oaednews

Δευτέρα 19 Μαΐου 2014

3.000 άνεργοι στο Forum Εργασίας του ΟΑΕΔ

από ΕΘΝΟΣ ΕΡΓΑΣΙΑ

Τρεις χιλιάδες άνεργοι συμμετείχαν στο Forum Εργασίας που υλοποίησε το προηγούμενο Σάββατο ο Οργανισμός Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού.

Χιλιάδες άνεργοι από όλα τα σημεία της Ελλάδας επισκέφτηκαν το Πολιτιστικό Κέντρο «Ελληνικός Κόσμος», ήρθαν σε επαφή με υποψήφιους εργοδότες, παρακολούθησαν ομιλίες, ενώ είχαν και την ευκαιρία να συμμετάσχουν σε ομάδες συμβουλευτικής με θέματα: τεχνικές αναζήτησης εργασίας, σύνταξη βιογραφικού και συνοδευτικής επιστολής, διερεύνηση πηγών αναζήτησης εργασίας και ενεργοποίηση κοινωνικού δικτύου.
Μεγάλη ήταν η συμμετοχή στο Forum Εργασίας που υλοποίησε το Σάββατο ο Οργανισμός Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού
Μεγάλη ήταν η συμμετοχή στο Forum Εργασίας που υλοποίησε το Σάββατο ο Οργανισμός Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού
Ωστόσο, η πλειονότητα των ανέργων επισκέφτηκε τους εκπροσώπους της ειδικής υπηρεσίας Eures του ΟΑΕΔ, οι οποίοι τους παρείχαν ενημέρωση σχετικά με τις ευκαιρίες απασχόλησης στην Ευρώπη.
Εχω σπουδάσει Πληροφορική και είμαι άνεργος τους τελευταίους μήνες, τονίζει στο «Εθνος» ο Τιράν Τοροσιάν και υπογραμμίζει: «Μόλις ενημερώθηκα από τον Ολλανδό σύμβουλο του Eures για την αγορά εργασίας στη χώρα του, αλλά και για τις ευκαιρίες καριέρας που παρουσιάζονται εκεί. Η αλήθεια είναι ότι θα προτιμούσα να βρω δουλειά στην Ελλάδα. Ωστόσο, οι δύσκολες οικονομικές συνθήκες αλλά και η μη περιζήτητη ειδικότητά μου με οδηγούν στο εξωτερικό. Εχω εξειδίκευση στην Πληροφορική και τα έξυπνα σπίτια και αυτός είναι ο βασικός λόγος που επέλεξα να πάω πρώτα στον σύμβουλο της Ολλανδίας. Θεωρώ ότι στη χώρα αυτή υπάρχει μεγάλο περιθώριο ανάπτυξης στον κλάδο μου».
Θ. Αμπατζόγλου
Συνέχεια και σε άλλες πόλεις
Θ. Αμπατζόγλου
Θ. Αμπατζόγλου
Ο διοικητής του ΟΑΕΔ Θόδωρος Αμπατζόγλου δήλωσε στο «Εργασία»: Το φόρουμ αποτελεί μια προσπάθεια εξωστρέφειας του οργανισμού. Καταφέραμε να έχουμε αρκετά workshops, τα οποία βοηθούν τους ανθρώπους να ετοιμάσουν σωστά τα βιογραφικά τους και να μάθουν τεχνικές αναζήτησης εργασίας. Παράλληλα έχουμε τέσσερις ξένους συμβούλους από το Eures, οι οποίοι ενημερώνουν τους επισκέπτες για τις ευκαιρίες εργασίας στην υπόλοιπη Ευρώπη. Είναι μια προσπάθεια που θα συνεχιστεί στη Θεσσαλονίκη και στις υπόλοιπες μεγάλες πόλεις, με σκοπό να γίνει ένας μόνιμος θεσμός».
Βαλάντης Μπίλλης
Πολύ υψηλό το επίπεδο σπουδών
Βαλάντης Μπίλλης
Βαλάντης Μπίλλης
Ιδιαίτερα ικανοποιημένος δηλώνει ο Βαλάντης Μπίλλης, διευθυντής εκπαίδευσης της εταιρείας Epsilon Net. Ο κ. Μπίλλης τονίζει ότι στο φετινό φόρουμ είναι αισθητή η ποιοτική διαφορά των επισκεπτών σε επίπεδο σπουδών. «Ο κόσμος έχει υψηλό επίπεδο σπουδών και δεν μπορεί να συγκριθεί με παρόμοια φόρουμ που είχαν υλοποιηθεί στο παρελθόν. Οι περισσότεροι άνεργοι θέλουν να παρακολουθήσουν εκπαιδευτικά προγράμματα, προκειμένου να ενισχύσουν το βιογραφικό τους. Ωστόσο, εμείς τους παρέχουμε και τη δυνατότητα να κάνουν εκπαίδευση σε νέα καινοτόμα προγράμματα της εταιρείας, που θα του δώσουν εφόδια για το εργασιακό τους μέλλον. Μέσα σε λίγες ώρες έχουν επισκεφτεί το περίπτερο μας 80 με 100 άτομα, ενώ οι περισσότεροι είναι πτυχιούχοι ΑΕΙ και ΤΕΙ με εξειδίκευση στα οικονομικά».
Ρένια Σώρου
Ενημέρωση και για θέσεις στο εξωτερικό
Εργασία στην Ελλάδα ή και στο εξωτερικό αναζητά εδώ και αρκετούς μήνες η Ρένια Σώρου, η οποία έχει σπουδάσει Φιλολογία.
Ρένια Σώρου
Ρένια Σώρου
Οπως αναφέρει στο «Εθνος - Εργασία», το φόρουμ εργασίας αποτελεί μια καινοτόμα προσπάθεια, η οποία μπορεί να δώσει λύση στους χιλιάδες ανέργους που πλήττονται από την κρίση. «Το φόρουμ εργασίας που διοργανώνει ο ΟΑΕΔ είναι μια αξιόλογη προσπάθεια, η οποία φέρνει κοντά τους ανέργους και τις επιχειρήσεις.
Παράλληλα, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να ενημερωθούν για τις «ανοιχτές» θέσεις εργασίας στο εξωτερικό.
Ελπίζω πως θα καταφέρω να βρω μία θέση εργασίας είτε στο εξωτερικό μέσω eures, είτε στην Ελλάδα».
Ιωάννα Ιωάννου
Φέρνει κοντά ανέργους και εργοδότες
Ιωάννα Ιωάννου
Ιωάννα Ιωάννου
Η Ιωάννα Ιωάννου είναι ανεξάρτητη συνεργάτης της εταιρείας Organo Gold. Οπως τονίζει στο ένθετο «Εθνος - Εργασία», το εγχείρημα του ΟΑΕΔ αποτελεί μια καλή αρχή, προκειμένου να έρθουν κοντά οι άνεργοι με τους υποψήφιους εργοδότες. «Η εταιρεία μας έχει αναπτυχθεί σε 35 χώρες παγκοσμίως και το κυριότερο προϊόν της είναι ο καφές. Στην Ελλάδα έχουμε 20.000 συνεργάτες και φιλοδοξούμε το επόμενο έτος να φτάσουμε τους 25.000. Μου φάνηκε πολύ καλό το εγχείρημα του ΟΑΕΔ, γιατί σε φέρνει σε επαφή με ανθρώπους που ψάχνουν κάτι διαφορετικό, που δεν αναζητούν τη συμβατική σχέση εργασίας. Μάλιστα, αυτός είναι και ένας λόγος που με έχουν πλησιάσει αρκετοί άνεργοι σήμερα. Το περίπτερό μας έχουν επισκεφθεί περίπου 50 άτομα, προκειμένου να πληροφορηθούν για την εταιρεία μας».
Κατερίνα Κεχαγιά
Βελτιώνει τον τρόπο αναζήτησης εργασίας
Η Κατερίνα Κεχαγιά είναι 28 ετών και έχει αποφοιτήσει από το Τμήμα Επικοινωνίας και ΜΜΕ του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπι-στημίου Αθηνών. Η Κατερίνα είναι άνεργη εδώ και τρεις μήνες και η δυσκολία εύρεσης εργασίας την οδήγησε στο φόρουμ του ΟΑΕΔ.
Κατερίνα Κεχαγιά
Κατερίνα Κεχαγιά
«Είμαι άνεργη εδώ και τρεις μήνες και επισκέφτηκα το φόρουμ αφενός γιατί ήθελα να δω τι θα μπορούσε να μου προσφέρει μία τέτοια διοργάνωση και αφετέρου για να ανταλλάξω απόψεις με άλλους ανέργους. Ηταν μια αρκετά αξιόλογη προσπάθεια. Το αρνητικό ήταν ότι δεν υπήρχε πλήρης ενημέρωση και πληροφόρηση σχετικά με τα προγράμματα που «τρέχουν» αυτήν την περίοδο στον ΟΑΕΔ καθώς και τα voucher. Παρά ταύτα μία τέτοια δράση θεωρώ πως λειτουργεί βοηθητικά για τους ανέργους, βελτιώνοντας τα μέσα και τον τρόπο αναζήτησης εργασίας».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου