oaednews

Τρίτη 12 Αυγούστου 2014

Προχειρότητες στο πρόγραμμα Κοινωνικού Τουρισμού

Ανακοίνωση Ομοσπονδίας Υπαλλήλων ΟΑΕΔ σχετικά με προχειρότητες στο πρόγραμμα Κοινωνικού Τουρισμού

Στα μέσα Ιουλίου ανακοινώθηκε το πρόγραμμα κοινωνικού τουρισμού 2014-2015 με καταληκτική ημερομηνία υποβολής αιτήσεων και δικαιολογητικών την 11η Αυγούστου για ένα πρόγραμμα που θα ξεκινήσει από το φθινόπωρο και μετά. Όμως το ακριβοπληρωμένο ΟΠΣ του Οργανισμού δεν μπόρεσε να τρέξει τόσο γρήγορα όσο οι επιθυμίες των διοικούντων. Και έτσι για μια ακόμη χρονιά, στις 11 Αυγούστου το μεσημέρι μετά τη λήξη της προθεσμίας υποβολής αιτήσεων κι ενώ το σύστημα είχε «πέσει» λόγω υπερβολικού φόρτου από τις 10:30, η διοίκηση κάλεσε με έγγραφο τους εργαζόμενους να παραμείνουν στις υπηρεσίες έως τις 6 το απόγευμα για να παραλάβουν τα απαιτούμενα δικαιολογητικά που απαιτούσε η Δημόσια Πρόσκληση και με δεύτερο έγγραφο (το οποίο απεστάλη με email στις 15:30) παράτεινε κατά μια ακόμα ημέρα την προθεσμία!

Η διοίκηση του οργανισμού, θεωρώντας ως μη αυτονόητο το οποιοδήποτε δικαίωμα των εργαζομένων στον ΟΑΕΔ στον προγραμματισμό της προσωπικής και οικογενειακής τους ζωής, αλλά κυρίως το δικαίωμα των πολιτών να προσεγγίσουν τις υπηρεσίες του Οργανισμού και να εξυπηρετηθούν ανθρωπίνως, εξαγγέλλει προγράμματα μέσα στον Δεκαπενταύγουστο και αιφνιδιαστικά υποχρεώνουν τους υπαλλήλους να παραμείνουν στην εργασία τους, ενώ τα ακριβοπληρωμένα πληροφοριακά σύστημα «σέρνονται» δημιουργώντας μια χαώδη κατάσταση!
Να «γνωστοποιήσουμε» στη διοίκηση του οργανισμού και στον Β’ αντιπρόεδρο που έσπευσε να περιγράψει την προσωρινότητα του προβλήματος, ότι τα προβλήματα στο ΟΠΣ όχι μόνο δεν είναι προσωρινά, αλλά είναι καθημερινά, δημιουργώντας πλήθος δυσκολιών τόσο στους συναλλασόμενους όσο και στους εργαζόμενους! Αυτά τα φαινόμενα, επειδή δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνουν, δείχνουν παντελή έλλειψη προγραμματισμού από τη μεριά της διοίκησης!
 Προφανώς και δεν διαμαρτυρόμαστε εδώ για τις 2 ώρες παραπάνω που υποχρεώθηκαν οι συνάδελφοι να εργασθούν, εξάλλου όπως κατά καιρούς έχουμε επισημάνει πολλοί συνάδελφοι παίρνουν δουλειά στο σπίτι ή εργάζονται στην υπηρεσία και τα Σαββατοκύριακα για να εξυπηρετηθεί το πλήθος των συναλλασσόμενων πολιτών! Διαμαρτυρόμαστε για την προχειρότητα και την έλλειψη προγραμματισμού, η οποία έχει πάντα σαν αποτέλεσμα να την πληρώνουν οι συναλλασσόμενοι και οι εργαζόμενοι.
Καλούμε τη διοίκηση στο μέλλον να λαμβάνει υπόψη της πρώτα απ’ όλα τη σωστή ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗ του συναλλασσόμενου κοινού και να δείχνει τον δέοντα σεβασμό στους εργαζόμενους του οργανισμού που αν και μειώνονται καθημερινά σε αριθμό, υπερβάλλουν εαυτούς σε δουλειά για να ανταποκριθούν στα καθήκοντα τους εξυπηρετώντας τους συναλλασσόμενους με τον Οργανισμό...
Είναι υποχρέωση των διοικούντων να διοικούν με τρόπο που να δείχνει σεβασμό στους ανέργους και σε όλους τους συναλλασσόμενους και προφανώς και στους εργαζόμενους  του οργανισμού. Χρηστή διοίκηση σημαίνει πρώτα απ’ όλα σεβασμός στους πολίτες!

3 σχόλια:

  1. ας σοβαρευτούν καποια στιγμη στη διοικηση, δεν ειναι ζωα οσοι δουλευουν στο γκισε. Λιγη τσιπα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ποιός έχασε την αξιοπρέπειά του για να την βρούν ΑΥΤΟΙ ?
    Πότε νοιάστηκαν για εμάς αν έχουμε προγραμματιίσει τη ζωή μας (ημέρες που είναι) για να μας στέλνουν στις 15:30 mail για να δωθεί παράταση στο πρόγραμμα για 1 ημέρα
    Προχειρότητα τα πάντα προχειρότητα
    και θέλουν να μας αξιολογήσουν κιόλας
    ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΤΟΥΣ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΕΙ που ότι κάνουν τελευταία πρώτα το εξαγγέλουν και μετά τρέχουν να σώσουν τις ... μ@κ@κίες που έχουν κάνει
    ΝΤΡΟΠΗ ΤΟΥΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΠΡΟΤΕΙΝΩ ΣΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΝΑ ΚΡΑΤΗΣΟΥΝ ΑΝΟΙΧΤΑ ΤΑ ΚΠΑ ΚΑΙ 15ΑΥΓΟΥΣΤΟ...ΑΥΤΟΙ ΕΧΟΥΝ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΓΙΑ ΟΛΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή