oaednews

Τρίτη 17 Ιουνίου 2014

Ανακοίνωση-Δελτίο Τύπου ΟΥ ΟΑΕΔ για Αξιολόγηση



Με αριθμό 1552-12/6/2014 δημοσιεύτηκε σε ΦΕΚ η Υπουργική Απόφαση που ρυθμίζει με ειδικές διατάξεις το ζήτημα της αξιολόγησης των αποσπασμένων δημοσίων υπαλλήλων στα γραφεία των βουλευτών του Ελληνικού Κοινοβουλίου, του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, στο γραφείο του Έλληνα Επιτρόπου, στα γραφεία των κομμάτων, στην ΑΔΕΔΥ και στο Κοινωνικό Πολύκεντρο της ΑΔΕΔΥ.   Με τις διατάξεις αυτές και κατά παρέκκλιση του νόμου 4250/2014 , που ο ίδιος ο Υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης εισηγήθηκε και ψηφίστηκε από το Ελληνικό Κοινοβούλιο, οι αποσπασμένοι υπάλληλοι φαίνεται να εξαιρούνται από την υποχρεωτικότητα της ποσόστωσης που ξεκάθαρα ορίζει ο νόμος για τους λοιπούς δημοσίους υπαλλήλους.

Τα ερωτήματα που προκύπτουν:


  • Δεν μπορούν οι Βουλευτές, οι οποίοι ψήφισαν τον συγκεκριμένο νόμο να τον εφαρμόσουν στα γραφεία τους;
  • Για ποιο λόγο;
  • Παραδέχονται, έστω και τώρα, ότι ο νόμος αυτός είναι ανεφάρμοστος στην πράξη, όπως είχαμε τονίσει από την αρχή;

Αν ναι, να ζητήσουν ένα δημόσιο συγνώμη και να τον αποσύρουν. 

Ως Ομοσπονδία, από την αρχή, είχαμε τονίσει ότι ο νόμος αυτός είναι ανεφάρμοστος, επικίνδυνος, αντισυνταγματικός και "προφητικός" με την έννοια ότι ο Υπουργός, εκ των προτέρων, επιβάλλει ποσοστό άχρηστων υπαλλήλων... Τώρα, εμπράκτως η ελληνική Κυβέρνηση αποδεικνύει την ορθότητα των δικών μας θέσεων. 

  • Καλούμε τους Έλληνες βουλευτές, έστω και τώρα, να αντιδράσουν.
  • Καλούμε τον Υπουργό, έστω και τώρα, να πάρει πίσω το νόμο έκτρωμα.
  • Αλλιώς, καλούμε όλα τα μέλη της Κυβέρνησης, της παρούσας και της προηγούμενης, να αξιολογήσουν όλο το αποσπασμένο προσωπικό του γραφείου τους αυστηρά με βάση την ποσόστωση που ισχύει για τους λοιπούς δημοσίους υπαλλήλους.
  • Καλούμε κάθε Έλληνα βουλευτή να αποδείξει στην πράξη πόσο διαφορετικός είναι.
  • Καλούμε όλους τους βουλευτές να μπουν στη θέση όλων των προϊσταμένων που έχουν κληθεί να επιλέξουν, υποχρεωτικώς, το "μη προβιβάσιμο" προσωπικό στη λογική της συγκριτικής βαθμολογίας.
  • Καλούμε όλα τα βουλευτικά γραφεία να αισθανθούν στην πράξη τη σημαίνει συγκριτική βαθμολόγηση...

Τέλος, επειδή οι διατάξεις προνομιακής εξαίρεσης περιλαμβάνουν εκ του πονηρού και την ΑΔΕΔΥ, την καλούμε να καταγγείλει ξανά και το νόμο και τις  εξαιρέσεις του, έτσι ώστε να αποφευχθεί οποιαδήποτε σύγχυση στους κόλπους των Δημοσίων Υπαλλήλων και στη μαζικότητα του αγώνα εναντίον του νόμου.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου