oaednews

Πέμπτη 6 Φεβρουαρίου 2014

Ο Βουλευτής Λευτέρης Αυγενάκης στηρίζει τον Αγώνα της Ένωσης Υπαλλήλων ΟΑΕΔ Κρήτης για την επιχείρηση καταστροφής χημικών στα ύδατα της Μεσογείου

ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ
ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΑΥΓΕΝΑΚΗΣ
Βουλευτής Ν. Ηρακλείου - ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ



                        Αθήνα, 05-02-2014



            «Στηρίζουμε τις πρωτοβουλίες της Ένωσης Υπαλλήλων Ο.Α.Ε.Δ. Κρήτης, του Νομαρχιακού Τμήματος Α.Δ.Ε.Δ.Υ. Ηρακλείου και του Εργατικού Κέντρου Ηρακλείου και ενώνουμε τις φωνές μας, σχετικά με την επιχείρηση καταστροφής των χημικών όπλων της Συρίας, σε διεθνή ύδατα της Μεσογείου.

            Με την συμμετοχή όλων μας, φορέων, κοινωνίας και τοπικών αρχών,  μπορούν να αποτραπούν οι δυσμενείς επιπτώσεις στο περιβάλλον, την υγεία των πολιτών και την οικονομία της Κρήτης.»

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΑΝ ΟΙ ΦΟΡΕΙΣ ΧΘΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΣΟΒΑΡΟ ΑΥΤΟ ΘΕΜΑ
σΥ
ΣΧθες, στο Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου πραγματοποιήθηκε σύσκεψη φορέων για το συντονισμό των δράσεών τους από 'δω και στο εξής. Οι διοργανωτές - η διοίκηση του ΕΚΗ - αναφέρουν χαρακτηριστικά στην προσκλητήρια ανακοίνωσή τους: «Η τοξική βόμβα της εξουδετέρωσης του χημικού οπλοστασίου της Συρίας με τη μέθοδο της υδρόλυσης στη θαλάσσια περιοχή δυτικά της Κρήτης, με την ανοχή των ελληνικών Αρχών, μας απειλεί όλους.

Με τη μαζική αντίδραση και την άρνηση των κατοίκων άλλων χωρών, οι Αμερικανοί καταφεύγουν στη μέθοδο της υδρόλυσης ανοιχτά της Κρήτης γιατί καμία άλλη χώρα δε δέχτηκε να γίνει η καταστροφή των χημικών της Συρίας στο έδαφός της, σε αντίθεση με τη χαλαρή αντίδραση της δικής μας κυβέρνησης.


Το Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου εκφράζει την κάθετη αντίθεσή του στη σχεδιαζόμενη καταστροφή του χημικού οπλοστασίου της Συρίας σε διεθνή ύδατα στη θαλάσσια περιοχή δυτικά της Κρήτης, διαδικασία η οποία θα επηρεάσει την υγεία των πολιτών και αποτελεί τοξική βόμβα για την ευρύτερη περιοχή»...Μάλιστα αυτό που έγινε ιδιαιτέρως σαφές αυτήν τη φορά, εκτός των άλλων αρνητικών επιδράσεων που θα έχει η εξουδετέρωση των χημικών ανοικτά της Κρήτης, ήταν και το τεράστιο πλήγμα που θα δεχτεί ο τουρισμός στο νησί, με την ανησυχία να είναι κάτι παραπάνω από έκδηλη.

Με το δεδομένο ότι οι προκρατήσεις που έχουν γίνει στο νησί για τη φετινή τουριστική περίοδο είναι κάτι παραπάνω από ικανοποιητικές, όλα μπορούν να ανατραπούν, όπως ειπώθηκε στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, από την καταστροφή των χημικών, με αρκετές μάλιστα φωνές να κάνουν λόγο ακόμη και για ακυρώσεις δεκάδων τουριστικών πακέτων.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου