oaednews

Τρίτη 25 Φεβρουαρίου 2014

Αλλάζει η μορφή του ΟΑΕΔ;

Το «άνοιγμα» του ΟΑΕΔ σε ιδιωτικούς φορείς και η συνεργασία του μαζί τους φαίνεται να αποτελεί, τελικά, ένα από τα βασικά προαπαιτούμενα της τρόικας
Το «άνοιγμα» του ΟΑΕΔ σε ιδιωτικούς φορείς και η συνεργασία του μαζί τους φαίνεται να αποτελεί, τελικά, ένα από τα βασικά προαπαιτούμενα της τρόικας, προκειμένου η Ελλάδα να εξακολουθήσει να παίρνει τους πόρους που της αναλογούν από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η πρόταση έχει πέσει στο τραπέζι των συζητήσεων, και έχει αιφνιδιάσει, ως ένα βαθμό, την ελληνική πλευρά, η οποία προσπαθεί να αντιληφθεί τι ακριβώς υποκρύπτει και πως μπορεί να εφαρμοστεί στην πράξη.

Αυτό που διευκρινίζεται πάντως από αρμόδιες πηγές είναι ότι το «άνοιγμα» αυτό αφορά σε εταιρίες εύρεσης εργασίας που λειτουργούν και στη χώρα μας και τα τελευταία χρόνια ξεφυτρώνουν περίπου σαν …μανιτάρια. Μέχρι σήμερα, ο ΟΑΕΔ δεν είχε καμία απολύτως σχέσης μαζί τους, αλλά φαίνεται ότι οι Βρυξέλλες έχουν άλλα κατά νου. Το θέμα είναι, τι ακριβώς.
Γιατί, μέχρι σήμερα τουλάχιστον, λεπτομέρειες αναφορικά με το σχέδιο, δεν έχουν συζητηθεί αναλυτικά, με αποτέλεσμα ακόμα και στελέχη της κυβέρνησης που είναι καθ' ύλη αρμόδια να δηλώνουν άγνοια. Με ό,τι βεβαίως κάτι τέτοιο μπορεί να συνεπάγεται για το μέλλον του Οργανισμού.
Πηγή: voria.gr

4 σχόλια:

  1. ΚΑΛΗ ΑΡΧΗ. ΑΦΟΥ ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΕ Η ΣΤΑΔΙΑΚΗ ΑΠΑΞΙΩΣΗ ΤΟΥ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ ΤΩΡΑ ΞΕΚΙΝΑ Η ΟΥΣΙΑ ΤΗΣ ΥΠΟΘΕΣΗΣ. ΤΟ ΜΟΙΡΑΣΜΑ ΔΗΛΑΔΗ ΤΩΝ ΣΥΓΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΟΥΜΕΝΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΣΤΟΥΣ ΙΔΙΩΤΕΣ. ΤΟ ΧΡΗΜΑ ΔΗΛΑΔΗ. Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΦΑΣΗ ΣΑΝ ΝΑ ΤΗΝ ΑΚΟΥΩ: ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΡΟΛΟΣ ΤΟΥ ΟΑΕΔ ΣΗΜΕΡΑ; (ΘΑ ΛΕΝΕ ΟΙ ΓΝΩΣΤΟΙ ΑΦΗΓΗΤΕΣ ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ), ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΟΣ - ΑΠΛΗ ΚΑΤΑΓΡΑΦΗ ΤΗΣ ΑΝΕΡΓΙΑΣ- ΕΠΙΔΟΜΑΤΑΚΙΑ ΚΑΙ ΜΙΚΡΗΣ ΕΜΒΕΛΕΙΑΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑΚΙΑ ΑΦΟΥ Η ΣΥΝΤΡΙΠΤΙΚΗ ΠΛΕΙΟΝΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΕΝΕΡΓΗΤΙΚΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΑΠΑΣΧΛΗΣΗΣ ΘΑ ΥΛΟΠΟΙΕΙΤΑΙ ΑΠΟ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ ΣΥΜΒΟΥΛΩΝ, ΜΚΟ, ΑΜΚΕ, ΙΓΕΣ, ΕΠΑ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΠΟΛΛΑ "ΚΑΙΝΟΤΟΜΑ ΣΧΗΜΑΤΑ". Η ΑΜΕΣΩΣ ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΤΑΚΑ ΠΟΥ ΘΑ ΠΕΣΕΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑΤΙ Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕΝΟΣ ΝΑ ΕΠΩΜΙΖΕΤΑΙ ΕΝΑ ΤΟΣΟ ΜΕΓΑΛΟ ΚΟΣΤΟΣ ΓΙΑ ΤΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ; ΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΣΑΣ ΤΗΝ ΑΦΗΝΩ ΝΑ ΤΗΝ ΖΩΓΡΑΦΙΣΕΤΕ......
    ΑΝΑΡΩΤΙΕΜΑΙ ΟΜΩΣ ΟΤΑΝ ΚΑΠΟΙΟΙ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΟΥΣΑΝ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ ΕΞΕΛΙΞΗ ΚΑΙ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΑΝ ΟΤΙ ΩΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΑΝΑΔΕΙΞΟΥΜΕ ΤΟ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΡΟΛΟ ΠΟΥ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΔΡΑΜΑΤΙΣΕΙ Ο ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΣΤΙΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ ΤΙ ΚΑΝΑΜΕ; ΜΜΜ ΤΑ ΣΝΟΜΠΑΡΑΜΕ ΚΑΝΑΜΕ ΠΛΑΚΙΤΣΑ ΓΙΑΤΙ ΣΚΕΦΤΟΜΑΣΤΑΝ: ΜΑ ΤΙ ΛΕΕΙ Ο ΜΑ......! ΔΕΝ ΚΑΝΟΝΙΖΟΥΜΕ ΚΑΜΙΑ ΕΚΔΡΟΜΟΥΛΑ ΤΟ KNOW US BETTER.....! ΕΙΧΑΜΕ ΒΕΒΑΙΑ ΚΑΙ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΑΡΑΔΕΣ ΞΕΦΤΕΡΙΑ, ΛΕΒΕΝΤΕΣ ΕΤΟΙΜΟΙ ΝΑ ΘΥΣΙΑΣΤΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΣΥΓΚΡΟΥΣΤΟΥΝ ΜΕΧΡΙΣ ΕΣΧΑΤΩΣ ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΝΑ ΚΛΕΙΣΟΥΜΕ ΤΟ ΤΑΔΕ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΔΡΟΜΗ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΟ ΑΛΛΟ. ΟΥΠΣ ΕΙΠΑ ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΠΡΕΠΕ ΜΑΛΛΟΝ......! ΠΡΟΒΛΕΠΩ ΝΑ ΠΕΦΤΕΙ ΠΟΛΥ ΚΛΑΜΑ.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΘΑ ΑΝΑΡΡΩΤΟΥΝΤΑΙ ΠΟΥ ΠΗΓΑΝ ΤΑ ΕΚΑΤΟΜΥΡΙΑ ΤΩΝ ΜΚΟ ΚΑΙ ΠΟΙΟΣ ΤΑ ΕΝΕΚΡΙΝΕ ΑΛΛΑ ΦΥΣΙΚΑ ΟΤΑΝ ΘΑ ΕΧΟΥΝ ΚΑΝΕΙ ΦΤΕΡΑ.

      Διαγραφή
  2. ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΚΛΑΨΟΥΝ ΑΥΤΟΙ.... ΕΜΕΙΣ ΘΑ ΚΛΑΨΟΥΜΕ. ΑΥΤΟΙ ΤΑΚΤΟΠΟΙΗΜΕΝΟΙ ΕΙΝΑΙ. ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥΣ ΕΠΙΣΗΣ. ΚΑΙ ΟΙ ΚΟΛΛΗΤΟΙ ΤΟΥΣ, ΚΑΙ Η ΠΑΡΕΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΟΣΟΙ ΕΚΤΕΘΗΚΑΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΚΟΛΛΗΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΠΕΣΑΝ ΣΤΑ ΜΑΛΑΚΑ ΜΑΛΛΟΝ ΣΤΑ ΠΟΥΠΟΥΛΑ. ΑΛΟΙΜΟΝΟ Σ΄ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΘΑ ΜΕΙΝΟΥΝ ΧΩΡΙΣ ΔΟΥΛΕΙΑ. ΑΝ ΚΑΙ ΦΟΒΑΜΑΙ ΟΤΙ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΕΤΟΙΜΑΖΟΥΝ ΔΥΟ ΤΑΧΥΤΗΤΩΝ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΒΛΕΠΕ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΡΟΙΣΤΑΜΕΝΟΥΣ. ΤΑ ΤΣΙΡΑΚΙΑ ΤΟΥΣ ΠΟΥ ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΠΕΡΙΠΟΥ 20 ΤΟΙΣ ΕΚΑΤΟ ΘΑ ΑΡΙΣΤΕΥΣΟΥΝ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ηδη ερχονται εγγραφα που αυτοσυστηνονται στις Ευρωπαικες Χωρες ως κεντρα προωθησης απασχολησης (το δουλεμποριο ενοικιασης εργαζομενων δηλαδη).

    ΑπάντησηΔιαγραφή