oaednews

Κυριακή 22 Ιουνίου 2014

Εν όψει νέων ανατροπών στο ενιαίο μισθολόγιο: στοχοποίηση εργαζομένων ΥΕ, ΔΕ

Μπροστά σε νέα ανατροπή των αποδοχών τους θα βρεθούν οι δημόσιοι υπάλληλοι, καθώς η κυβέρνηση, πιεζόμενη από την τρόικα, προτίθεται να αλλάξει ως το τέλος του έτους το ενιαίο μισθολόγιο.

Σύμφωνα με το «Βήμα της Κυριακής», πρόθεση είναι οι μισθοί των υπαλλήλων υποχρεωτικής εκπαίδευσης (απόφοιτοι Γυμνασίου) αλλά και αποφοίτων Λυκείου, να υποχωρήσουν σε επίπεδα αμοιβών του ιδιωτικού τομέα.

Από τα χρήματα που θα εξοικονομηθούν θα πριμοδοτηθούν οι αποδοχές των εργαζομένων ανώτερης και ανώτατης εκπαίδευσης, αλλά και των εργαζομένων στην εκπαίδευση και στην Υγεία.

Πρόκειται για μία κίνηση που, σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα, θεωρείται από τους ξένους και κυρίως από την Κομισιόν ως κορυφαία διαρθρωτική αλλαγή στην ελληνική οικονομία.

Η σχετική μελέτη, την οποία εκπονούν εμπειρογνώμονες του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης και του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους, αναμένεται να ολοκληρωθεί και να παραδοθεί έως τον Σεπτέμβριο.

Μεταξύ των βασικών κατευθύνσεων που έχουν δώσει οι υπουργοί Κ. Μητσοτάκης και Χ. Σταϊκούρας, είναι:

α) να διευρυνθεί η διαφορά μισθού μεταξύ εργαζομένων υποχρεωτικής, δευτεροβάθμιας και πανεπιστημιακής εκπαίδευσης, ώστε να υπάρξει κίνητρο προσέλκυσης στο Δημόσιο εργαζομένων υψηλού μορφωτικού επιπέδου.

β) να μειωθεί αισθητά ο εισαγωγικός μισθός των υπαλλήλων υποχρεωτικής εκπαίδευσης, από τα 780 ευρώ/μήνα σήμερα, ώστε να πλησιάσει τα νομοθετικά καθορισμένα για τον ιδιωτικό τομέα επίπεδα των 580 ευρώ (και 540 ευρώ για εργαζόμενους κάτω των 25 ετών).

γ) Η μείωση του μισθού των υπαλλήλων δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, που αποτελούν το 35% των εργαζομένων στο Δημόσιο, θα είναι αισθητή, αλλά μικρότερη από την προηγούμενη κατηγορία.

δ) Η επαναφορά του ετήσιου μπόνους μόνο για τους παραγωγικούς υπαλλήλους, το ποσό του οποίου θα προκύψει από τη μείωση των αποδοχών τ5ων εργαζομένων υποχρεωτικής και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.


capital.gr

6 σχόλια:

  1. να μας δωσουν τα δωρα του ιδιωτικου τομεα τοτε
    καθως και οι Πανεπιστημιακης εκπαιδευσης να παιρνουν οσο και στον ιδιωτικο τομεα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Συμφωνώ φίλε αλλά πρέπει να μας βάλουν να φαγωθουμε μεταξύ μας, αυτό είναι το σχέδιό τους

      Διαγραφή
  2. ΟΛΟΙ ΘΑ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΜΙΣΘΟΥΣ ΑΛΒΑΝΙΑΣ-ΒΑΛΚΑΝΙΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ.ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΜΠΗΚΑΜΕ ΣΤΗΝ ΕΟΚ ΝΑ ΓΙΝΟΥΜΕ.....ΒΑΛΚΑΝΙΑ ΤΟ 1974 ΕΧΟΥΝ ΤΕΡΑΣΤΙΕΣ ΕΥΘΥΝΕΣ ΟΛΕΣ ΟΙ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΑ ΧΑΙΒΑΝΙΑ ..............ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΨΗΦΙΖΑΝ ΦΑΤΕ ΕΟΚ ΤΩΡΑ ΟΙ ΜΙΣΘΟΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΙΔΙΟΙ ΚΑΙ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΤΟΜΕΑ ΑΥΤΟ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΣΤΑΔΙΑΚΑ ΜΕΧΡΙ 2020....ΞΥΠΝΗΣΤΕ ΧΑΙΒΑΝΙΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Το "διαίρει και βασίλευε" εξακολουθεί να μας κατατρέχει. Τώρα οι κακοί είναι οι χωρίς πτυχίο δημόσιοι υπάλληλοι ενώ θέλουν να στρέψουν εναντίον τους τους πτυχιούχους δημοσίους υπαλλήλους αναδιανέμοντας - προς τα κάτω πάντα - το κόστος μισθοδοσίας του συνόλου των υπαλλήλων. Θα ακούσουμε πάλι τα γνωστά περί ιδιωτικού τομέα που υποφέρει, περί ΄'δικαιοσύνης", περί "αξιοκρατίας" κτλ. Και τελικά θα πάρουμε π.χ. 200 ευρώ από 10 ανθρώπους για να δώσουμε "bonus" 50 ευρώ στον "άριστο" υπάλληλο.
    Έχει ενδιαφέρον το παρακάτω άρθρο που δημοσιεύτηκε προ διετίας:
    "Βασική αρχή για να χειραγωγήσεις την κοινωνία είναι η αρχή «διαίρει και βασίλευε». Είναι παλιά αυτή η «συνταγή» και απολύτως αποτελεσματική. Στρέφεις ένα μέρος της κοινωνίας εναντίον του άλλου, «ποδοσφαιροποιείς» κοινωνικές ή επαγγελματικές τάξεις και το πεδίο είναι ελεύθερο να κάνεις ό,τι θέλεις την ώρα που οι άλλοι θα παίζουν το παιγνίδι των «καλών» και των «κακών». "
    απόσπασμα από http://olympia.gr/2012/10/01/διαίρει-και-βασίλευε-2/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Σήμερα τα άρθρα λένε ότι ζητήθηκε μείωση του βασικού από τη τρόικα και ότι μπορεί να κάνουν επιλεκτικά αυξήσεις σε συγκεκριμένους δημ.υπαλλήλους (π.χ. στην υγεία και στους καθηγητές).
    Ένα έχω να πω. Βαρεθήκαμε πια.Εάν θέλουν ας μας διώξουν, μην μας ταλαιπωρούν.Ξαφνικά αρχίσανε οι απόφοιτοι λυκείου να λένε "σιγά μη κάνω εγώ την δουλειά που έκανα αφού θα παίρνω λιγότερα" Να τα κάνετε εσείς οι πτυχιούχοι.
    Εν τέλει αφήστε μας ήσυχους να δουλέψουμε... Όλους, πτυχιούχους και μη. Εάν κάποιος δεν κάνει διώξτε τον και αφήστε μας στην ταλαιπωρία μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. δλδ βρε παιδιά, εμεις οι ΔΕ που στις περισσότερες περιπτώσεις ισως δουλεύουμε και περισσότερο απο τους ΠΕ, θα πρέπει να πάρουμε 580 ευρω μισθό? Και οι υποχρεώσεις μας σαν υπάλληλοι θα είναι το ίδιο αυξημένες όπως και τώρα? Γιατι σε αρκετές υπηρεσίες οι ΔΕ βγάζουν τη δουλειά τη περισσότερη και οι ΠΕ απλά παίρνουν καλύτερο μισθό. Θ α δεχθώ να μου μειώσουν τα χρήματα αρκεί να μου μειωθεί και η δουλειά που βγάζω καθημερινά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή