oaednews

Τετάρτη 7 Μαΐου 2014

Απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων από 14 οργανισμούς – Από κόσκινο οι φάκελοι των εργαζόμενων

- Δείτε ποιοι είναι οι οργανισμοί των οποίων οι εργαζόμενοι περνούν από κόσκινο
- Εντολή Μητσοτάκη για άμεσο ξεκαθάρισμα και απολύσεις των υπαλλήλων
- Επιθεωρητές Δημόσιας Διοίκησης μπαίνουν σε όλες τις υπηρεσίες
- 200 υπάλληλοι έχουν ήδη απολυθεί από ΟΣΥ και Δημοτική Αστυνομία
- Πλαστά χαρτιά και διαθεσιμότητα θα “δώσουν” της απολύσεις που θέλει η τρόικα το 2014 στο Δημόσιο
Οι απολύσεις για το 2014 στο Δημόσιο είναι εδώ και η τρόικα δεν καταλαβαίνει από προεκλογικό κλίμα ή αλλαγή ατζέντας λόγω των εκλογών.

Ο στόχος για τις απολύσεις πρέπει να καλυφθεί και φέτος με το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης να έχει δώσει σαφείς εντολές για το ποιοι και από που θα απολυθούν.

Η βασική δεξαμενή είναι οι υπάλληλοι του Δημοσίου που ήδη βρίσκονται σε διαθεσιμότητα και χάνουν την προθεσμία του οκτάμηνου μέσα στο οποίο πρέπει να απορροφηθούν σε άλλη θέση σε κάποια δημόσια υπηρεσία.

Κάποιοι θα μείνουν απ' έξω και θα οδηγηθούν στην απόλυση, είπε ο Κ. Μητσοτάκης μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του ΣΚΑΙ.

Από δω και στο εξής, είπε ο υπουργός, η κινητικότητα θα είναι στοχευμένη, δεν θα έχει σχέση με απολύσεις, δεν θα αφήνει ανθρώπους αναξιοποίητους.

Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο κ. Μητσοτάκης το ποσοστό όσων θα απολυθούν σε σχέση με όσους έχουν βγει σε διαθεσιμότητα είναι κάτω του 50%. Εκεί όπου δεν υπάρχει μεταφορά αρμοδιοτήτων το ποσοστό απολύσεων είναι μεγαλύτερο, είπε ο υπουργός.

Υπάρχει περιθώρια μαζέματος Νομικών Προσώπων Ιδιωτικού Δικαίου με ό,τι αυτό σημαίνει, είπε μάλιστα ο υπουργός, ωστόσο δεν είναι βέβαιο ότι θα υπάρξουν νέα λουκέτα, το ποιο πιθανό είναι πως θα υπάρξουν συγχωνεύσεις.

 Όπως φαίνεται όμως το χάος που επικρατεί στο Δημόσιο και οι ... περίεργοι τρόποι προσλήψεων από την πλαϊνή πόρτα και μάλιστα χωρίς κανέναν έλεγχο οδηγεί σε ακόμη μια μεγάλη δεξαμενή υπαλλήλων προς απόλυση.

Είναι οι υπάλληλοι που... δεν είναι ό,τι δήλωσαν. Με λίγα λόγια είναι εκείνοι που παραποίησαν ή πλαστογράφησαν έγγραφα προκειμένου να επιτύχουν την πρόσληψή τους στο Δημόσιο.

Το παράδειγμα του ΟΣΥ και της Δημοτικής Αστυνομίας δίνει ξεκάθαρα αποτελέσματα. 124 υπάλληλοι έχουν απομακρυνθεί ήδη από τον ΟΣΥ και άλλοι 76 από τη Δημοτικοί αστυνομία.

 Έτσι ο Κ. Μητσοτάκης σε συνάντηση που είχε με τις διοικήσεις 14 Ανώνυμων Εταιριών και Νομικών Προσώπων Ιδιωτικού Δικαίου του Δημοσίου ζήτησε την επίσπευση της διαδικασίας ελέγχου εγκυρότητας των πτυχίων και των υπόλοιπων πιστοποιητικών των υπαλλήλων τους.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν οι διοικήσεις των ΟΣΥ, Σταθερές Συγκοινωνίες, ΟΣΕ, Ελληνική Αεροπορική Βιομηχανία, ΜΟΔ, Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα, Ελληνικός Γεωργικός Οργανισμός Δήμητρα, ΟΚΑΝΑ, ΚΕΛΠΝΟ, Οργανισμός Πληρωμών & Ελέγχου Κοινοτικών Ενισχύσεων, Κέντρο Θεραπείας Εξαρτημένων Ατόμων, ΕΛΓΑ, ΟΔΙΕ και Αττικό Μετρό.

Ο έλεγχος εποπτεύεται από το Σώμα Επιθεωρητών - Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης και πραγματοποιείται σε συνεργασία με τις διευθύνσεις διοικητικού στο στενό και ευρύτερο Δημόσιο. Ταυτόχρονα έχει δημιουργηθεί ένα σύστημα ηλεκτρονικής παρακολούθησης για τις ενέργειες και τα αποτελέσματα των ελέγχων.

Συγκεκριμένα, όλοι οι φορείς του Δημοσίου είναι υποχρεωμένοι να πιστοποιηθούν στο εν λόγω σύστημα και να καταχωρούν στη συνέχεια τις ενέργειες που έχουν κάνει για να ελέγξουν την εγκυρότητα των δικαιολογητικών, αλλά και τα αποτελέσματα αυτών των ενεργειών.


NEWSIT

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου