμένες σας εκτιμήσεις???????
      Όσο για τους προισταμένους που είναι ΔΕ, έχω να πω ότι όποιος αισθάνεται «δυνατός» και «άξιος» για την θέση πρέπει να έχει «θάρρος και τόλμη» αλλά και « ΜΥΑΛΟ».
      Δεν χρειάζεται ο προιστάμενος να είναι ΤΕ/ΠΕ αρκεί να ξέρει να χειρίζεται δύσκολες καταστάσεις ώστε να μην εκτίθεται ο Οργανισμός.
      Τελειώνοντας και απευθυνόμενος/η στις πρωινές αναρτήσεις και εν ώρα εργασίας θα μου επιτρέψετε να πω ότι ενώ τα ΚΠΑ «βράζουν» από ανέργους …..εσείς μπαίνεται και σχολιάζεται στο blog????? ‘Η μήπως από την θέση ΠΕ/ΤΕ περιμένετε τον ΔΕ να βγάλει την δουλειά ???? (----το οποίο είναι καθαρά ρατσιστικό--- )

      Διαγραφή
    5. ΓΙΑΤΙ ΤΣΑΚΩΝΕΣΤΕ ΣΕ ΛΙΓΟ ΔΕΝ ....ΘΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΟΑΕΔ ΕΤΟΙΜΑΣΤΕΙΤΕ ΓΙΑ ΕΝΟΠΟΙΗΣΗ ΜΕ ... ΙΚΑ ΚΑΙ ΠΟΛΛΟΙ ΜΕΤΑ; ΑΠΟ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΘΑ...ΠΑΝΕ ΣΠΙΤΙΑ ΤΟΥΣ

      Διαγραφή
  3. ΣΥΓΝΩΜΗ, ΑΛΛΑ ΤΙ ΑΝΑΚΑΛΥΨΑΤΕ ΤΩΡΑ??? ΤΗΝ ΠΥΡΙΤΙΔΑ??
    ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΠΡΟΙΣΤΑΜΕΝΟΙ ΕΙΝΑΙ Δ.Ε. ΚΑΙ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗΣ ΠΡΟΕΛΕΥΣΗΣ (ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΑ) ΝΑ ΜΗΝ ΠΩ ΟΤΙ ΥΠΆΡΧΟΥΝ Κ ΤΜΗΜΑΤΑΡΧΕΣ Δ.Ε., ΝΑ ΜΗΝ ΜΙΛΗΣΟΥΜΕ ΜΕ ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΑ ΓΙΑΤΙ ΟΛΟΙ ΤΟΥΣ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ. ΕΠΙΣΗΣ ΣΤΙΣ ΑΝΑΘΕΣΕΙΣ ΚΑΘΗΚΟΝΤΩΝ,ΠΟΙΟΣ ΕΛΕΓΧΕΙ ΤΗΝ ΝΟΜΙΜΟΤΗΤΑ ΤΟΥΣ??
    ΑΝ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΙΑΧΕΙΡΗΣΗ ΔΙΑΠΛΟΚΗΣ ΤΟΤΕ ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΡΤΕΛ??

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΓΕΙΑ ΣΑΣ. ΣΕ ΠΟΙΟ ΔΗΜΟΣΙΟΥΠΑΛΛΗΛΙΚΟ ΚΩΔ ΑΝΑΦΕΡΕΤΑΙ ΟΤΙ ΜΠΟΡΕΙ ΤΟ 1/3 ΤΩΝ ΠΡΟϊΣΤΑΜΕΝΩΝ ΝΑ ΕΙΝΑΙ Δ.Ε.??

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΑΜΠΑΚΙΕΡΑ ΟΥΤΕ ΚΟΥΒΕΝΤΑ ?
    Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΠΑΙΡΝΕΙ ΘΕΣΗ ?
    ΤΙ ΦΟΒΑΤΑΙ ή μήπως καλύπτει και κάποιους ΚΟΙΝΟΥΣ ΓΝΩΣΤΟΥΣ ?
    ΑΣ ΜΑΣ ΠΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΓΙΑΤΙ ΚΑΙ ΠΩΣ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΑΝΑΦΕΡΟΝΤΑΙ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΣΧΟΛΙΑ
    πως ειναι δυνατόν να είναι προϊστάμενοι σε διάφορες θέσεις άτομα με ΧΑΜΗΛΑ ΠΡΟΣΟΝΤΑ και οι υφιστάμενοί τους να έχουν μεγαλύτερα πτυχία ή βαθμούς και αυτοί να παραμένουν στη θέση τους ?
    Γιατι τους καλύπτουν ? τι έχει να απαντήσει η ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ
    Ας δοθεί μια εμπεριστατωμένη απάντηση σε όλα αυτά ΑΠΟ ΚΑΠΟΙΟ ΥΠΕΥΘΥΝΟ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Είναι δυνατόν σε υπηρεσία ΚΠΑ να υπάρχουν οικονομολόγοι,ψυχολόγοι,κοινωνικοί λειτουργοί και να προϊσταται ΔΕ,αυτά ούτε στην ΟΥΓΚΑΝΤΑ δεν συμβαίνουν.

      Διαγραφή
  6. Απευθύνω έκκληση προς όλους τους συναδέλφους που έχουν υγιείς φιλοδοξίες να υποβάλλουν αίτηση όταν γίνουν κρίσεις για τις θέσεις προϊσταμένων. Είναι θεμιτό να υπάρχουν σαφώς περισσότερες από 1-2 υποψηφιότητες σε καθε κάθε ΚΠΑ, Δ/ΝΣΗ ΚΛΠ. Λέμε ΟΧΙ στη σιωπηρή αποδοχή ανεπαρκών προϊσταμένων, λέμε ΟΧΙ στο 'διαίρε και βασίλευε" που επιδιώκουν κάποιοι προϊστάμενοι και συνάμα δείχνει αδυναμία διοίκησης, λέμε ΝΑΙ τον υγιή ανταγωνισμό

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΟΛΟΙ ΛΕΜΕ ΝΑΙ ΣΤΟΝ ΥΓΙΗ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΜΟ.
      ΑΛΛΑ ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΜΕ ΚΑΙ ΠΩΣ ΕΓΙΝΑΝ ΟΙ ΚΡΙΣΕΙΣ ΤΟΥ 2011-12.
      ΠΟΙΟΙ ΤΟΠΟΘΕΤΗΘΗΚΑΝ ΚΑΙ ΠΟΙΟΣ ΗΤΑΝ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΒΙΟΛΙ ΤΗΣ ΕΝΟΡΓΧΗΣΤΡΩΣΗΣ,

      Διαγραφή
    2. ΕΠΕΙΔΗ ΟΛΟΙ ΓΝΩΡΙΖΟΜΑΣΤΕ ΜΕΤΑΞΥ ΜΑΣ ΜΗΠΩΣ Η ΕΠΙΛΟΓΗ ΑΝΕΠΑΡΚΩΝ ΠΡΟΪΣΤΑΜΕΝΩΝ ΤΜΗΜ/ΧΩΝ ΚΛΠ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΥΜΠΤΩΜΑΤΙΚΉ ΑΛΛΑ ΒΟΛΕΥΕΙ ΚΆΠΟΙΟΥΣ???
      ΕΠΙΣΗΣ ΚΑΠΟΙΕΣ ΕΔΕ, ΚΑΤΙ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΓΙΑ ΚΑΤΑΧΡΗΣΕΙΣ ΤΙ ΕΞΕΛΙΞΗ ΕΧΟΥΝ ΑΠΟ ΠΟΥ ΘΑ ΤΟ ΜΑΘΟΥΜΕ ?? ΑΛΛΑ ΑΥΤΑ ΚΙ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΕΦΤΑΣΦΡΑΓΙΣΤΑ ΜΥΣΤΙΚΑ.

      Διαγραφή
    3. ΕΠΕΙΔΗ ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΜΗΠΩΣ ΝΑ ΜΑΣ ΠΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΘΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ :
      1)ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΣΤΙΣ ΚΡΙΣΕΙΣ ΤΟΥ 2011-12
      2)ΠΟΙΟΣ ΗΤΑΝ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΒΙΟΛΗ ΤΗΣ...ΕΝΟΡΧΗΣΤΡΩΣΗΣ,
      3)ΓΙΑ ΠΟΙΕΣ ΚΑΤΑΧΡΗΣΕΙΣ ΜΙΛΑΤΕ ,
      4)ΤΙ ΕΞΕΛΙΞΗ ΕΙΧΑΝ ΟΙ ΕΔΕ,
      5)ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΕΠΤΑΣΦΡΑΓΙΣΤΑ ΜΥΣΤΙΚΟ ΣΤΟΝ ΟΑΕΔ, 6)ΓΙΑΤΙ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΠΡΟΪΣΤΑΜΕΝΟΙ ΜΟΝΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΙ,
      7)ΓΙΑΤΙ ΤΟΣΗ ΠΙΑ ΑΝΟΜΙΑ ΣΤΟΝ ΟΑΕΔ ?
      8)Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΤΙ ΚΑΝΕΙ ?
      9)ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΑΝΤΙΔΡΑ ?
      10)ΓΙΑΤΙ ΚΑΛΥΠΤΕΙ & ΔΕΝ ΜΙΛΑ ?
      11)ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΠΑΙΡΝΕΙ ΘΕΣΗ (ΣΥΝΑΔΕΛΦΕ ΠΡΟΕΔΡΕ ... ΜΑΚΡΑΚΗ ...ΑΚΟΥΣ ?) ....ΓΙΑΤΙ...ΓΙΑΤΙ...ΓΙΑΤΙ ...
      ΑΛΛΑ ΤΙ ΠΕΡΙΜΕΝΩ.....
      ΟΜΟΙΟΣ ΤΟΝ ΟΜΟΙΟ ΑΓΑΠΑ ΚΑΙ...... Η ΚΟΠΡΙΑ ΤΑ ΛΑΧΑΝΑ ΠΟΥ ΛΕΕΙ Ο ...ΣΟΦΟΣ ΛΑΟΣ
      ΑΠΑΝΤΗΣΗ ? ΜΟΥΓΚΑ ΣΤΗ ΣΤΡΟΥΓΚΑ ...............

      Διαγραφή
    4. Σιγά μην πάρεις απάντηση στα ερωτήματά σου Συνάδελφε
      Τόσα χρόνια στα κεντρικά έχουν δεί τα μάτια μας και έχουν ακούσει τα αυτιά μας τα.....ακατονόμαστα ....
      Αλλά ποιός τολμάει να τα βάλει με το ΚΑΤΕΣΤΗΜΕΝΟ :
      Εξάλλου ΚΟΡΑΚΑΣ ....ΚΟΡΑΚΑ ΜΑΤΙ ΔΕ ΒΓΑΖΕΙ !!!!!!!!!!!
      Τι ψάχνεις ψύλλους στ' άχυρα ?
      ΑΝΟΜΙΑ...............

      Διαγραφή
  7. Για την ίδια Εργασία:
    Αμοιβή για μετακίνηση Υπαλλήλου ΠΕ/Διοικητικού 28,08 ευρώ
    Αμοιβή για μετακίνηση Υπαλλήλου ΠΕ/Μηχανικών 74,30 ευρώ !!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αν θελεις να εισαι ακριβής φίλε ΠΕ/Διοικητικού πές μας ποιά είναι ΕΠΑΚΡΙΒΩΣ η ίδια εργασία , για ποιά απόσταση μετακίνησης μιλάμε και άν υπήρχε ποσό ημερήσιας αποζημίωσης στο ποσό που συζητάμε γιατί δεν μπορώ να δεχθώ ότι ένας ΠΕ/Διοικητικού θα μπορούσε να έχει το ίδιο αντικείμενο απασχόλησης με ένα ΠΕ/Μηχανικών.
      όλα τα άλλα είναι εκ του πονηρού
      και επίσης μετά απο τόσα σχόλια ακόμα δεν μας είπε κανείς :ΓΙΑΤΙ ΜΠΟΡΕΙ ΕΝΑΣ ΠΕ/ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΠΡΟΪΣΤΑΜΕΝΟΣ ΣΤΟΝ ΟΑΕΔ ΕΝΩ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΕΝΑΣ ΠΕ/ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΘΑ ΔΩΣΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ?

      Διαγραφή
    2. Δεν ήξερες δεν ρώταγες !!!! Θές να γίνεις και Προιστάμενος. Γκισέ συνάδελφε γκισέ αυτό ήταν το αντικείμενο απασχόλησης για το οποίο μετακινήθηκαν και μετακινούνται κατά κύριο λόγο οι υπάλληλοι στον ΟΑΕΔ. Ρώτα λίγο στις οικονομικές υπηρεσίες και θα σουν πούν για αυτή την ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΗ αδικία που κακώς μέχρι τώρα δεν έχει αλλάξει. ΕΙΝΑΙ ΑΔΙΚΟ. Κάποιοι να αμοίβονται με διαφορετικό καθεστώς από κάποιους άλλους για την ίδια εργασία,
      Δεν μπορώ να πιστέψω ότι δεν γνωρίζεις τα αντικείμενα του ΟΑΕΔ, αλλιώς θα ""δεχόσουνα"" ότι ένας μηχανικός είναι υποχρεωμένος να έχει τα ίδια καθήκοντα με οιονδήποτε άλλο υπάλληλο του ΟΑΕΔ. Λοιπόν κανένας δεν είναι ευτυχής που ένας μηχανικός ή ψυχολόγος ή οικονομολόγος εργάζεται στον γκισέ, αλλά απόδειξέ μας ότι είσαι το ίδιο συνάδελφος με τον οικονομολόγο ψυχολόγο Διοικητικό του ΟΑΕΔ και των συναδέφων διοικητικών που ήρθαν από τους πρώην ΟΕΚ και ΟΕΕ και σε παρακαλώ !!!προσπάθησε να ξεφύγεις από το προισταμενλίκι, είσαι εκτός χρόνου!!!!!!αν το κατάλαβες. Η πλειονότητα των συναδέλφων ΔΕΝ ΜΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ.......αυτό που μας ενδιαφέρει είναι η επιβίωση του Οργανισμού από τον οποίο βγάζουμε το ψωμί μας

      Διαγραφή
  8. Πάντως μπράβο! Το σημαντικότερο αυτή τη στιγμή είναι ποιος θα γίνει προϊστάμενος, όχι αν θα υπάρχει ΟΑΕΔ μετά από ένα χρόνο. Δεν πειράζει που καταργήθηκαν σχεδόν όλα τα επιδόματα και πλέον υπάρχει σαφής παραχώρηση αρμοδιοτήτων (εξατομικευμένη, συμβουλευτική) στα ΚΕΚ, αρκεί να μπορούν και οι μηχανικοί να πάρουν τα 250 ευρώ επίδομα θέσης. Εύγε και για την κόσμια αντιπαράθεση!
    (πόσοι ξέρουν τι είναι η εξατομικευμένη και η συμβουλευτική είναι άλλο θέμα βέβαια).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αν απο όλη αυτή τη συζήτηση που γίνεται εσύ κατάλαβες ότι το πρόβλημα είναι άν θα πάρει κάποιος το επίδομα των 250 € τότε μάλλον σε βολεύει η κατάσταση για να μην θίξει ΠΟΤΕ & ΚΑΝΕΙΣ ΤΑ ΚΑΚΩΣ ΚΕΙΜΕΝΑ ΣΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ.
      ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΘΑ ΜΑΣ ΠΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΠΩΣ ΓΙΝΕΤΑΙ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΠΡΟΪΣΤΑΜΕΝΟΣ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΕΧΕΙΣ ΤΑ ΤΥΠΙΚΑ & ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ ΠΡΟΣΟΝΤΑ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΣ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ή ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΔΕ ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΑΠ' ΟΤΙ ΕΙΠΕ ΚΑΠΟΙΟΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΣ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΑΛΛΑ ΚΑΤΑ ΠΑΡΑΒΑΣΗ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΓΙΑΤΙ ΠΕΡΙ ΑΥΤΟΥ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΜΟΡΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΠΡΟΪΣΤΑΜΕΝΟΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ ΠΕ ή ΤΕ , ΚΑΙ Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΝΑ ΜΗΝ ΑΠΑΝΤΑ ΓΙΑΤΙ ΕΧΕΙ ΛΕΡΩΜΕΝΗ ΤΗ ΦΩΛΙΑ ΤΗΣ , ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΠΡΟΧΩΡΟΥΝ ΟΙ ΕΔΕ, ΟΙ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΕΣ ΓΙΑ ΧΡΗΜΑΤΙΣΜΟ ,ΓΙΑ ΑΝΑΡΜΟΣΤΗ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ, ΓΙΑ... ΓΙΑ.... ΓΙΑ... ΚΑΙ ΟΟΟΟΟΟΟΟΛΟΙ ΕΣΕΙΣ ΟΙ ΔΙΟΙΚΟΥΝΤΕΣ ΝΑ ΜΗΝ ΚΑΝΕΤΕ ΤΙΠΟΤΑ , ΝΑ ΜΗΝ ΑΠΑΝΤΑ ΚΑΝΕΙΣ ΣΑΣ ΓΙΑΤΙ ΚΑΛΥΠΤΕΤΕ : ΤΗΝ ΑΝΕΠΑΡΚΕΙΑ ΣΑΣ , ΤΟΥΣ ΥΜΕΤΕΡΟΥΣ ΣΑΣ ΕΙΤΕ ΒΡΙΣΚΕΣΤΕ ΣΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ .
      ΤΟ ΕΡΩΤΗΜΑ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑΤΙ ΤΟΣΗ ΑΝΟΜΙΑ ΣΤΟΝ ΟΑΕΔ ΧΩΡΙΣ ΚΑΝΕΙΣ ΝΑ ΑΝΤΙΔΡΑ ΜΗΠΩΣ ....ΛΕΩ ΜΗΠΩΣ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΡΕΜΒΕΙ ΑΥΤΕΠΑΓΓΕΛΤΑ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ, Ο ΡΑΚΙΝΤΖΗΣ ή δεν ξέρω και εγώ ποιός άλλος.
      ¨Οσον αφορά την ειρωνεία στο τελευταίο ερώτημά σου ΔΕΝ ΘΑ ΣΕ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΩ ΣΤΟΝ ΚΑΤΗΦΟΡΟ ΣΟΥ.......

      Διαγραφή