oaednews

Τρίτη 26 Αυγούστου 2014

Αλληλέγγυο στους εργαζόμενους του ΟΑΕΔ το ΕΚΒ

Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Βόλου στέκεται δίπλα στους εργαζόμενους του ΟΑΕΔ, μετά την αναστάτωση που προήλθε από δημοσιεύματα σχετικά με το σχέδιο της τρόικα να «τεμαχίσει» και να ιδιωτικοποιήσει τον φορέα.

Σε ανακοίνωσή του το ΕΚΒ τονίζει ότι ο ΟΑΕΔ αποτελεί κοινωνική δομή του κράτους, που στόχο έχει την υποστήριξη και την εύρεση θέσεων εργασίας στους ανέργους όλων των ηλικιών. Η επίτευξη του στόχου αυτού βασίζεται στους άρτια εκπαιδευμένους υπαλλήλους που, εξατομικευμένα ή μέσω τεχνικών συμβουλευτικής, κάνουν τα αδύνατα δυνατά, σε μια περίοδο που η ανεργία έχει φτάσει στο 27%.
Το ΕΚΒ εκτιμά ότι η ιδιωτικοποίηση του ΟΑΕΔ και η πώληση τμήματός του σε ιδιώτες, θα μετατρέψει σε εμπόρευμα το δικαίωμα στην εργασία και σε έρμαια των πλούσιων ιδιωτών τους χιλιάδες ανέργους.
Το Εργατικό Κέντρο Βόλου ζητά άμεσα τη δέσμευση της κυβέρνησης ότι δεν θα εκχωρήσεις μέρος ή το σύνολο του ΟΑΕΔ σε ιδιώτες, ενώ υποστηρίζει ότι πρέπει να σταματήσει η αποστελέχωση του ΟΑΕΔ, να προστατευτεί ο κοινωνικός χαρακτήρας του, να παραμείνει ως κοινωνική δομή και να αποδοθούν άμεσα οι εισφορές προς τον Οργανισμό.

1 σχόλιο:

  1. ΜΑ ΑΦΟΥ ΣΤΟΧΟΣ ΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ Η ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΩΝ ΚΡΑΤΙΚΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΔΟΜΩΝ...................ΣΙΓΑ ΜΗ ΣΥΓΚΙΝΗΘΟΥΝ......................

    ΑπάντησηΔιαγραφή