oaednews

Τρίτη 19 Αυγούστου 2014

enikos.gr :Εκπρόσωπος εργαζομένων ΟΑΕΔ

Εκπρόσωπος εργαζομένων ΟΑΕΔ: Εφαρμόζονται ήδη προγράμματα από ιδιώτεςhttp://www.enikos.gr/economy/257174,Ekproswpos_ergazomenwn_OAED:_Efarmozonta.html
Ο εκπρόσωπος των εργαζομένων του ΟΑΕΔ, Γιώργος Μακράκης, μίλησε στον Realfm 97,8 και την εκπομπή των Μάνου Νιφλή, Μαίρης Πολλάλη, για τα σενάρια που έχουν δει το φως της δημοσιότητας περί κλεισίματος του ΟΑΕΔ.
«Περιμένουμε απαντήσεις. Δεν γνωρίζουμε κάτι συγκεκριμένο. Έχουμε ενδείξεις εκχώρησης αρμοδιοτήτων του οργανισμού, προγραμμάτων απασχόλησης σε ιδιώτες. Τέτοιοι πειραματισμοί εφαρμόζονται ήδη», σχολίασε αρχικά ο κ. Μακράκης και συνέχισε:

«Το Voucher και οι επιταγές κατάρτισης, γίνονται στα ΚΕΚ με ένα τεράστιο κόστος, χωρίς το αντίστοιχο όφελος για τους ανέργους. Στα ΚΕΚ, καταλήγουν περίπου 1.200 ευρώ το κεφάλι για την διαμεσολάβηση που ασκούν για να τοποθετηθούν οι άνεργοι για ένα 5μηνο, δωρεάν απασχόληση σε επιχειρήσεις».
«Το ζήτημα είναι η επανατοποθέτηση των ανέργων αυτών σε σταθερές θέσεις απασχόλησης. Από τα στοιχεία που έχουμε, ούτε το 5% όσων τελείωσαν την πρακτική άσκηση σε επιχειρήσεις δεν έμειναν σε αυτές τις θέσεις. Ελάχιστο το όφελος, τεράστιο το κόστος», πρόσθεσε.
Ακούστε το ηχητικό:

7 σχόλια:

  1. Γιατί δεν δημοσιοποιούνται τα στοιχεία για τα voucher, να μάθουν οι άνεργοι που πηγαίνουν τα κονδύλια; Τι περιμένουμε να τα δώσουν τα ΚΕΚ; Εκτός αν είναι αλλού το "πρόβλημα"; Δεν έπρεπε σαν ομοσπονδία τόσα χρόνια να υπερασπιζόμαστε τον άνεργο και να διασφαλίζουμε οτι τα κονδύλια θα καταλήγουν σε αυτόν και όχι σε βαθιές τσέπες; Κάντε έστω και τώρα μια μελέτη για τα λεφτά που καρπώθηκαν τα ΚΕΚ τα τελευταία 10 χρόνια και πόσοι από αυτούς που παρακολούθησαν σεμινάρια βρήκαν δουλειά και δημοσιοποίηστε την.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΑΣ ΜΑΣ ΔΩΣΕΙ ΤΗ ΣΚΥΤΑΛΗ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΔΕΙΞΟΥΜΕ ΑΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΟΥΜΕ ΤΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΤΗΣ ΑΝΕΡΓΙΑΣ" ΕΞ ΟΛΟΚΛΗΡΟΥ".ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΠΡΟΘΥΜΟΙ ΝΑ ΧΡΕΩΘΟΥΜΕ ΤΥΧΟΝ ΕΠΙΤΥΧΙΑ Η΄ΑΠΟΤΥΧΙΑ, ΑΡΚΕΙ ΝΑ ΜΑΣ ΔΩΣΟΥΝ ΤΗΝ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΝΑ ΔΩΣΟΥΜΕ ΤΗ ΜΑΧΗ ΜΑΣ.
    ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΝΤΙΜΟ ΝΑ ΘΥΣΙΑΣΟΥΝ 3000 ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ(ΟΛΟΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟΙ) ΕΚ ΤΩΝ ΟΠΟΙΩΝ ΟΙ 900 ΕΙΝΑΙ ΠΤΥΧΙΟΥΧΟΙ,ΕΜΠΕΙΡΟΙ,ΚΑΤΑΛΛΗΛΑ ΚΑΤΑΡΤΙΣΜΕΝΟΙ,ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΜΕΝΟΙ ΣΤΟ ΘΕΜΑ ΑΝΕΡΓΙΑ!!!!ΕΧΕΙ ΤΟΥΣ ΚΑΤΑΛΛΗΛΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΣΤΙΣ ΚΑΤΑΛΛΗΛΕΣ ΘΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΨΑΧΝΕΙ ΑΓΟΡΑΣΤΕΣ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τοσα χρονια που την είχες τη σκυτάλη τι ακριβως έκανες?? Την πεταγες δεξια και αριστερά και επιβραβεύες εκείνους που ήθελαν τους άνεργους εξω απο τον ΟΑΕΔ .....τώρα λυπάμαι αλλά δεν εχεις λογο ύπαρξης..... Το κακό όμως είναι οτι δεν έχω κι εγώ μαζί σου... Που ακουγα το βουητό του ποταμιού και σου έλεγα πως έρχεται και θα μας πάρει ....και εσύ ελεγες οτι θα πάρει τους αλλους...δεν το πουλάει το μαγαζι επειδή δεν έχει στελέχη ή δυναμικό το πουλάει γιατί έτσι πρεπει να κανει κάποιος που ασκεί νεοφιλελεύθερη πολιτική... Και ολά τα άλλα παραμυθία της Χαλιμάς...

      Διαγραφή
  3. Θέλω να απευθυνθώ στον κ. Μακράκη και στην υπόλοιπη συνδικαλιστική ιεραρχία του Οργανισμού. Ποιά είναι η ΕΝΩΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ??? ΠΟΙΟΊ ΤΗΝ ΑΠΑΡΤΙΖΟΥΝ?? ΕΙΝΑΙ ΜΥΣΤΙΚΑ ΤΑ ΟΝΟΜΑΤΑ -Η ΟΝΟΜΑ ΑΥΤΩΝ ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ??
    ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΕΝΩΤΙΚΗ?? ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΔΙΑΣΠΑΤΙΚΗ ?? ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ ΜΟΙΡΑΣΤΗΚΕ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ ΕΝΑ ΑΝΥΠΟΓΡΑΦΟ ΕΝΤΥΠΟ??
    ΑΓΑΠΗΤΟΙ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΑΝ ΤΕΤΟΙΕΣ ΣΤΙΓΜΕΣ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ ΤΕΤΟΙΕΣ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΕΣ ΑΛΛΑΖΟΝΙΚΕΣ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΞΙΟΙ ΤΗΣ ΚΑΚΗΣ ΜΑΣ ΜΟΙΡΑΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΛΙΓΑ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΣΥΜΒΑΙΝΟΥΝ. ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΜΗΝ ΑΠΟΡΡΙΦΘΕΙ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΓΙΑΤΙ ΘΕΛΩ ΝΑ ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΚΟΜΑ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΙ ΔΗΜΟΚΡΑΤΕΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΕΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η Ενωτική Συνεργασία κατέβηκε στις τελευταίες εκλογές της Ομοσπονδίας μας και απαρτίζεται από αρκετούς συναδέλφους σε όλη την Ελλάδα. Στο τι σημαίνει Ενωτική δεν θα σας απαντήσω αλλά και ούτε στο αν υπάρχει διασπαστική. Ανυπόγραφο ενώ υπογράφεται από την Ενωτική Συνεργασία δεν είναι και κυρίως ποιο είναι το αλαζονικό μέρος της δεν καταλαβαίνω. Αν έχετε κάποια αντίρρηση ως προς το περιεχόμενο της ανακοίνωσης συζητήστε το ανοιχτά και μη προσφεύγετε σε ανούσιους χαρακτηρισμούς επειδή εσείς δεν γνωρίζετε, προσπαθώντας να δημιουργήσετε κλίμα. Διασπαστικά λειτουργούν άλλα στοιχεία ανάμεσά μας και απ΄ο,τι φαίνεται συμπεριλαμβάνεστε σ αυτά.

      Διαγραφή
  4. ΓΙΑ ΑΛΛΑΖΟΝΙΑ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΔΕΝ ΤΟ ΣΥΖΗΤΑΜΕ.
    ΓΙΑ ΥΠΕΚΦΥΓΕΣ, ΕΠΙΣΗΣ. ΟΣΟ ΓΙΑ ΔΙΑΣΠΑΣΗ, ΤΟ ΑΘΛΗΜΑ ΣΑΣ.
    ΚΑΙ ΤΕΛΙΚΑ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΟΠΩΣ ΤΑ ΛΕΣ ΓΙΑΤΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΑΛΛΟΣ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΣ ΔΕΝ ΕΒΓΑΛΕ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ??
    ΕΠΙΣΗΣ ΓΙΑΤΙ ΤΟΣΟΣ ΠΑΝΙΚΟΣ?? ΚΑΙ ΠΟΥ ΗΣΟΥΝ ΕΣΥ ΤΟΣΟ ΚΑΙΡΟ ΚΑΙ ΔΕΝ ΣΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ΣΕ ΑΚΟΥΜΕ?? ΠΟΥ ΗΣΟΥΝ ΤΡΕΙΣ ΗΜΕΡΕΣ??
    ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΕΣ ΤΟΥ BLOG ΠΟΥ ΟΤΙ ΔΕΝ ΓΟΥΣΤΑΡΟΥΝ ΤΟ ΣΒΗΝΟΥΝ ΚΑΙ ΑΝΑΡΤΟΥΝ ΟΤΙ ΑΣΧΕΤΟ ΤΟΥΣ ΚΑΤΕΒΕΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Θα πω ότι λυπάμαι αφάνταστα για τις συμπεριφορές όπου σε μια εποχή που χρειαζόμαστε ενότητα έχουμε διάσπαση. Επίσης λυπάμαι όταν βλέπω συναδέλφους που μιλούν για ενότητα, να κρατούν κρυφά χαρτιά, να συμπεριφέρονται με μυστικοπάθεια επιθετικότητα και αλαζονία. Και δεν αναφέρομαι στην κυρία Χάιντη αλλά σε αυτούς που θυμήθηκαν την πολιτική τους αναφορά και την χρησιμοποιούν ως κισσό αναρίχησης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή