oaednews

Δευτέρα 18 Αυγούστου 2014

ΔΗΜΑΡ: Απαιτούνται διευκρινίσεις για τον ΟΑΕΔ


ΔΗΜΑΡ: Απαιτούνται διευκρινίσεις και διάψευση
"Τα σενάρια πώλησης του ΟΑΕΔ απαιτούν άμεσα διευκρινήσεις και διάψευση από την ελληνική κυβέρνηση και τον αρμόδιο Υπουργό. Η ενδεχόμενη ιδιωτικοποίηση του ΟΑΕΔ θα αποτελέσει  μια πράξη ακραίου νεοφιλελευθερισμού, στην οποία η ΔΗΜΑΡ είναι κατηγορηματικά αντίθετη.  Το τεράστιο πρόβλημα  της ανεργίας, η επιδοματική πολιτική, καθώς και οι πολιτικές απασχόλησης απαιτούν στρατηγικό σχεδιασμό και είναι ευθύνη και υποχρέωση της πολιτείας για ένα συντεταγμένο και αποτελεσματικό κοινωνικό κράτος", αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΔΗΜΑΡ.          
Και το ΠΑΣΟΚ επανέρχεται και επαναλαμβανει:                         Η προστασία του δημόσιου χαρακτήρα του ΟΑΕΔ είναι πάγια θέση του ΠΑΣΟΚ, αλλά και στοιχείο της προγραμματικής συμφωνίας της κυβέρνησης» και «η αντιμετώπιση της ανεργίας και η προστασία των ανέργων αποτελεί αρμοδιότητα και υποχρέωση του κράτους» επαναλαμβάνει το Γραφείο Τύπου του ΠΑΣΟΚ, σε σχόλιό του, με αφορμή και το σημερινό σχετικό πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της Εφημερίδας των Συντακτών.
Τη θέση αυτή υπογράμμιζε το ΠΑΣΟΚ και με σχόλιο του στις 14 Αυγούστου, «με αφορμή δημοσιεύματα περί δήθεν τεμαχισμού και δήθεν πώλησης του ΟΑΕΔ».
Αναλυτικά, στο σχόλιο του ΠΑΣΟΚ, με αφορμή δημοσιεύματα που αναφέρονται στον ΟΑΕΔ, τονίζεται:
«Το Γραφείο Τύπου του ΠΑΣΟΚ, στις 14 Αυγούστου, με αφορμή δημοσιεύματα περί δήθεν τεμαχισμού και δήθεν πώλησης του ΟΑΕΔ, ξεκαθάρισε με ανακοίνωσή του ότι είναι πάγια θέση του ΠΑΣΟΚ, αλλά και στοιχείο της προγραμματικής συμφωνίας της κυβέρνησης, η προστασία του δημόσιου χαρακτήρα του ΟΑΕΔ. Η αντιμετώπιση της ανεργίας και η προστασία των ανέργων αποτελεί αρμοδιότητα και υποχρέωση του κράτους. Η ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ αφορά και στο σημερινό πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της Εφημερίδας των Συντακτών».

2 σχόλια:

  1. Η Γενικά Διευθύντρια Εκπαίδευσης και Κατάρτισης το διαψευδει το δημοσίευμα; Ή συμμετείχε κι αυτή στην καρατόμιση του ΟΑΕΔ;
    Απλά αναρωτιέμαι σαν ΔΗΜΑΡ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ε, αφού το διαψεύδει η Γνική Δ/ντρια ησυχάσαμε!!!..χαχαχαχα

    ΑπάντησηΔιαγραφή