oaednews

Κυριακή 5 Ιανουαρίου 2014

To καλύτερο δώρο για το 2014: Η αλήθεια

γράφει   Ο Θεόδωρος Η. Λουλούδης 
Δυσοίωνο εισήλθε το 2014: Ανεργία και οικονομική στενότητα. Οι πολλοί φοβούνται, είναι απελπισμένοι και θυμωμένοι. Η λογική και η σύνεση απουσιάζουν και, δυστυχώς, η κοινωνία είναι εγκλωβισμένη στην αναζήτηση Μεσσία που, ως εκ θαύματος, θα αποκαταστήσει την προ μνημονίου εποχή.

Υπάρχουν, όμως, και ελπίδες για καλύτερο 2014. Για το καινούργιο που δεν φαίνεται ακόμα, αλλά πρέπει να έλθει γιατί το απαιτούν οι ιστορικές συνθήκες. Για τη δημιουργία μιας νέας νοοτροπίας, σαν αυτή που εννοεί η Ανγκελα Μέρκελ με το πρωτοχρονιάτικο μήνυμά της προς τους Γερμανούς. Είπε: «Η πολιτική δεν μπορεί να επιτύχει πολλά χωρίς όλους εσάς. Ο,τι καταφέρνει ο καθένας μας σε μικρή κλίμακα επηρεάζει ευρέως τη χώρα μας».

Πρέπει κι εμείς να κατανοήσουμε πως η «πολιτική» που εφαρμόζει ο καθένας στην καθημερινότητά του, ο τρόπος που οργανώνει τη ζωή του, που συνδιαλέγεται με το Δημόσιο, που νοιάζεται για τον δημόσιο χώρο, που ακούει, που αντιδρά, επιλέγει, σκέφτεται, επηρεάζει τον κόσμο γύρω του.

Γι' αυτό και είναι πολύ σπουδαίο να κάνουμε τα πάντα για να μείνουν όρθιοι όσοι προσπαθούν, όσοι τολμούν, οι οικογένειες που προσπαθούν να εμπνεύσουν και να στηρίξουν ο ένας τον άλλο, όσοι δεν στρέφονται εκδικητικά απέναντι στην κοινωνία και στον συνάνθρωπό τους, όσοι επιδεικνύουν αλληλεγγύη. Οι καλύτερες μέρες είναι στο χέρι μας. Στις επιλογές του καθενός από εμάς. Και γι' αυτές τις επιλογές έχει πολλά να μας πει η συνέντευξη του Χανς Γιόαχιμ Φούχτελ, που εξασφάλισε για εσάς σήμερα η ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ.

Θ. Λουλούδης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου