oaednews

Τρίτη 24 Ιουνίου 2014

Στο στόχαστρο τα Νομικά Πρόσωπα Ιδιωτικού Δικαίου για τις 7.000 απολύσεις στο Δημόσιο

Τα ΝΠΙΔ μπαίνουν στο μικροσκόπιο του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης για να αποτελέσουν μία από τις βασικές δεξαμενές για τις 7.000 απολύσεις στο δημόσιο, που σύμφωνα με τις μνημονιακές δεσμεύσεις πρέπει να γίνουν έως το τέλος του χρόνου.
Το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης πρόκειται τις επόμενες ημέρες να ζητήσει επίσπευση των διαδικασιών για την ολοκλήρωση της απογραφής και στη συνέχεια την αξιολόγηση των ΝΠΙΔ των υπουργείων αλλά και των ΟΤΑ.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες περί τα 500 από τα συνολικά 1.400 νομικά πρόσωπα του Δημοσίου δεν έχουν απογραφεί μέχρι σήμερα παρότι η σχετική προθεσμία έληγε στις 30 Απριλίου. Να σημειωθεί ότι στα 900 που έχουν απογραφεί υπηρετούν περί τους 32.000 υπαλλήλους.

Υπενθυμίζεται ότι σε περίπτωση «λουκέτου» ή συγχώνευσης με κατάργηση οργανικών θέσεων, οι υπάλληλοι που τις κατέχουν δεν τίθενται καν σε διαθεσιμότητα αλλά απολύονται απευθείας.

Όπως είναι γνωστό λόγω και εκλογών δεν έχει μέχρι σήμερα εφαρμοσθεί διάταξη που προβλέπει ότι για όσα ΝΠΙΔ δεν απογραφούν θα προχωρήσει η αναστολή της κρατικής χρηματοδότησης, καθώς των αμοιβών των μελών του Δ.Σ. τους, ενώ εφόσον η μη συμμόρφωση -δηλ. η εξακολούθηση παρέκκλισης πληρωμής μέσω της Ενιαίας Αρχής Πληρωμών-συνεχιστεί για δύο μήνες, τότε παύει αυτοδικαίως η θητεία των εκτελεστικών μελών του Δ.Σ. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι θα υπάρξει πρόβλημα και με τη μισθοδοσία των υπαλλήλων τους.
 



www.reporter.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου