oaednews

Τετάρτη 12 Φεβρουαρίου 2014

Συνεργασία Δήμου Βόλου – ΟΑΕΔ

alt
Τα εγκαταλειμμένα κτίρια της πρώην Βαμβακουργίας επισκέφθηκε σήμερα ο Αντιδήμαρχος Βόλου, Ν. Ιωνίας & Αισωνίας Χαρ. Τσαμπάζης μαζί με αρμόδια στελέχη της Περιφερειακής Διεύθυνσης Θεσσαλίας του ΟΑΕΔ, τα οποία ήρθαν από τη Λάρισα για το σκοπό αυτό, έπειτα από έγγραφη πρόσκληση του Αντιδημάρχου.

Όπως είναι γνωστό, η ιδιοκτησία των κτιρίων της πρώην κλωστοϋφαντουργίας έχει περάσει στην ευθύνη του ΟΑΕΔ ως διάδοχου φορέα του καταργηθέντα ΟΕΚ.
Τα στελέχη του ΟΑΕΔ εξέτασαν την εικόνα που παρουσιάζει ο χώρος και διαπίστωσαν "ιδίοις όμμασι" την απαράδεκτη κατάσταση που βρίσκεται και η οποία εγκυμονεί κινδύνους για τους περιοίκους. Τα κτίρια έχουν μετατραπεί σε σκουπιδότοπους και εστίες μόλυνσης, επικίνδυνες για τη δημόσια υγεία.
Όπως επισήμανε σε δήλωσή του ο κ.Τσαμπάζης, «θύματα» της οικονομικής κρίσης και του ασαφούς ιδιοκτησιακού καθεστώτος, τα κτίρια της πρώην Βαμβακουργίας έχουν κυριολεκτικά εγκαταλειφθεί. Άνθρωποι και τρωκτικά ζουν μαζί, βρίσκουν καταφύγιο. Σε ετοιμόρροπους ή ακόμα και μισογκρεμισμένους τοίχους, στεγάζονται τις νυκτερινές ώρες ψυχές, υπό άθλιες συνθήκες.
Στόχος της σημερινής επίσκεψης, εξήγησε ο Αντιδήμαρχος Βόλου, ήταν να βρεθεί τρόπος καθαρισμού του χώρου σε πρώτη φάση, και επιπλέον να δρομολογηθούν τα επόμενα βήματα προκειμένου να αντιμετωπιστούν τα γενικότερα προβλήματα που προκύπτουν. Ένα από αυτά είναι και η φύλαξη του χώρου, έτσι ώστε να αποτρέπεται κάθε είδους ρύπανση. «Ο Δήμος Βόλου θα συνεχίσει να πιέζει ώστε με ευθύνη του ΟΑΕΔ να προχωρήσει άμεσα ο καθαρισμός του χώρου και να εξαλειφθεί κάθε κίνδυνος για τη δημόσια υγεία», κατέληξε ο κ.Τσαμπάζης.

thessalianews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου