oaednews

Σάββατο 19 Ιουλίου 2014

Ανακοίνωση ΟΥ ΟΑΕΔ για «Μαζική η συμμετοχή των συναδέλφων στην απεργία»

«Μαζική η συμμετοχή των συναδέλφων στην απεργία»
To ΔΣ της Ομοσπονδίας Υπαλλήλων ΟΑΕΔ χαιρετίζει τη μαζική συμμετοχή των Υπαλλήλων του Οργανισμού στην αποχή από την προσχηματική αξιολόγηση.

Τα ποσοστά είναι  καθολικά. Πολλές πρωτοβάθμιες Ενώσεις μας συλλέγουν τα φύλλα αξιολόγησης από τα μέλη τους σε ποσοστό 100%!!!

Σε αυτή τη διαδικασία συμμετέχουν συνάδελφοι προϊστάμενοι και διευθυντές που αρνούνται δίπλα στις προαποφασισμένες ποσοστώσεις επιμερισμού να συμπληρώσουν απλά τα ονόματα άριστων – καλών – κακών  συναδέλφων.


Για πρώτη φορά μετά από 4 χρόνια εξευτελισμού του ρόλου του δημόσιου υπαλλήλου, της εργασίας του, του μισθού του και της αξιοπρέπειας του διαφαίνεται μια  καθολική  αντίσταση σε ένα νόμο που γυρίζει τη δημόσια διοίκηση χρόνια πίσω, στην εποχή των μαυρογιαλούρων και των πολιτικών πατρόνων…
  
Για πρώτη φορά, η κυβέρνηση τρομοκρατημένη από την μαζική  συμμετοχή  των εργαζομένων στο συγκεκριμένο νόμο προσπαθεί να διασπείρει  φόβους και απειλές ενώ παράλληλα βλέποντας το αδιέξοδο δίνει 3η κατά σειρά παράταση (μέχρι 30/7/2014) της προθεσμίας υποβολής των φύλλων εκθέσεων αξιολόγησης από τους αξιολογούμενους (αρ. πρωτ. ΔΙΔΑΔ/Γ.32.11/615/οικ.17635/15.7.2014).

Η εικόνα είναι ίδια σε όλο το δημόσιο, ενώ αξίζει να αναφέρουμε ότι:
Είκοσι έξι Γενικοί Διευθυντές στα Υπουργεία δεν έχουν κάνει πράξεις επιμερισμού. Στο Υπουργείο Δικαιοσύνης δεν έχουν καν μοιραστεί τα φύλλα αξιολόγησης στους υπαλλήλους. Στους Δήμους και τις Περιφέρειες οι απειλές του Υπουργείου Εσωτερικών για πειθαρχικά μέτρα αμέσως μετά τις 30 Ιουνίου δεν κατάφεραν τίποτα και έπεσαν στο κενό.

Συνάδελφοι,

Κανένας εργαζόμενος δεν έχει να φοβηθεί τίποτα. Η αποχή της ΑΔΕΔΥ στην οποία συμμετέχει δυναμικά η Ομοσπονδία Υπαλλήλων ΟΑΕΔ συνεχίζεται κανονικά.

Ο Αγώνας για μια καλύτερη δημόσια διοίκηση συνεχίζεται, ο αγώνας για έναν καλύτερο ΟΑΕΔ  συνεχίζεται…..

1 σχόλιο:

  1. Ας κοιτάξουμε όλοι μέσα μας. Ας κοιτάξουμε τους συναδέλφους μας.Είμαστε έτοιμοι να αποχαιρετήσουμε το 15% .Μην ξεχνάμε ότι: Η δημοκρατία μας ειναι ακόμη εδώ.Η ΕΛΛΑΔΑ μας ειναι ακόμα ζωντανή. Και ας αντιληφθούμε ακόμα ότι:Όλοι μαζί μπορούμε.Ας διατηρήσουμε λοιπόν την αξιοπρέπεια μας. Ας αγωνιστούμε για μας και τα παιδιά μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή