oaednews

Σάββατο 5 Ιουλίου 2014

ΠΛΗΘΩΡΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑΤΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΟΑΕΔ

Οι οφειλές του ΙΚΑ στον ΟΑΕΔ φτάνουν τα 8 δισ. ευρώ υποστήριξαν οι εκπρόσωποι των εργαζομένων του οργανισμού στο 31ο τακτικό συνέδριο της Ομοσπονδίας Υπαλλήλων. Κατήγγειλαν ότι το έργο συρρικνώνεται και μετατοπίζονται αρμοδιότητες σε ιδιώτες, όπως τα ιδιωτικά γραφεία εργασίας
Όπως μάλιστα αναφέρθηκε, πρόσφατα μπήκαν σε πρόγραμμα κινητικότητας/διαθεσιμότητας 253 υπάλληλοι του ΟΑΕΔ, ενώ η πρόσφατη Έκθεση Αξιολόγησης των Δομών των Οργανικών Μονάδων του ΟΑΕΔ (Αύγουστος 2013) διαπιστώνει την ανάγκη προσλήψεων για την κάλυψη 731 οργανικών θέσεων στις Τοπικές Υπηρεσίες (588 θέσεις στα Κέντρα Προώθησης στην Απασχόληση και 143 στις Εκπαιδευτικές Δομές).
Επίσης προτείνει την εκ νέου τοποθέτηση 110 ατόμων ΠΕ και ΤΕ στη διοίκηση του Οργανισμού, ενώ καταγράφει 221 κενές οργανικές θέσεις διοικητικού προσωπικού.
Παρέμβαση στο συνέδριο έκανε και ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Στρατούλης, αρμόδιος για θέματα εργασίας, ο οποίος ανέφερε ότι η πραγματική ανεργία είναι πάνω από 34%, ενώ σύμφωνα με τα επίσημα στατιστικά στοιχεία έχει τριπλασιαστεί από το 2009 έως σήμερα (από 9,7% στο 27,6%).
Οι μακροχρόνια άνεργοι υπερβαίνουν το 70% των εγγεγραμμένων ανέργων, που σε απόλυτους αριθμούς μεταφράζεται σε περίπου 1.000.000 άτομα, πρόσθεσε ο κ. Στρατούλης.
 
 
the pressproject,gr  -  ΤΟ ΒΗΜΑ

1 σχόλιο:

  1. 143 στις Εκπαιδευτικές Δομές;;;;;;;;;;;
    Δηλαδή όσοι ακριβώς είναι οι καινοτόμοι του σεμιναρίου των 40 ωρών.

    ΑπάντησηΔιαγραφή