oaednews

Δευτέρα 8 Δεκεμβρίου 2014

Απολύθηκαν οριστικά οι καθαρίστριες του υπουργείου Οικονομικών...





Οριστική είναι η απόλυση της πλειοψηφίας (190 από τις 228) καθαριστριών του υπουργείου Οικονομικών μετά την ανάρτηση των σχετικών πινάκων στην ιστοσελίδα του ΑΣΕΠ.
Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στις Δ.Ο.Υ. στις 4 Δεκεμβρίου, με ανάρτηση στο site του ΑΣΕΠ, οι καθαρίστριες του υπουργείου Οικονομικών «ενημερώθηκαν για την διακοπή ουσιαστικά του καθεστώτος διαθεσιμότητας και την οριστική απόλυσή τους».
Καλεί, δε, τον υπουργό Οικονομικών αλλά και όλους τους υπόλοιπους εμπλεκόμενους κρατικούς φορείς να προχωρήσουν σε αντιμετώπιση του όλου ζητήματος και απαραίτητα μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσής τους στη δικαιοσύνη στις 25 Φεβρουαρίου 2015.
Παράλληλα καλεί την ΑΔΕΔΥ και την ΓΣΕΕ, αλλά και κάθε πολιτικό και κοινωνικό φορέα, να προχωρήσουν άμεσα στις κινήσεις εκείνες για την ακύρωση των απολύσεων και την κατάθεση των σχετικών τροπολογιών στην Βουλή. Τέλος η Ομοσπονδία των εφοριακών προειδοποιεί την Κυβέρνηση ότι «η φωτιά που βάζει στο υπουργείο Οικονομικών με το ζήτημα αυτό αλλά και με τα υπόλοιπα (μειώσεις μισθών, συντάξεις κλπ) είναι αποκλειστικά δική της ευθύνη».
Την απόφαση για την απόλυση των καθαριστριών καταδίκασαν με κοινή τους δήλωση οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Στρατούλης και Αλέξης Μητρόπουλος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου