oaednews

Παρασκευή 1 Αυγούστου 2014

"Τσεκάρουν" αλλαγές στην αξιολόγηση των δημοσίων υπαλλήλων

Προτάσεις για αλλαγές στον τρόπο αξιολόγησης των δημοσίων υπαλλήλων θα έχει έτοιμες τη Δευτέρα, 4 Αυγούστου, το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, τις οποίες θα θέσει υπόψη του πρωθυπουργού, Αντ. Σαμαρά και του αντιπροέδρου της κυβέρνησης, Ευ. Βενιζέλου, σύμφωνα με πηγές του ΠΑΣΟΚ.
Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, η αξιολόγηση, με αιχμή το 15%, ήταν το βασικό θέμα που συζήτησαν κατά τη συνάντησή τους, το μεσημέρι στο Μέγαρο Μαξίμου, ο κ. Σαμαράς και ο κ. Βενιζέλος με τον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Κυρ. Μητσοτάκη και την υφυπουργό Ευ. Χριστοφιλοπούλου.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι το 15% θα αλλάξει και το μήνυμα από τη συνάντηση είναι «ναι» στην αξιολόγηση, αλλά «όχι» στην ανασφάλεια και τον φόβο των δημοσίων υπαλλήλων. Όπως τονίζεται, η αξιολόγηση δεν πρέπει να συνδέεται με διαθεσιμότητες και απολύσεις.

Παράλληλα, το υπουργείο θα συντομεύσει τον χρόνο κατάθεσης του νομοσχεδίου με το οποίο θα καθιερώνεται ένα νέο σύστημα αξιολόγησης, που επρόκειτο να έρθει το 2015 και, τελικά, θα έρθει το φθινόπωρο.
 
 
FPRESS

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου