oaednews

Πέμπτη 8 Μαΐου 2014

Ανακοίνωση από Ενότητα

Θεσσαλονίκη, 07 Μαΐου 2014


“ΕΝΟΤΗΤΑ” ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΟΑΕΔ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ



Αγαπητοί Συνάδελφοι και Συναδέλφισες,

καθώς βρισκόμαστε στον προθάλαμο των διαθεσιμοτήτων που έχει επιμεληθεί η κυβέρνηση μας σε αγαστή συνεργασία με την Τρόικα ανακαλύπτουμε ότι το κομματικό-πελατειακό κράτος έχει ΗΔΗ στηθεί γιατί προφανώς δεν έχει την πολυτέλεια του χρόνου να περιμένει ως τις προαναγγελθείσες καρατομήσεις που μας προετοιμάζουν.


Συγκεκριμένα, έγγραφο που απεστάλη από την Διοίκηση του ΟΑΕΔ προς όλους τους Περιφερειακούς Διευθυντές/ντριες, τους καθιστά υπεύθυνους για την επιλογή 100 συνολικά συναδέλφων για την εκπαίδευση στο “Πρόγραμμα Διαρθρωτικής Προσαρμογής Εργαζομένων & Επιχειρήσεων εντός της Οικονομικής Κρίσης”. Η επιλογή έπρεπε να ολοκληρωθεί ως τις 16 Απριλίου σε συνεργασία με τους Προϊσταμένους των ΚΠΑ2 και των ΕΠΑΣ της περιοχής τους.

Όντως η επιλογή από την Περ/κη Δ/νση Θεσσαλονίκης έγινε ταχύτατα, με τηλεφωνικές κλήσεις στον κάθε προτεινόμενο συνάδερφο αλλά με παράκαμψη των Προϊσταμένων των ΚΠΑ2 που δεν γνώριζαν καν την ύπαρξη του εγγράφου αυτού. Οι Προϊστάμενοι των ΚΠΑ2 έμαθαν κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή μαζί με όλους τους υπόλοιπους συναδέρφους για τα άτομα που επρόκειτο να λείψουν από την Υπηρεσία ευθύνης τους για πάνω από ένα μήνα συνολικά! Προσωπικές επιλογές από τον Περιφερειακό Διευθυντή κ.Κανελλίδη για να δημιουργηθεί ένα μικρό επιτελικό όργανο της αρεσκείας του στα τοπικά ΚΠΑ2.

Εν κρυπτώ αδιαφανείς διαδικαδίες ως “πρόβα τζενεράλε” για τις μεθοδεύσεις που θα δούμε σε λίγο μέσω της Διαδικασίας Αξιολόγησης. Δεν είναι τυχαίο ότι ο Διευθυντής της Περιφερειακής Δ/νσης θα έχει τον τελευταίο λόγο για τις αξιολογήσεις που οδηγούν άμεσα πλέον σε διαθεσιμότητες και απομακρύνσεις Συναδέλφων κι ενώ σε λίγο εκπνέει το διάστημα του επταμήνου του πρώτου κύματος διαθεσιμότητας των Συναδέλφων και θα οδηγηθούν μοιραία σε απόλυση.
Η διπλή ιδιότητα  του κ. Κανελλίδη ως Διευθυντή της Περ/κης Δ/νσης και ως Προέδρου του Δ.Σ, είναι προκλητικά ασύμβατη και οι μεθοδεύσεις του στην διαδικασία επιλογής προσωπικού για το προαναφερθέν πρόγραμμα εκπαίδευσης, δεν αφήνουν καμία αμφιβολία για τις προθέσεις του κατά την Διαδικασία Αξιολόγησης.

ΟΜΩΣ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΖΩΕΣ ΜΑΣ.

Πλέον δεν μπορεί κανένας από μας να αμφιβάλλει για τις χαφιεδίστικες πρακτικές του Περιφερειακού Διευθυντή σε συνεργασία με την Διοίκηση του Οργανισμού.
Αλλά να γνωρίζετε ότι οι μέρες του Διευθυντηρίου είναι μετρημένες και όποια μεθόδευση και να ακολουθήσουν θα μας βρουν μπροστά τους και σύντομα θα είμαστε σε θέση να καταργήσουμε στην πράξη τις επαίσχυντες διαθεσιμότητες που θα επιχειρηθούν και να ανατρέψουμε την νέα κομματοκρατία που θέλουν να επιβάλλουν.

H Τροϊκανή Διακυβέρνηση είναι υπόλογη και θα λογοδοτήσει για την εργασιακή τρομοκρατία που έχει επιβάλλει.

ΚΑΜΙΑ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΑ ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΙ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου