oaednews

Πέμπτη 25 Σεπτεμβρίου 2014

Τι αλλάζει στην αναγνώριση προϋπηρεσίας υπαλλήλων των ΚΕΠ.


Διάταξη του νομοσχεδίου που κατέθεσε το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης στην βουλή σχετικά με τα ανοικτά δημόσια δεδομένα προβλέπει αλλαγή σχετικά με την αναγνώριση της προϋπηρεσίας των υπαλλήλων των ΚΕΠ .
Ειδικότερα με την εν λόγω διάταξη αποσαφηνίζεται ότι η προϋπηρεσία των υπαλλήλων του Κλάδου Διεκπεραίωσης Πολιτών των ΚΕΠ, η οποία διανύθηκε στα ΚΕΠ με σύμβασης μίσθωσης έργου αναγνωρίζεται για τη βαθμολογική και τη μισθολογική τους ένταξη υπό τις προϋποθέσεις ότι η προϋπηρεσία διανύθηκε με τα τυπικά προσόντα της κατηγορίας, στην οποία ανήκουν κατά το χρόνο της ένταξης, ότι η απασχόληση διανύθηκε κατά το σύνηθες δημοσιοϋπαλληλικό ωράριο, ότι η απασχόληση παρείχετο στο χώρο των ΚΕΠ και υπό την άμεση εποπτεία των προϊσταμένων αυτών και ότι η αμοιβή ήταν ανάλογη των προσλαμβανομένων με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου. Δεδομένου ότι οι υπάλληλοι αυτοί διορίσθηκαν με προκηρύξεις του ΑΣΕΠ και απαραίτητο προσόν την προηγούμενη εμπειρία στη διεκπεραίωση διοικητικών υποθέσεων μέσω διαδικασιών των ΚΕΠ κρίνεται επιβεβλημένη η νομοθετική ρύθμιση για την αναγνώριση με την επισήμανση ότι ο χρόνος προϋπηρεσίας που αναγνωρίζεται προστίθεται ως πλεονάζων χρόνος οτο βαθμό που κατέχει ο υπάλληλος κατά το χρόνο έκδοσης της απόφασης του αρμόδιου υπηρεσιακού συμβουλίου.

1 σχόλιο:

  1. Νομιζω οτι αυτο πρεπει να γινει και για τους υπαλληλους του ΟΑΕΔ που ειναι αντιστοιχη η περιπτωση τους με αυτην των υπαλληλων των ΚΕΠ.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή