oaednews

Δευτέρα 31 Μαρτίου 2014

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΕΝΩΣΗ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΟΑΕΔ
ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ                                           
Ερμογένους 10 Λάρισα
Email: enosy.ypal.oaed.kel@gmail.com
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Το Δ.Σ της  Ένωσης Υπαλλήλων ΟΑΕΔ Κεντρικής Ελλάδος καλωσορίζει  ως νέα μέλη  του συλλόγου, συναδέλφους μας των πρώην οργανισμών ΟΕΕ ΟΕΚ , οι οποίοι μετά από αίτησή τους πλέον ανήκουν και τυπικά στο δυναμικό του συλλόγου μας.
Θεωρούσαμε και θεωρούμε απαράδεκτο αλλά και πλεονασμό και πολυτέλεια, συνάδελφοι οι οποίοι εργάζονται δίπλα δίπλα στον ίδιο χώρο εργασίας με ίδια αντικείμενα, ίδια προβλήματα και ανάγκες να εκπροσωπούνται από δύο ή και τρεις διαφορετικές συνδικαλιστικές οργανώσεις.
Συνάδελφοι διανύουμε πλέον εποχές στις οποίες τις εξελίξεις τις διαμορφώνουν οι εργαζόμενοι και όχι οι συνδικαλιστικές ηγεσίες. Oι σύμμαχοί μας λιγοστεύουν, και κάθε μέρα πρέπει να παλεύουμε για την διατήρηση κατοχυρωμένων  θεσμικά δικαιωμάτων.
Η ίδια υπόσταση του δημόσιου λειτουργού και υπαλλήλου χτυπιέται αλύπητα από τα φερέφωνα της εξουσίας. Το κράτος πρόνοιας έχει σχεδόν καταρρεύσει μετά τις επιθέσεις της νεοφιλελεύθερης πολιτικής (βλέπε παιδεία, υγεία, κοινωνική ασφάλιση κ.α.). Στόχος τους είναι να υπάρχουν όσο το δυνατόν λιγότερες  κρατικές δομές που να παρέχουν όσο το δυνατόν λιγότερες  παροχές  στους πολίτες.   
Το παιχνίδι όμως δεν παίζεται επί ΄΄ ίσοις όροις΄΄. Στα χέρια τους έχουν πολλά εργαλεία, εμείς μόνο το δίκαιο και για να το αποδείξουμε, την ενότητα.  
Δεν ευνοεί κανέναν μας η πολυδιάσπαση. Για να ανταπεξέλθουμε στις νέες συνθήκες πρέπει τουλάχιστον εμείς να συνειδητοποιήσουμε  το κοινό μας συμφέρον και να ενδυναμώσουμε τον αγώνα μας μαζικά και προπάντων ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΑ.   
        
 Όλα τα μέλη της Ένωσής μας λοιπόν, συναδελφικά χαιρετίζουν τα νέα μέλη,  τα οποία με την είσοδό τους στον σύλλογο ουσιαστικά τον μεγαλώνουν καθιστώντας τον ισχυρότερο και αποτελεσματικότερο στην εκπροσώπηση ΟΛΩΝ των συναδέλφων.







Ο Πρόεδρος                                                                                 Ο Γραμματέας


Τσάλαβος Απόστολος                                                           Μπαζιάνας Γεώργιος  

1 σχόλιο: