oaednews

Τετάρτη 16 Ιουλίου 2014

Ανακοίνωση Ομοπσονδίας Υπαλλήλων ΟΑΕΔ για τη Νέα παράταση-νέα υποχώρηση του Υπουργείου για την "αξιολόγηση"

Συνάδελφοι,
Μετά τις  κινητοποιήσεις από το σύνολο των εργαζομένων στο δημόσιο τομέα και την πρωτοφανή σε μαζικότητα συμμετοχή, το Υ.Δ.Μ.Η.Δ. κάνει για άλλη μια φορά ένα βήμα πίσω δίνοντας ΝΕΑ ΠΑΡΑΤΑΣΗ στις ημερομηνίες της προσχηματικής αξιολόγησης.
Συγκεκριμένα, δίνει τρεις (3) ημέρες (από 15-7-14), για την έκδοση αποφάσεων επιμερισμού ποσοστώσεων και μέχρι το τέλος του τρέχοντος μήνα για το δεύτερο στάδιο, την αυτοαξιολόγηση. Ουσιαστικά περιμένει την εκδίκαση της αίτησης αναστολής εκτέλεσης των υπουργικών αποφάσεων που κατέθεσε η ΑΔΕΔΥ στο ΣτΕ και εκδικάζεται στις 29-7-2014.
Πρόκειται για την τρίτη παράταση που ανακοινώνεται και από την οποία προκύπτει καταφανέστατα η σταδιακή υποχώρηση του Υπουργείου μετά από την μαζική αντίθεση του συνόλου των εργαζομένων στο Δημόσιο τομέα αλλά και την σειρά των εκθέσεων, αποφάσεων, προσφυγών, ανακοινώσεων και πολλών άλλων τρόπων έκφρασης κατά της δήθεν αξιολόγησης.

Καταδεικνύεται το πιο οφθαλμοφανές: Η αντικειμενική αδυναμία εφαρμογής αξιολόγησης αυτού του είδους.
Στο υπ΄ αριθμ. ΔΙΔΑΔ/Φ.32.11/615/οικ17635/15-7-14 έγγραφο του ΥΔ.Μ.Η.Δ., το οποίο υπογράφει ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου ουσιαστικά αναγνωρίζεται ότι η διαδικασία της αποχής-απεργίας από την «αξιολόγηση», δικαίως γίνεται.
Το Υπουργείο εστιάζει μόνο στο γεγονός ότι το Δικαστήριο χαρακτήρισε παράνομη την απεργία-αποχή, αλλά τηρεί σιγή ιχθύος για το γεγονός ότι αυτή η απόφαση αφορά στο όργανο λήψης της σχετικής απόφασης και όχι στην ουσία της πράξης. Επιπλέον, δεν αναφέρει καν ότι η απόφαση του Δικαστηρίου ΔΕΝ είναι άμεσα εκτελεστή και ουσιαστικά δίνει πράσινο φως στην συνέχιση της απεργίας-αποχής.
Αυτός ουσιαστικά είναι και ο λόγος που το Υπουργείο προχώρησε σε νέα παράταση, εκθέτοντας ουσιαστικά όσους βιάστηκαν να υλοποιήσουν διαδικασίες που αφορούν στην αξιολόγηση-μαϊμού.

Συνάδελφοι,
Σε κάθε περίπτωση έχουμε χρέος να αντισταθούμε σε κάθε διαδικασία (όπως αυτή της προσχηματικής αξιολόγησης) που προσβάλει την αξιοπρέπεια, τη διαφάνεια, την αξιοκρατία και υπονομεύει στην ουσία οποιαδήποτε προσπάθεια αντικειμενικής αξιολόγησης. Ο νόμος αυτός εκτός από το γεγονός ότι μετατρέπει σε προφήτες τα όργανα διοίκησης που ανακαλύπτουν εκ των προτέρων που υπάρχουν οι άχρηστοι ή οι μη αρεστοί υπάλληλοι, εκτός όλων των άλλων που κατά καιρούς έχουμε επισημάνει (έλλειψη αντικειμενικών κριτηρίων, προαγωγή της ατομικής έναντι της συλλογικής δουλειάς, πελατειακές σχέσεις, ανθρωποφαγία κλπ) αφαιρεί και το δικαίωμα της ένστασης  από τις λοιπές κατηγορίες-κλίμακες αξιολόγησης,  αν κάποιος θεωρεί ότι αξίζει κάτι καλύτερο.

Συνεχίζουμε μαζικά και ακυρώνουμε στην πράξη το Νόμο έκτρωμα 4250/2014. Συνεχίζουμε να διεκδικούμε αξιοκρατία, διαφάνεια και αντικειμενικότητα στη δημόσια διοίκηση.

 Για το ΔΣ 

Ο Πρόεδρος             Ο Γ. Γραμματέας 

Μακράκης Γεώργιος           Ρέππας Ιωάννης 

10 σχόλια:

  1. Συνεχίζουμε . Παρακαλούμε να μας ενημερώνετε για κάθε εξέλιξη. Υπάρχει ενα κλίμα φόβου στις Υπηρεσίες, Ο κανιβαλισμός δεν πρέπει να περάσει. Το στοιχείο ΑΝΘΡΩΠΟΣ απαιτείται να επικρατήσει.Επιβάλλεται να αγωνιστούμε όλοι μαζί και να αγωνιστούμε τώρα.Το οφείλουμε στα παιδιά μας. Και να θυμάστε πάντα ΛΑΟΣ ενωμένος ποτέ νικημένος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΔΕ ΦΤΑΝΕΙ ΠΟΥ ΔΟΥΛΕΥΟΥΜΕ ΤΣΑΜΠΑ....ΜΑΣ ΑΞΙΟΛΟΓΟΥΝ ΚΙΟΛΑΣ ΑΔΙΚΑ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΚΡΙΤΗΡΙΑ..............ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΑΞΙΟΛΟΓΟΥΝ ΤΟΥΣ ΤΡΑΠΕΖΙΚΟΥΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΡΟΝΟΜΙΑ ΤΟΥΣ..........;;;;;;;;ΤΑ ΧΡΥΣΑ ΕΦΑΠΑΞ ΤΟΥΣ;;;;ΤΟΥΣ 15 ΜΙΣΘΟΥΣ ΤΟΥΣ;;;;;;ΠΟΥ ΣΕ ΚΑΘΕ ΔΗΜΟ ΕΧΟΥΜΕ 10 ΥΠΟΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΠΕΙΡΑΙΩΣ..............;;;;;;;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. άμα δηλαδή δεν πάρουνε και οι τραπεζικοί ότι δεν παίρνεις εσύ θα λυθεί το πρόβλημά σου??? ας κλείσουνε και τα 14 ή μήπως και τα 15 υποκαταστήματα Πειραιώς και τότε οοοολα καλά θα μας πάνε....

      ΥΓ:...κρύα ντούς μέρες που είναι...

      Διαγραφή
    2. ΥΓ 2 οι τραπεζικοί ΔΕΝ είναι δημοσιοι υπάλληλοι όταν εσύ τσίμπαγες την διάρα (2000€) χ15 εκείνοι έπειρναν με το ζόρι 900...και κάτι γελοία bonus, άμα πουλάγανε καμμία κάρτα...

      Διαγραφή
  3. Στην δική μου υπηρεσία (κρίνοντας απο τις καταστάσεις) μάλλον ήδη έχουν ήδη γίνει οι αξιολογήσεις και τα 10άρια (κλίκα) έχουν ήδη διαχωρίσει τη θέση τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Είσαι κλικαδόρος?...τσίμπα το 10αρι....Είσαι στους απέναντι?...σε περιμένει ο γιος του βρυκόλακα man...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Διαβάστε.... συζητήστε...αναζητήστε....αποκωδικοποιήστε....σταματήστε τις θεωρίες συνομωσίας.... δουλέψτε για το Δημόσιο όπως θα δουλέυατε για τον εαυτό σας ,να είστε πάντα ανήσυχοι, ποτέ εφησυχασμένοι, και μη φοβάστε καμία αξιολόγηση κανενός...τα παραμύθια έχουν δράκους και νεράιδες αλλά πολλές φορές το κακό το κάνουν οι όχι και τόσο καλές νεράιδες που παρασύρουν τις μικρές ανόητες πριγκήπισσες...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. δε φοβόμαστε την αξιολόγηση.Μάλλον δεν κατάλαβες.Όλοι μας είμαστε υπέρ της αξιολόγησης με αντικειμενικά κριτήρια και χωρίς ποσοστώσεις που θίγουν την νοημοσύνη μας.Αυτοί που δεν υπογράφουν είναι υπέρ της αξιολόγησης με την ποσόστωση.Δηλ. δηλώνουν με την πράξη τους αυτή ότι επιθυμούν να φύγουν 2 άνθρωποι από το ΚΠΑ μας..άσχετα εάν η δουλειά δεν βγαίνει και με την απαρτία..πόσο μάλλον με μείωση προσωπικού

    ΑπάντησηΔιαγραφή