oaednews

Παρασκευή 25 Ιουλίου 2014

Στολίσκος διαμαρτυρίας από τα Χανιά θα επιχειρήσει να προσεγγίσει το Cape Ray

Το πλοίο Cape Ray που βρίσκεται ανοιχτά της Κρήτης, θα επιχειρήσει να προσεγγίσει σήμερα στολίσκος διαμαρτυρίας για την υδρόλυση των χημικών όπλων της Συρίας στη Μεσόγειο. Στην αποστολή που ξεκινά από τα Χανιά στις 14.00 θα συμμετέχουν τρία σκάφη, δύο ιστιοφόρα,  το «Άγιος Νικόλαος», το καϊκι της Πρωτοβουλίας «Ένα Καράβι για τη Γάζα», όπου θα επιβιβαστούν περίπου 30 εθελοντές,  καπετάνιοι,  δημοσιογράφοι,  γιατροί, Ιταλοί συναγωνιστές από το συντονιστικό της Καλαβρίας.
Πολίτες και επισκέπτες από τα Χανιά, και όχι μόνο, καλούνται να βρίσκονται εκεί για να εκφράσουν τη συμπαράστασή τους στην αποστολή, όπως και όλα τα σκάφη, αλιευτικά, σκάφη αναψυχής, φουσκωτά, ιστιοπλοϊκά, για να συνοδεύσουν τα σκάφη της αποστολής για κάποια μίλια.

Σημειώνεται ότι το Cape Ray και τα πολεμικά πλοία που το συνοδεύουν πλέουν με σβηστούς ασυρμάτους ώστε να μη μπορούν να εντοπιστούν.

Οι ακτιβιστές θα επιχειρήσουν να βρουν  το "Cape Ray" και να το πλησιάσουν όσο γίνεται περισσότερο.

Το Ανοιχτό Συντονιστικό Χανίων ενάντια στα χημικά του πολέμου απευθύνει κάλεσμα προς τους κατοίκους να συμμετάσχουν σήμερα στη συγκέντρωση στο παλιό λιμάνι της πόλης ενώ καλούν τους ομίλους φουσκωτών και ιστιοπλοϊκών της πόλης να συνοδεύσουν το στολίσκο στην έξοδό του από το λιμάνι.

Με πληροφορίες από Αυγή καιThalassamedia.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου