oaednews

Παρασκευή 11 Ιουλίου 2014

Ο.Υ. ΟΑΕΔ «Πρακτικές οδηγίες για την αποχή από τη διαδικασία της προσχηματικής αξιολόγησης»

Η διαδικασία της προσχηματικής αξιολόγησης είναι σε εξέλιξη. Εμείς οι εργαζόμενοι στο δημόσιο τομέα, οι εργαζόμενοι στον ΟΑΕΔ συνεχίζουμε τον αγώνα ενάντια σε αυτόν τον αντισυνταγματικό νόμο. Στα ΔΣ των ενώσεων μας, στις Γενικές Συνελεύσεις, στο Συνέδριο της Ομοσπονδίας μας, παντού, υπάρχουν ομόφωνες αποφάσεις για συντονισμένη αποχή από αυτού του τύπου την αξιολόγηση στην οποία δεν υπάρχουν αντικειμενικά κριτήρια, δεν υπάρχουν ποσοτικοί στόχοι, δεν υπάρχει ίχνος αξιολόγησης παρά μόνο προφητικά νούμερα εκπορευόμενα από τα κλειστά γραφεία των διοικούντων.
Συνεχίζουμε λοιπόν και διατρανώνουμε τον αγώνα μας ενάντια σε αυτή την αξιολόγηση «μαϊμού».
Πρακτικές οδηγίες προς όλους τους συναδέλφους:
1.     Παραλαμβάνουμε το φύλλο έκθεσης αξιολόγησης από τον προϊστάμενο μας αναγράφοντας στο βιβλίο παραλαβής εγγράφων δίπλα στην υπογραφή μας «Με επιφύλαξη για κάθε νόμιμο δικαίωμά μου.»

2.     Προσυπογράφουμε ΟΛΟΙ ανά υπηρεσία το κείμενο δήλωσης συμμετοχής (συνημμένο) στην απεργία–αποχή της ΑΔΕΔΥ, το οποίο τεκμηριώνει τους λόγους για τους οποίους έχει προκηρυχθεί η κινητοποίηση κατά της «αξιολόγησης» του Ν. 4250/2014 και το πρωτοκολλούμε στην Υπηρεσία μας ως τις 15 Ιουλίου (αν υπάρξουν άλλες εξελίξεις ως τότε θα σταλεί προσαρμοσμένο κείμενο-δήλωση).
3.     Συγκεντρώνουμε ΟΛΑ τα φύλλα έκθεσης αξιολόγησης, στα οποία γράφουμε μόνο το όνομά μας και την Υπηρεσία μας και μαζί με αντίγραφο του παραπάνω κειμένου υπογραφών τα παραδίδουμε στις Ενώσεις μας με τελικό προορισμό την ΑΔΕΔΥ.
4.     Παραμένουμε σε συνεχή επαφή με τις ενώσεις μας, προκειμένου να έχουμε διαρκή ενημέρωση για τις εξελίξεις στο θέμα.


Είναι στο χέρι μας να μην εφαρμοστεί και να αποσυρθεί ο Νόμος για την προσχηματική αξιολόγηση, είναι στο χέρι μας να διεκδικήσουμε ένα καλύτερο δημόσιο τομέα με όρους διαφάνειας και αντικειμενικότητας και όχι με όρους αλληλοφαγώματος, ατομισμού, ρουσφετιού, φόβου και προφητείας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου